• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۸۶۵۳۷
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۵
بین الملل » اروپا

افشای جزئیات بیشتر از قانون شکنی‌های بوریس جانسون

جزئیات بیشتر از قانونی شکنی‌ها و دروغ گویی‌های بوریس جانسون نخست وزیر اسبق انگلیس به مجلس این کشور با پایان یافتن عملیات بررسی‌های کمیته ناظر بر عملکرد نمایندگان مجلس افشا و واکنش‌های گسترده تری درپی داشته است.

افشای جزئیات بیشتر از قانون شکنی‌های نخست وزیر اسبق انگلیسبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، کمیته فراحزبی متشکل از نمایندگان احزاب مختلف در مجلس عوام انگلیس که ناظر بر عملکرد نمایندگان مجلس است کمیته امتیازات نام دارد.

در پی افشای قانون شکنی‌های مکرر جانسون نخست وزیر اسبق انگلیس در زمان اوج همه گیری کرونا، این کمیته فراحزبی مامور رسیدگی به این پرونده شد و اکنون پس از ۱۴ ماه تحقیق گزارش ۱۰۶ صفحه‌ای و ۳۰ هزار کلمه‌ای خود را درباره قانون شکنی‌های مکرر نخست وزیر در زمان اوج همه گیری کرونا و دروغ گویی‌های او درباره آ به نمایندگان مجلس و مردم منتشر کرد.

این گزارش، همچنین اسناد غیرقابل انکاری که منتشر شده نشان می‌دهد بوریس جانسون نخست وزیر اسبق انگلیس و شماری از اعضای دولت در زمان اوج محدودیت‌های کرونایی و اجرای قانون ممنوع بودن هرگونه تجمع که دولت وضع کرده بود، در ساختمان‌های دولتی از جمله دفتر نخست وزیری با برگزاری جشن‌ها و گردهمایی‌های متعدد و برپایی مجالس پایکوبی و نوشیدن شراب، بار‌ها این قانون را نقض کردند و آن را به سخره گرفتتند.

برگزاری این جشن‌ها و گردهمایی‌ها که به " پارتی گیت" شهرت یافته، بدون رعایت قوانین کرونایی، در زمانی که افراد به علت محدودیت‌های کرونایی که دولت وضع کرده بود حق برگزاری هیچ تجمع از جمله تجمع خانوادگی را نداشتند و حتی اجازه نداشتند با عزیزان در حال مرگ خود وداع کنند، و صد‌ها نفر به علت نقض این مقررات بازداشت وبرخی جریمه‌های سنگین شدند، موجی از واکنش‌ها را در میان مردم و محافل سیاسی و رسانه‌ای این کشور ایجاد کرده است.

در گزارش این کمیته آمده است که جانسون در پاسخ به پرسش نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه ایا اخبار منتشر شده درباره نقض قوانین کرونایی در ساختمان‌های دولتی ازجمله دفتر نخست وزیر درست است یا خیر با صراحت گفت: هیچ قانون کرونایی در دولت نقض نشده است در حالی که بررسی‌های این کمیته نشان داد که خود او بار‌ها در این جشن‌ها حضوری فعال داشت و به عمد به نمایندگان مردم دروغ گفت و همه را فریب داد.

براساس گزارش این کمیته فراحزبی، بوریس جانسون به عمد در گزارش نادرست به نمایندگان اطمینان داد هیچ قانونی در دولت نقض نشده است و با این سخنان مجلس و نمایندگان را درباره پارتی گیت گمراه کرد.

رسانه‌های انگلیسی می‌گویند تاکنون سابقه نداشته است که نخست وزیری در این کشور در زمانی که در مسند قدرت بوده است اینگونه به نمایندگان مجلس دروغ بگوید و انان را فریب دهد.
بوریس جانسون همچنین متهم است که در تلاش برای ارعاب کمیته ناظر بر عملکرد مجلس که در این باره نقش کمیته حقیقت یاب را ایفا کرد همدست بود.

این گزارش به این نتیجه رسید که جانسون نخست وزیر اسبق انگلیس با "گمراه کردن و فریب عمدی مجلس"، "توهین جدی را مرتکب شده است" که بسیار جدی‌تر است، زیرا نخست وزیر، بلندپایه‌ترین عضو دولت مرتکب انجام آن شده است.

این کمیته فراحزبی در گزارش خود همچنین آورده است " بوریس جانسون مجلس را درباره موضوعی که بیشترین اهمیت را برای مجلس و مردم داشت گمراه و این فریب کاری را بار‌ها تکرار کرد.

بوریس جانسون که پیش از انتشار گزارش ۱۰۶ صفحه‌ای کمیته حقیقت یاب، از برخی مفاد ان مطلع شده بود با فشار‌های درون حزبی برای اسیب بیشتر به این حزب برغم میل باطنی اش همچون زمان نخست وزیری از نمایندگی مجلس هم استعفا داد.

براساس گزارش منتشر شده در رسانه‌های انگلیس اگر جانسون به عنوان نماینده مجلس استعفا نمی‌داد، با تصویب پیشنهاد کمیته، نخست وزیر اسبق انگلیس به مدت ۹۰ روز " به دلیل تحقیر مکرر این کمیته و تلاش برای تضعیف روند پارلمانی" از مجلس تعلیق می‌شد و حق ورود به مجلس را نداشت.

جانسون هم در واکنش با بیانیه‌ای هزار کلمه‌ای و با عصبانیت مدعی شد که گروهی برای " انتقام گرفتن از او به خاطربه راه انداختن کارزار جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت و در نهایت تلاش برای برگرداندن نتیجه همه پرسی سال ۲۰۱۶ در این باره " علیه او اقدام کرده اند.

جانسون رهبر پیشین حزب حاکم محافظه کار در بیانیه اش همچنین به ریشی سوناک نخست وزیر کنونی انگلیس نیز حمله کرد و تلویحاً او را عنصر نا مناسب برای این حزب دانست. این در حالی است ریشی سوناک وزیر خزانه داری و مهمترین عضو کابینه دولت بوریس جانسون بود و از قضا در یکی از جشن‌ها او نیز حضور داشت و با انتشار عکس‌های این جشن او هم مانند جانسون به جرم نقض مقررات کرونایی جریمه نقدی شد.

در مقابل این کمیته جانسون را متهم کرد که تلاش کرده در همدستی با کارزار ارعاب این کمیته، ان را نیز منحرف کند و عملکرد این کمیته فراحزبی را به چالش کشیده که نتیجه ان تضعیف روند دموکراتیک مجلس بوده است.

اکنون که با استعفای جانسون کمیته ناظر بر عملکرد نمایندگان مجلس نمی‌تواند با تعلیق نمایندگی اش او را مجازات کند به مجلس پیشنهاد کرده که رای دهند تا جانسون از حقوق و امتیازات نمایندگی به عنوان عضو سابق محروم شود و اجازه دسترسی به امتیازات مجلس را نداشته باشد.

با انتشار گزارش این کمیته فراحزبی تنش‌ها درون حزب حاکم محافظه کار میان جناح طرفدار جانسون و مخالفانشان بالا گرفته است که بی شک پیامد‌های ان در روز‌های اینده اشکار‌تر خواهد شد.

نمایندگان و شماری از سیاستمداران مخالف جانسون از جمله آدام بولتون می‌گویند سوناک (رهبر کنونی حزب حاکم محافظه کار) باید هوای حزب را از بوی تعفن جانسون و اقداماتش پاک کند تا اعتماد به این حزب ترمیم شود.

همه نظر سنجی‌های ماه‌های اخیر موید کاهش میزان محبوبیت حزب حاکم محافظه کار در میان مردم است. هم حزبی‌های طرفدار بوریس جانسون هم می‌گویند او هم نارنجک‌هایی برای پرتاب به جبهه مقابل دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
ثبت روزانه ۵۸ ازدواج در آذربایجان‌غربی
گشایش نمایشگاه فرهنگی عفاف و حجاب با عنوان حریم یاس در رشت
بازدید بیش از ۱۰۰ هزار زائر از یادمان‌های دفاع مقدس آذربایجان‌غربی
شکست پسران ایران مقابل برزیل
سوارکاری در هوای با طراوت پاییزیِ گراش
نمایش نقطه عطف این شب ها در حوزه هنری میزبان مخاطبان است
آیین استقبال از ۱۰ شهید گمنام در کرج
رگبار‌های پراکنده شبانه در مازندران و آبگرفتگی برخی خیابان‌ها
اقامه نماز طلب باران در شیراز
پایش دقیق رعایت استاندارد‌ها در ادارات آذربایجان‌غربی
لبخند رحمت الهی در لرستان و خوشحالی مردم
بزرگترین قدرت ایران فرهنگ آن است
دست خالی دامداران از واکسن داخلی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
ساماندهی ۱۰ هزار و ۲۶۰ متقاضی جوانی جمعیت و تک واریزی در زنجان
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار‌های اموال تملیکی آذربایجان غربی
فعالیت ۱۶۰ هزار خادم رضوی در کشور
کاهش تصادفات معطل تکمیل طرح
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)