• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۷۲۳۸۶
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۶
علمی و فرهنگی » معارف

مهمترین وظیفه آستان رضوی، تکریم زائران است

مدیرعالی حرم مطهر رضوی ­مهمترین وظیفه آستان مقدس رضوی در دهه آخر صفر را تکریم زائران و فراهم کردن امکانات زیارتی سهل و آسان برای آنان دانست.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مصطفی فیضی مدیر عالی حرم مطهر رضوی اظهار کرد: با توجه به ایام پایانی صفر و نزدیک شدن به سه مناسبت رحلت پیامبر گرامی اسلامی، شهادت امام حسن مجتبی (ع) و شهادت حضرت علی ابن موسی الرضا (ع)، آستان قدس رضوی مطابق رویه همه ساله خود، از ماه‌ها قبل اقدامات لازم را برای آمادگی و تامین امکانات لازم جهت پذیرایی از زائران در دستور کار خود قرار داده است.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی افزود: مجموعه آستان قدس رضوی در چهار محور فعالیت‌های خود را انجام می‌دهد، بخش اول مربوط به اقدامات معاونت تبلیغات حرم رضوی است، محوریت برنامه‌های ما توجه به شب رحلت پیامبر گرامی اسلام، توجه به قرآن کریم و در شب‌های پایانی توجه به هیئات استانی و برنامه‌های کاملی است که در این چهار روز انجام خواهد شد.

مدیر عالی حرم مطهر رضوی ادامه داد: بخش بعدی فعالیت‌ها در معاونت خدمات زائران است که خدمات مختلفی برای زائران تدارک دیده شده است که عملیاتی خواهد شد، از بدو ورود زائران به حرم مطهر باید بتوانیم همه کمبود‌ها و نیاز‌های زائران را فراهم کنیم، از موضوع مفروش شدن حرم مطهر، نور آرایی، تامین آب شرب، محل استراحت، زائر بر، ویلچر و دیگر خدمات در این بخش ارائه خواهد شد.

فیضی اظهار کرد: همچنین در این مجموعه، موضوع مواکب که به عنوان دستور کاری جدی از سال‌های قبل انجام شده است، امسال با ارتقای آن به مجموعه مواکب خدمت رسانی، در بخش‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و پذیرایی از زائران از قبیل تامین غذا برای سه وعده و میان وعده در حد بضاعت در اطراف حرم مطهر فعالیت خواهند کرد.

وی گفت: معاونت اماکن نیز، در اماکن متبرکه، انجام زیارتی سهل و آسان برای زائران فراهم خواهند کرد و سازمان عمران و نگهداری از حرم هم از ماه‌ها پیش فضا‌های زیارتی را برای حضور میلیونی زائران آماده کرده اند.

مدیر عالی حرم مطهر رضوی همچنین از مجاوران حرم مطهر تقاضا کرد طبق سال‌های قبل، مهمانداران خوبی برای زائران حضرت علی ابن موسی الرضا باشند و مهمان نوازی کنند به ویژه مردم مشهد در اسکان دادن به زائران کمک کنند.

* تسهیل تشرف و زیارت، مهم‌ترین وظیفه مجموعه حرم
وی تسهیل تشرف و زیارت زائران را مهمترین وظیفه مجموعه حرم مطهر رضوی در ایام پایانی صفر دانست و گفت: هر ساله میلیون‌ها زائر به عشق زیارت حضرت رضا (ع) به مشهدمقدس مشرف می‌شوند چنان‌که در این روز‌های ابتدایی دهه پایانی صفر شاهد حداقل ۴۰۰ هزار تشرف در هر شبانه‌روز بودیم که بی‌شک در روز‌های پایانی ماه صفر میلیونی خواهد شد.

مدیر عالی حرم مطهر رضوی بیان کرد: معاونت اماکن متبرکه رضوی با فراخوان کشیک‌های خدمتی و توجیه آن‌ها، آمادگی لازم برای توجه به زائر و زیارت وی در ایام پایانی صفر، کسب کرده است.

وی گفت: ایام پایانی صفر امسال برگزاری دو مراسم خطبه خوانی شب شهادت حضرت رضا (ع) در صحن پیامبر اعظم (ص) و مراسم شام غریبان حضرت رضا (ع) بعد از نماز مغرب و عشا از خیابان شهید نواب صفوی به سمت حرم مطهر رضوی، به عنوان دو برنامه مهم در دستور کار این معاونت قرار دارد.

* اقدامات ارزشمند در حفظ و گسترش ابنیه حرم مطهر
مدیر عالی حرم مطهر رضوی با اشاره به تأکید تولیت آستان قدس رضوی مبنی بر حفظ ابنیه موجود و گسترش فضا‌های مسقف در حرم مطهر گفت: در این راستا سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی اقدامات بسیاری را در حوزه حفظ ابنیه و اماکن متبرکه و گسترش آن‌ها انجام داده و طرحهایی نیز در دست انجام دارد که طرح بزرگ زیرسطحی شیخ بهایی، از جمله طرح های در حال اجرا است.

* فعالیت موکب‌های خدمت‌رسان در سه حوزه
مدیر عالی حرم مطهر رضوی با بیان این‌که آستان قدس رضوی ساماندهی موکب‌های خدمت‌رسان را در سه حوزه برعهده دارد، گفت: نخست می‌توان از موکب‌های اطراف حرم مطهر رضوی نام برد که در مجموع حدود ۱۵۰ موکب در حوزه‌های خدمتی پذیرایی، فرهنگی، فوریت‌های پزشکی و امدادی در دهه آخر صفر در اطراف حرم مطهر مستقر خواهد شد.

فیضی افزود: این مواکب رشد یافته و ارتقا یافته موکب‌های سال‌های قبل هستند که محوریت فعالیت آن‌ها باید فعالیت فرهنگی باشد به همین منظور خیابان آیت الله طبسی به صورت ویژه برای فعالیت مواکب فرهنگی در نظر گرفته شده است، بقیه مواکب نیز فعالیت‌های مختلف خدماتی از قبیل خدمات پزشکی و توزیع متبرکات و دیگر خدمات مورد نیاز زائران را ارائه خواهند کرد. ­

وی ادامه داد: همچنین موکب‌های خدمت‌رسان با مشارکت ویژه نیرو‌های مردمی و خدمه حرم مطهر همچون کفشداران، فراشان، دربانان، خدام و سایر کشیک‌ها در جاده‌های منتهی به شهر مشهد، ویژه خدمت به زائران پیاده فعالیت خواهند داشت.

مدیر عالی حرم مطهر رضوی افزود: موکب‌هایی نیز به همت کانون‌های خدمت رسان استان‌ها زیر نظر بنیاد کرامت رضوی در خیابان‌های منتهی به حرم مطهر در ایام پایانی صفر دایر می‌شود که از جمله خدمات آن‌ها می‌توان به اسکان، معارف دینی، فرهنگی، پذیرایی و... اشاره کرد.

برگزاری برنامه‌های ویژه در شب رحلت رسول اکرم (ص)
فیضی اظهار کرد: معاونت تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی نیز با توجه به تأکیدات تولیت این آستان مقدس در برگزاری برنامه‌های خود در ایام پایانی ماه صفر امسال توجه خاصی به سالگرد رحلت پیامبر اکرم (ص) دارد و ویژه برنامه‌های خاصی را برای شب رحلت حضرت محمد مصطفی (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) در حرم مطهر در نظر گرفته است.

وی از حضور موفق هیئت‌های مذهبی استانی، به عنوان یکی از برنامه‌های موفق حرم مطهر رضوی در سال‌های اخیر نام برد و افزود: امیدواریم ایام پایانی صفر امسال هیئت‌ها حضور گسترده‌تر در مشهد و حرم مطهر داشته باشند و برگ زرین دیگری به افتخارات خود در خدمت به اهل بیت (ع) بیفزایند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
تلف شدن ببر در الیمالات
درخواست پارلمان روسیه برای محکومیت حضور نظامی آمریکا در کارائیب
اجرای هزار و ۹۸۰ اردوی جهادی از ابتدای سال تاکنون در خراسان جنوبی
مهلت معرفی نامزد‌های جایزه مصطفی (ص) تا اول اسفند۱۴۰۴
اجرای پویش مردمی مهرگردون و تأمین اقلام توان‌بخشی ویژه افراد توان‌خواه در خراسان شمالی 
تصویب ۳۳ میلیارد تومان اعتبار برای حفظ میراث آبی کهن خراسان شمالی
ضرورت بازنگری در رشته‌های دانشگاهی و نیاز بازار کار
معدوم‌سازی بیش از سه‌هزار لیتر آبلیموی فاقد مشخصات بهداشتی در مهریز
بحران پنهان شمار فزاینده افراد گم شده در انگلیس
استمرار آلودگی هوا در جنوب غرب خوزستان
حماس: سلاح مقاومت پیش از تشکیل کشور فلسطین قابل مذاکره نیست
اجرای حکم قصاص نفس قاتل پزشک یاسوجی
هشدار آلودگی سطح زرد در استان یزد
اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق یزد
مردی که جانش را فدای استقلال ایران کرد
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( بیستم آبان ۱۴۰۴)
تقویم روز و اوقات شرعی بیستم آبان به افق آبادان و خرمشهر
الحاق ایران به موافقتنامه‌های وین و استراسبورگ در حوزه مالکیت معنوی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)