• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۳۷۹۴۱
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۵

قیچی باستانی ۲۳۰۰ ساله ای که هنوز تیز است

این قیچی‌های باستانی، ابزار‌های چند منظوره‌ای بودند که برای کوتاه کردن مو یا بریدن منسوجات یا کوتاه کردن موی دام‌ها استفاده می شده اند.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، باستان شناسان آلمانی طی عملیات حفاری در شهر مونیخ، یک قیچی باستانی را کشف کردند که به خوبی حفظ شده و تیزی تیغه‌های آن به حدی است که هنوز هم می‌تواند اجسام مختلفی را برش دهد. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد این قیچی حدود ۲ هزار و ۳۰۰ سال قدمت دارد.
قیچی باستانی ۲۳۰۰ ساله ای که هنوز تیز استباستان شناسان اداره حفاظت از بنا‌های تاریخی ایالت باواریا در کشور آلمان در سایت حفاری که ابتدا توسط یک تیم خنثی سازی بمب با هدف شناسایی مهمات باقی مانده از جنگ جهانی دوم مورد کاوش قرار گرفته بود، به یک سازه چوبی مدفون برخورد کردند که معلوم شد یک مقبره متعلق به قرن سوم یا دوم قبل از میلاد است. این دوره تاریخی مقارن با زمانی بود که سلت‌ها قبل از دفن بقایای خود و دارایی‌های خود در گودال ها، مردگان خود را می‌سوزاندند.

سلت‌ها یک قوم اولیه هند و اروپایی بودند که در بیشتر مناطق اروپای غربی پراکنده شده و از قبایل و گروه‌های متفاوت تشکیل شده و در بخش هاییاز جزایر بریتانیا تا شمال اسپانیا ساکن بودند. در بسیاری از موارد، این اقوام مختلف جذب امپراتوری روم شدند و به شاخه‌هایی تبدیل شدند که ما امروزه بریتانیایی ها، گل ها، بوئی‌ها، گالاتی‌ها و سلتیبری‌ها می‌نامیم.

سلت‌ها اعتقاد عمیقی به زندگی پس از مرگ داشته و به همین دلیل شیوه‌های تدفین مختلفی را مورد استفاده قرار می‌دادند. به همین دلیل مقابر سلتی دارای آثار ارزشمندی بوده و تیم باستان شناسان آلمانی نیز در این قبر جدیدا کشف شده آثار متعددی همچون شمشیر خم شده، بقایای یک سپر، نوک نیزه، تیغ و نازک نی انسان را کشف کردند. دلیل خم بودن شمشیر احتمالا این است که سلت‌ها در هنگام مرگ یک جنگجو، شمشیر وی را حرارت داده و خم می‌کردند و سپس در کنار فرد متوفی قرار می‌دادند.

به باور باستان شناسان احتمالا دلیل عمل فوق، این است که ارزش شمشیر را از بین برده و غارتگران را از کندن قبر منصرف کنند، زیرا شمشیر خم شده ارزشی نداشته است.

قیچی باستانی ۲۳۰۰ ساله ای که هنوز تیز است

از طرف دیگر، نابودی شمشیر ممکن است اهداف نمادینی داشته باشد که به صاحب متوفی آن اجازه می‌دهد تا در زندگی پس از مرگ از آن استفاده کند. در نهایت، این عمل می‌تواند شاهدی بر انجام یک اقدام احتیاطی خرافی در برابر بازگشت مردگان به دنیای زندگان باشد.

به باور باستان شناسان، مهمترین شیء کشف شده در این قبر، قیچی همراه این اشیا است. این قیچی به قدری خوب حفظ شده که هنوز تیز بوده و دارای درخشندگی است. این قیچی‌های باستانی، ابزار‌های چند منظوره‌ای بودند که می‌توانستند برای کوتاه کردن مو یا بریدن منسوجات یا کوتاه کردن موی دام‌ها استفاده شوند.

پروفسور ماتیاس فایل، سرپرست این عملیات کاوش، آثار شناسایی شده را بسیار خاص دانسته و در بیانیه‌ای توضیح می‌دهد که این قیچی‌ها نه تنها هنر و صنعت قابل توجهی را نشان می‌دهند، بلکه شرایط سالم آن‌ها همچنین چشم اندازی شگفت‌انگیز از گذشته ارائه می‌دهد. این قیچی حدود ۲۳۰۰ سال قدمت دارد و امروزه هم می‌توان از آن استفاده کرد.

مترجم: احسان محمدحسینی
منبع: iflscience

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزیده شدن ۳۳ اثر صنایع دستی گیلان برای دریافت مهر اصالت ملی
جزئیات تشییع شهدای گمنام در خراسان شمالی
رطوبت ۸۳ درصدی هوا در آبادان و خرمشهر
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و پنجم آبان به افق آبادان و خرمشهر
ایران جوان (جایزه جوانی جمعیت)
نشستی برای افزایش مشارکت
صعود پسران ایران به مرحله یک شانزدهم نهایی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
گلایه شهروندان شوط از قطع درختان ۳۰ ساله
صدور هشدار نارنجی بارندگی برای برخی استان‌های غربی
کسب یک طلا و دو برنز در روز هشتم برای ایران
لزوم صرفه جویی
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان ۲۵ آبان ۱۴۰۴
پویش ملی ایثار
مراقبت از ۱۱ هزار بیمار دیابتی در مراغه
برتری ایران «الف» مقابل کانادا «ب»
آغاز به کار ششمین جایزه نشان اردیبهشت
ملی‌پوش تفنگ ایران به فینال رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
سودجویی دلالان و قاچاقچیان از ناترازی انرژی!
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
عاقبت مرغ های تریاکی
رطوبت ۷۸ درصدی هوا در جنوب غرب خوزستان
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)