پخش زنده
امروز: -
مسئول امور مساجد استان مازندران، مسجد را محور وحدت، ولایت و مقاومت و محل همه کارهای خوب در جامعه دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مسئول امور مساجد مازندران در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه استانی گفت: مساجد یک پایگاه مردمی و محور وحدت و عمل نیک در جامعه اسلامی است.
حجتالاسلام صادقی همچنین با بیان اینکه در زمان کرونا تنها مرکزی که خدمات به مردم ارائه میدادند مساجد بودند گفت: در زمان شیوع ویروس کرونا مساجد به عنوان محور وحدت و مقاومت، بیش از ۲ هزار سبد کالا و بستههای حمایتی و بهداشتی، در هر مرحله، بین نیازمندان توزیع کردند.
او شعار امسال روز جهانی مساجد را مسجد محور وحدت و مقاومت عنوان کرد و با اشاره به کارکردهای مهم مساجد در دوران اسلام، پیروزی انقلاب اسلامی و نیز هشت سال دفاع مقدس افزود: مساجد در تقویت باورهای دینی و اعتقادی، سرچشمه و کانون همه خوبیها و امید و محور حل مسائل محله در جامعه است.
حجتالاسلام صادقی با اشاره به فرمایش بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، مساجد را پایگاهی برای تجمع نیرویهای انقلابی و سنگری در جهت تقویت ارزشهای اسلامی، دینی و انقلابی عنوان و بیان کرد: بعد از انقلاب همه امور اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در مساجد حل و فصل شدند.
وی همچنین مساجد را محلی برای ارتقای باورهای اعتقادی و دینی و نیز بصیرت افزایی و پایگاهی برای خودسازی انسان دانست و خاطرنشان کرد: مساجد محلی برای زمینه سازی و ایجاد تمدن اسلامی و فعالیتهای آن معطوف به امور خیر و نیکی است.
مسئول امور رسیدگی به مساجد مازندران با بیان اینکه کمرنگ شدن نقش مسجد در جامعه یک آسیب برای جامعه اسلامی محسوب می شود، ادامه داد: متاسفانه به تعداد مساجد کشور روحانی و امام جماعت نداریم؛ میطلبد مردم فرزندان خود را به تحصیل در حوزههای علمیه تشویق کنند.
حجت الاسلام صادقی با بیان اینکه بچههای مسجد، سربازان گمنام فرهنگی در سنگر مسجد به شمار می روند، گفت: تلاش داریم با اجرای طرح محله اسلامی شاهد توفیقات بیشتر مساجد و احیای کارکردهای این پایگاه های دینی باشیم.
وی با بیان اینکه در این طرح امام جماعت، محور امور میباشد، افزود: مردم پایه بودن در این طرح بسیار مورد تاکید است.
حجتالاسلام صادقی با بیان اینکه اگر مسجد را محور محلات قرار دهیم قطعا در جبهه فرهنگی موفق تر عمل خواهیم کرد، گفت: هفت قرارگاه در طرح محله اسلامی تدوین شده است و نظام مسائل محله احصا می شود و با محوریت امام محله این مشکلات پیگیری و رفع خواهد شد.
به گفته دبیر کارگروه مساجد مازندران و مسئول امور رسیدگی به مساجد مازندران، طبق آمار اداره کل اوقاف و امور خیریه استان، چهار هزار و ۶۶۵ مسجد در مازندران وجود دارد.
وی همچنین با بیان اینکه مطابق سامانه مسجد سامانه تبلیغات اسلامی، سه هزار و ۸۶۱ مسجد در مازندران فعال است، گفت: از این تعداد ۹۵۶ مسجد شهری و ۲هزار و ۹۰۵ مسجد روستایی میباشند.
حجتالاسلام صادقی با اشاره به اینکه ۷۷۷ مسجد شهری و ۷۹۰ مسجد روستایی مازندران، امام جماعت دارند، خاطرنشان کرد: همچنین مجموعا در یک هزار و ۵۶۷ مسجد استان نماز جماعت برگزار میشود.
محمد جعفری مسئول بسیج مساجد و محلات سپاه کربلای مازندران نیز در گفتگوی ویژه خبری به اهمیت و کارکرد مساجد بعد از انقلاب اشاره کرد و گفت: امروز در اکثر مساجد استان عرصه و میدان تحقق مأموریتهای پایگاه های مقاومت در میدان مسجد انجام می شود.
او بر نقش و حضور بسیج در مسجد محوری تاکید کرد و افزود: بعد از صدور بیانیه گام دوم انقلاب و تشریح و تبیین ۵ مرحله عزیمت انقلاب اسلامی تا جایگاه نورانی و رفیع تحقق محله اسلامی بسیج به تعمیق مسجد محوری برای کمک به تحقق تمدن نوین اسلامی قدم برداشت.
مسئول بسیج مساجد و محلات سپاه کربلای مازندران در ادامه گفت: در سپاه کربلا استان از سال ۹۹ مأموریت تحقق محلات مهدوی با شکل گیری شورای تحول محلات مهدوی بر پایه ۳ رکن مسجد محوری مشارکت مردمی در تمام عرصهها به زعامت و فرماندهی امام محله در یک چهارم محلات استان آغاز شد.
جعفری افزود: با تشکیل این شورا به دنبال تجمیع فعالیت سازمانهای مردم نهاد در سطح محلات هستیم تا از تک روی آنها جلوگیری شود و امور با خرد جمعی انجام بپذیرد.
او گفت: برای تحقق این طرح در عرصههای فرهنگی و اجتماعی، اقتصاد مقاومتی، محرومیت زدایی و سازندگی، دفاع مردم پایه، علمی و آموزشی، تعلیم و تربیت و فضای مجازی با شکل گیری هیئتهای اندیشه ورز و احصا نظام مسائل و اولویت بندی برای حل آن از طریق ظرفیتهای مردمی و گاها مطالبه و تعامل از مسئولان تا نقطه حل مسئله کار دنبال میشود.
مسئول بسیج مساجد و محلات سپاه کربلای مازندران افزود: نگاه رهبر معظم انقلاب، کارکرد اجتماعی و مشارکت مردم برای اهداف بلندی که جامعه اسلامی می خواهد به آن برسد در جغرافیای محدود اجتماعی به نام محله با محوریت مسجد می باشد.
جعفری گفت: برای رسیدن به اهداف تعیین شده توجه به چند مورد ضرورت دارد که از جمله انها می توان به گفتمان سازی تشکیلات سازی مسجد اشاره کرد.
او ادامه داد: در بحث تشکیلات سازی مسجد، سرمایه انسانی، تبیین جایگاه و نقش ارکان مسجد و همچنین حذف تصدی گری و ایجاد ساختار مبتنی بر دریافت سیاستهای کلی بر پایه تسهیل و پشتیبانی نهادی و حاکمیتی می تواند نقش مهمی داشته باشد.
حجت الاسلام حیدری مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران در ارتباط تلفنی گفتگوی ویژه خبری به بیمه خادمان اشاره کرد و گفت: بیمه خادمان مساجد چندسالی است که به دلیل حذف بندی از ردیف بودجه سالانه کشور با مشکلاتی برای شاغلان این عرصه مواجه شده است.