• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۵۹۵۷۲
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۱
اقتصادی » صنعت

آمادگی بخش خصوصی برای رفع ناترازی برق

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران گفت: بخش خصوصی آمادگی دارد برای احداث نیروگاه به منظور رفع ناترازی انرژی، سرمایه گذاری کند.

آقای حمیدرضا صالحی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما افزود: بخش خصوصی اعلام آمادگی کرده با سرمایه گذاری در این حوزه تا ۳ سال آینده مشکلات ناترازی را رفع کند به شرط آنکه دولت امنیت سرمایه گذاری آن را تضمین کند.
 
وی گفت: اگر دولت اجازه دهد قیمت انرژی مصرفی صنایع بخش خصوصی با فرایند عرضه و تقاضا در بورس انرژی کشف شود به تبع آن درآمد‌های ناشی از واقعی شدن قیمت انرژی منجر به رفع ناترازی برق کشور می‌شود.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
صالحی ادامه داد: جزء ۱۵ کشور نیروگاه ساز هستیم، ضمن اینکه نیروگاه جزو سرمایه ملی محسوب می‌شود، اما باید برای این صنعت بازار ایجاد کنیم، به توسعه این صنعت توجه داشته باشیم و در به روز شدن فناوری‌های جدید نیروگاه‌ها تلاش کنیم.
 
وی گفت: بخش خصوصی آمادگی احداث نیروگاه‌هایی با فناوری جدید را دارد؛ از این رو دولت باید اجازه دهد تا بخش خصوصی با توانمندی و برنامه‌ریزی در سه سال آینده، بتواند ناترازی برق صنایع را هم از لحاظ تولید و مصرف برق و هم از لحاظ کمبود فناوری‌های جدید، رفع کند.
 
صالحی با بیان اینکه در همه جای دنیا، برق صنایع به علت نقش موثر آن در ایجاد ارزش افزوده، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است گفت: در ایران به این مسئله کمتر توجه می‌شود و سرمایه گذاری نکردن دولت و بخش خصوصی در این حوزه، یکی از علت‌های افزایش ناترازی است.
 
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران با اشاره به اینکه ناترازی در حوزه برق و گاز در کشور وجود دارد و هر سال هم بیشتر می‌شود افزود: برای اینکه روند تولید و رشد ناخالص ملی کاهشی نباشد باید سریع‌تر این ناترازی را برطرف کنیم.
 
صالحی اضافه کرد: محدودیتی که به علت کمبود ۱۲ هزار مگاوات برق در فصل گرم سال، اعمال می‌شود خسارت زیادی به صنعت و تولید کشور وارد و قرارداد‌های بازار صادراتی، اشتغالزایی ملی، صنایع پایین دستی و زنجیره تامین خوراک و مواد اولیه تولید را با مشکل مواجه می‌کند.
 
وی گفت: مهم‌ترین موانع سرمایه گذاری در حوزه انرژی، حضور پررنگ دولت در اقتصاد انرژی است به عبارتی دولت هم نیروگاه دارد، هم تعیین قیمت می‌کند هم ترانزیت انجام می‌دهد در صورتیکه می‌تواند تولید برق را به بخش خصوصی واگذار کند.
 
وی ادامه داد: ۵۵ تا ۶۰ درصد نیروگا‌های کشور غیر دولتی است یعنی ۴۰ درصد از نیروگاه‌های فعال، دولتی است، اما این نیروگاه‌ها با بهره وری پایین فعالیت می‌کنند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران گفت: درخواست بخش خصوصی از دولت این است صنایع انرژی مورد نیاز خود را از طریق فرایند عرضه و تقاضا در بورس انرژی تامین کنند و منابع حاصل از عرضه و تقاضای واقعی، در نیروگاه سازی، تعمیرات، تکمیل نیروگاه‌های ناتمام و توسعه آن‌ها هزنیه شود.
 
صالحی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا بخش خصوصی و صنایع انرژی‌بر، برای تامین برق و انرژی خود اقدامی نمی‌کنند افزود: در هیچ جای دنیا صنایع خود نیروگاه احداث نمی‌کنند و نمی‌توان گفت صنایع پتروشیمی و فولاد، چون انرژی‌بر هستند خودشان باید برق تولید کنند. فقط چند صنایع خیلی حساس مثل کارخانه آلومینیوم و ذوب که نیاز به فناوری فشار قوس الکتریکی دارند و میزان اتصال آن‌ها باید از نظر فنی رعایت شود باید دستگاه تولید برق کنار کارخانه باشند.
 
وی گفت: دولت، برق خانگی و برق کشاورزی را به هر قیمتی که صلاح می‌داند واگذار کند، اما اجازه دهد قیمت برق برای صنایعی مثل فولاد، مس، آلومینیوم، روی و پتروشیمی که محصولات آن‌ها در داخل کشور با قیمت‌های جهانی عرضه می‌شوند واقعی شود.
 
صالحی افزود: میانگین میزان مصارف خانگی در زمان اوج مصرف، بیش از ۴۴ درصد نیست؛ امسال ۶۱ هزار مگا وات برق در کشور تولید شده که ۷۳ و نیم هزار مگاوات برق مورد نیاز کشور است؛ از این ۶۱ هزار مگاوات, ۴۳ تا ۵۰ درصد، برق مصارف خانگی است که دولت می‌تواند تامین کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردمی ۱۹ آبان ۱۴۰۴
سرد شدن هوا در استان کرمان و ضرورت رعایت نکات ایمنی
از طرح مطالبات مردمی در سامانه ۱۶۲ تا پیگیری در خبر ۲۰ شبکه قزوین
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
نایب قهرمانی تیم ملی تنیس روی میز مردان ایران
اجرای طرح هادی در ۱۵ روستای بخش مرکزی شهرستان سردشت
گشایش نمایشگاه مشاغل خانگی و صنایع دستی در اسکو
فعالیت جهادگران استان خراسان جنوبی ساکن قم در مناطق محروم کشور
تحویل ۱۶۰۰ واحد ویلایی انفرادی به متقاضیان واجد شرایط در ورزنه
خبر‌هایی از مصوبات قرارگاه محرومیت زدایی دامغان
پیگیری لوایح مهم هوش مصنوعی و مهریه در کنار رسیدگی به مسائل عمرانی استان قزوین
آغاز فعالیت ستاد اقامه نماز جمعه شهرستان مراغه
الزام به اجرای معاملات ملکی در سامانه کاتب
حرکت خیرین ؛ نقطه عطفی در تاریخ تعلیم و تربیت کشور است
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
رژیم صهیونی ۲۸۲ بار آتش‌بس غزه را نقض کرده است
واژگونی خودرو در جاده جاسک ۳ کشته برجای گذاشت
ضایعات غیر بهداشتی مرغ به کارخانه نرسید
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
ابلاغ دستورالعمل رهگیری و شناسنامه‌دار کردن محصولات کشاورزی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
گزارش وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت طرح‌های حمایتی مسکن
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)