• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۷۰۹
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۹
سیاسی » عمومی

مجلس ،تعیین تکلیف واگذاری شهرکها و نواحی صنعتی

با رای نمایندگان مجلس، سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران و واحدهای تابعه استانی آن ، به عنوان سازمان توسعه ای تعیین می شود و امور حاکمیتی آنها مشمول واگذاری نیست.

به گزارش واحد مرکزی خبر ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ماده واحده طرح اصلاح تبصره 5 بند الف ماده 3 قانون اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی را تصویب کردند.
این طرح در کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاست های اصل 44 پیش از این تنظیم و کلیات آن نیز در صحن تصویب شده بود که در جلسه امروز، اصلاح و مواردی به آن اضافه شد.
واگذاری شهرک ها و نواحی صنعتی به مالکان واحدهای مستقر در آنها کماکان بر طبق قانون نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور شهرک های صنعتی انجام می شود و  وزارت صنعت معدن و تجارت نیز مکلف است تا پایان برنامه پنجم به اجرای کامل قانون و انتقال مدیریت به شرکتهای خدماتی مذکور در قانون اقدام نماید.
وکلای ملت همچنین مقرر کردند در مورد اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی که متقاضی احداث شهرک یا ناحیه صنعتی در زمین شخصی یا دولتی واقع درحریم یا خارج از حریم شهرها هستند واحدهای تابعه استانی سازمان با رعایت قوانین و مقررات ذیربط مکلف به صدور پروانه برای متقاضی هستند و موظفند ضمن اعمال نظارت حمایتهای لازم را به عمل آورند.
بر همین اساس در مناطق غیربرخوردار و کمتر توسعه یافته که شهرکها و نواحی صنعتی واگذار نگردیده است و یا در مناطقی که متقاضی غیردولتی برای احداث شهرک یا نواحی صنعتی وجود ندارد ، نمایندگان تصریح کردند در این موارد همچنان سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و واحدهای تابعه استانی مربوط وظیفه ایجاد، خدمات رسانی و تامین زیرساختها را به عهده دارند.اساسنامه و ساختار سازمان توسعه ای و واحدهای تابعه استانی و تفکیک وظایف حاکمیتی و غیرحاکمیتی در آیین نامه اجرایی این تبصره تعیین می شود که حداکثر ظرف سه ماه پس از تاریخ لازم الاجرا شدن آن از جانب وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور و وزارت امور اقتصاد و دارایی تهیه می شود و به تصویب هیات وزیران می رسد.
ازمجموع 233 نماینده حاضر این طرح با رای بالای 175 موافق در برابر 4 مخالف و 8 ممتنع به تصویب رسید.
ادامه اصلاح قانون اجرای اصل 44
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه دو الحاقیه به طرح اصلاح تبصره 5 بند الف ماده 3 قانون اصلاح قانون
اجرای سیاست‌های اصل 44 اضافه کردند.
نمایندگان با الحاقیه مقرر کردند سرمایه گذاری و مشارکت سازمان های توسعه کشور در فعالیت های موضوع  گروه 2 ماده 2 این قانون و در چارچوب قانون تاسیس و اساسنامه آن سازمان ها با رعایت سقف تعیین شده در مورد سهم بازار مجاز است مشروط بر اینکه موارد مشارکت و سرمایه گذاری در گروه 2 باشد و مازاد بر سقف تعیین شده برای فعالیت های این گروه حداکثر ظرف 3 سال از شروع بهره برداری واگذار شود.
نمایندگان مصوب کردند سهام، سهم الشرکه و حق تقدم سازمان ها در بنگاه های موضوع گروه های 1 و 2 تا هنگامی که واگذار نشده است در اختیار سازمان باشد. همچنین وجوه حاصل از واگذاری ها با رعایت مفاد سیاست های کلی اصل  44 به خزانه واریز شود و 70 درصد نیز در اختیار سازمان های مقرر در قانون قرار گیرد تا به منظور مشارکت با بخش های غیردولتی برای توسعه اقتصادی مناطق کمتر توسعه یافته، تکمیل طرحهای نیمه تمام، ایفای وظایف حاکمیتی و حوزه های نوین و فناوری پیشرفته و آماده سازی بنگاه ها برای واگذاری مصرف شود.
در الحاقیه دیگری نیز مقرر شد شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به عنوان یک واحد پژوهش بنیادی و توسعه ای باشد که در جهت خودکفایی به صورت یک شرکت حاکمیتی فعالیت می کند.
 تصویب فوریت طرح اصلاح موادی از قانون نظام مهندسی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به یک فوریت طرح اصلاح موادی از قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان رای مثبت دادند.
این طرح را 45 نفر از نمایندگان به منظور به روزرسانی قانون نظام مهندسی تهیه و امضاء کرده اند.
طرح یادشده در قالب  8 ماده تقدیم مجلس شده است که یک فوریت آن به تصویب رسید تا حداکثر ظرف یک ماه در کمیسیون تخصصی مورد بررسی قرار گیرد و سپس برای تصمیم گیری نهایی درباره کلیات و جزئیات به صحن مجلس ارسال شود.
مخالفت با یک فوریت طرح آموزش های فنی و حرفه ای
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک فوریت طرح آموزش‌های فنی و حرفه ای مخالفت کردند.
این طرح را 27 نفر از نمایندگان به منظور عملیاتی کردن بخش‌هایی از اصول سوم، بیست و هشتم و چهل و سوم قانون اساسی تنظیم و تقدیم مجلس کرده‌اند که در رای گیری، فوریت آن با مخالفت دیگر نمایندگان روبه‌رو شد.
بازتعریف دسترسی به آموزش های کوتاه مدت فنی و حرفه ای برای همه قشرهای جامعه، ایجاد ساختاری به نام سازمان ملی مهارت، حل خلأ قانونی برای گسترش آموزش فنی و حرفه ای و ضرورت توجه هدفمند به استفاده از ظرفیت های نیروی انسانی ماهر ازجمله اهداف این طرح است.
نمایندگان به فوریت این طرح رای ندادند، بدین ترتیب طرح مذکور در نوبت بررسی طرح‌ها و لوایح مجلس قرار گرفت.
صد نماینده مجلس خواستار رسیدگی رئیس جمهور به وضع جنگلها شدند
صد نماینده مجلس شورای اسلامی در تذکری کتبی به رئیس جمهور از وی خواستند تا در مورد جلوگیری از خشکی جنگل‌های بلوط در منطقه زاگرس اقدامی انجام دهد.
این نمایندگان در تذکر خود در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، از دولت خواستند با تشکیل کارگروه تخصصی در دولت، علت خشک شدن و زوال درختان بلوط در استان‌های واقع در منطقه زاگرس و ارسباران را قبل از اینکه موضوع به فاجعه عمومی تبدیل شود بررسی کند.
حضور هیئتی از پارلمان اروپا در مجلس
هیئتی از پارلمان اروپا در جلسه علنی مجلس حضور یافتند.
این هیئت که شامل نمایندگان سوسیالیست پارلمان اروپاست روز گذشته وارد تهران شده اند.
منادی عضو هیات رئیسه مجلس با خیرمقدم به این هیات گفت : امیدواریم حضور هیات پارلمانی اروپا در ایران باعث انتقال پیام دوستی ملت ایران به اروپا شود.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد نیز که بخشی از ریاست جلسه علنی امروز را عهده دار بود  از حضور این هیات در مجلس تشکر کرد .

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
بازدید مدیرکل بازرسی لرستان از فعالیت برخی ادارات کوهدشت
پیش بینی کاهش کیفیت هوا در سمنان
نشست تخصصی شعر انتظار در مسجد جمکران برگزار شد
تشدید نظارت تیم های تعزیرات حکومتی در چهارمحال و بختیاری
بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی معادن خراسان جنوبی، در میز اقتصاد شبکه خبر
برپایی سوگواره کوچه بنی‌هاشم با اجرای چهار تئاتر زنده در قم
اعزام ورزشکار چهارمحال و بختیاری به رقابت های همبستگی کشورهای اسلامی
سرمایه‌گذاری ۵۵ هزار میلیاردی در قزوین؛ تنها ۱ درصد بودجه دولتی، ۹۹ درصد از ظرفیت سرمایه‌گذاران
برگزاری نشست شورای تحول جهانی شدن خرم آباد
انعقاد تفاهمنامه ساخت نیروگاه‌های سه مگاواتی خورشیدی کشور در قم
بسته خبر‌های کوتاه ۱۹ آبان ۱۴۰۴
معرفی برترین‌های مسابقات دارت گرامیداشت روز کیش ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
لاریجانی: پیامی به آمریکا ندادیم
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)