کیومرث هاشمی: در ورزش حرفهای فقر اسناد بالادستی مشهود است
سرپرست وزارت ورزش گفت: ما در ورزش حرفهای کشور فقر اسناد بالادستی داریم و باید در در برخی موارد را با اسناد موجود تطبیق انجام دهیم.
کیومرث هاشمی سرپرست وزارت ورزش و جوانان با حضور در
گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما گفت: اسناد بالادستی از برنامههای توسعه هفتم که در حال تصویب شدن است، یک مقدار در این مرحله ورزش و جوانان مغفول شده است و هیچ حکمی نداریم، تلاش میکنیم تا این اتفاق بیافتد. یکسری مصوبات هست بعنوان اسناد بالادستی که شواری عالی انقلاب فرهنگی بیشتر بر بخش فرهنگی تاکید دارد. یکسری اسناد بالادستی نهادهای بین المللی مثل کمیته بین المللی المپیک (IOC) اسن که بیشتر در حوزه فدراسیونهای ورزشی است، به خصوص در فدراسیونهایی که نقش و جایگاه المپیکی دارند.
در فدراسیون ها انتصاب باید جای خود را به انتخاب بدهد
هاشمی گفت: در بسیاری موارد دیده شده که انتقادات و چالشهایی که به برخی فدراسیونها وارد میشود به عدم اجرای اسناد بالادستی منشور المپیک مربوط میشود. بطور مثال انتخابات فدراسیونها باید به شکلی باشد که همه جامعه ورزشی با انتخاب انجام شود و دیگر انتصاب معنی و مفهمی ندارد و ما بعضاً در برخی رشتههای ورزشی با این مشکلات مواجه هستیم، اگر به ماهیت این اسناد بپردازیم بسیاری از مسائل حل میشود.
صدا و سیما می تواند در تحقق استاد بالادستی به ما کمک کند
وی افزود: توجه به اسناد بالادستی در خبرگزاری صدا و سیما میتواند وزارت را در رسیدن به اهداف کمک کند، اگر ما بخواهیم اهداف خود را به چند دسته تقسیم کنیم بعد از پرداختن به ورزش همگانی و قهرمانی و حرفهای مجموع اینها اسناد مادر و بالادستی دارند که اگر آنها به خوبی اجرا شود و رسانه هم خود را دگیر اجرا آن کند کار مدیران ورزش هم راحتتر خواهد بود بطور مثال در حال حاضر یکی از این اسناد بالادستی قانون اهداف و وظایف وزارت ورزش است که ۳ سال گذشته به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، حالا وزارت ورزش و مدیران خود را باید با این اسناد بالادستی تطبیق دهند از ساختار گرفته تا نوع فعالیت هایش.
8 دستگاه اجرایی کشور عضو شورای عالی ورزش هستند
وی گفت: براساس آمار سالانه بیش از ۴۸ هزار میلیارد تومان هزینه بیماریهای غیرواگیر میشود که مبلغ کمی نیست حال اگر ما ورزش همگانی خوبی داشته باشیم البته این موضوع فقط شامل حال وزارت ورزش نیست چرا که هم اکنون ۸ دستگاه داریم که عضو شواری عالی ورزش است و برای پیشبرد اهداف نقش آفرینی میکنند.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان افزود: مثل وزارت آموزش و پرورش که ۳۱ میلیون جمعیت دانش آموز دارد که میتواند با برنامه ریزی صحیح کمک بزرگی در پیشبرد اهداف برای ما داشته باشند، یا وزارت علوم در بخش قهرمانی فدراسیون دانشجویی تیم به مسابقات جهانی دانشجویان اعزام کرده اند. صدا و سیما در بخش ورزش همگانی بیشتر از دیگر رسانهها نقش آفرینی میکند، در بحث ورزش همگانی بیشتر از رسانههای دیگر نشان داده شده است، ولی تبیین نشده است. مدیران ما هم به خودی درگیر ورزش قهرمانی میشوند بطور کلی ما فقر اسناد بالادستی در ورزش حرفهای داریم که نیاز به قانون در این خصوص احساس میشود.
صدا و سیما یک رسانه بی بدیل است
هاشمی گفت: رسانه به خصوص صدا و سیما به نحو احسن کمک و یار ورزش در همه حوزهها بوده است، زحمات و تلاشهایی که انجام میشود اگر از بخشهای آن از طرف صدا و سیما پوشش داده نشود عملا کار ما دیده نمیشود. واقعیت این است که صدا و سیما نقش مهمی دارد و میتواند در همه حوزهها به ما کمک ویژهای داشته باشد و من اعتقاد دارم صدا و سمیا یک رسانه بی بدیل است.
توسعه ورزش همگانی خواسته رهبری و رییس جمهور است
سرپرست وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: توجه به ورزش همگانی خواسته و دغدغه حضرت آقا و خواسته رئیس جمهور است و مردم هم دوست دارند به هر حال میخواهند شرایط حداقلی برای آنها وجود داشته باشد که برای سلامتی خود کاری انجام دهند.
کیومرث هاشمی در حاشیه بازدید از خبرگزاری صدا و سیما در جمع خبرنگاران این رسانه اظهارداشت: ورزش همگانی یکی از مواردی که در این چهل و اندی سال مغفول مانده است، واقعیت این است بنا به دلایل مختلف از جمله مسائل اقتصادی به این بحث کم توجهی شده است. آن هم به علت ماهیت نوع ورزش قهرمانی است که هم رسانه علاقمند ورود به این موضوع است، هم مخاطبان رادیو و تلویزیون بیشتر آن را میپسندند و به همین دلیل بحث ورزش همگانی در این میان گمشده است.
وی در ادامه به اهمیت بازیهای آسیایی هانگژو اشاره کرد و گفت: این بازیها یکی از رویدادهای بسیار مهم در آسیا است که هر ۴ سال یکبار برگزار میشود و بنده در اولین ساعات آغاز به کارم با رئیس کمیته ملی المپیک در راستای بررسی شرایط و وضعیت رشتههای ورزشی کشورمان در این مسابقات دیداری داشتم.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان افزود: از آنجایی که میزبان بازیهای آسیایی کشور چین است رقابت در این دوره از مسابقات بسیار سخت میشود، ولی با تمام این شرایط ورزش و ورزشکاران کشورمان تمام تلاش خود را برای کسب مقام و افتخارآفرینی کرده است.
کیومرث هاشمی در پایان از رسانهها بعنوان یک فرصت یاد کرد و گفت: امکان دارد هر مدیر و یا ارگانی مشکلی داشته باشد که مورد نقد رسانهها قرار بگیرد و قطعا این نقد میتواند موجب رفع نواقص شود و خواسته خانواده ورزش از مدیر ورزش نیز رفع نواقص و مدیریت حوزههای مختلف ورزشی است که ما تصمیم داریم گاهی با رسانهها بعنوان حوزهای از جنس مردم که در میان مردم و آگاه به خواسته هایشان است، جلسات دوستانه هم اندیشی برگزار کنیم.