• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۷۲۳۸۶
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۶
علمی و فرهنگی » معارف

مهمترین وظیفه آستان رضوی، تکریم زائران است

مدیرعالی حرم مطهر رضوی ­مهمترین وظیفه آستان مقدس رضوی در دهه آخر صفر را تکریم زائران و فراهم کردن امکانات زیارتی سهل و آسان برای آنان دانست.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مصطفی فیضی مدیر عالی حرم مطهر رضوی اظهار کرد: با توجه به ایام پایانی صفر و نزدیک شدن به سه مناسبت رحلت پیامبر گرامی اسلامی، شهادت امام حسن مجتبی (ع) و شهادت حضرت علی ابن موسی الرضا (ع)، آستان قدس رضوی مطابق رویه همه ساله خود، از ماه‌ها قبل اقدامات لازم را برای آمادگی و تامین امکانات لازم جهت پذیرایی از زائران در دستور کار خود قرار داده است.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی افزود: مجموعه آستان قدس رضوی در چهار محور فعالیت‌های خود را انجام می‌دهد، بخش اول مربوط به اقدامات معاونت تبلیغات حرم رضوی است، محوریت برنامه‌های ما توجه به شب رحلت پیامبر گرامی اسلام، توجه به قرآن کریم و در شب‌های پایانی توجه به هیئات استانی و برنامه‌های کاملی است که در این چهار روز انجام خواهد شد.

مدیر عالی حرم مطهر رضوی ادامه داد: بخش بعدی فعالیت‌ها در معاونت خدمات زائران است که خدمات مختلفی برای زائران تدارک دیده شده است که عملیاتی خواهد شد، از بدو ورود زائران به حرم مطهر باید بتوانیم همه کمبود‌ها و نیاز‌های زائران را فراهم کنیم، از موضوع مفروش شدن حرم مطهر، نور آرایی، تامین آب شرب، محل استراحت، زائر بر، ویلچر و دیگر خدمات در این بخش ارائه خواهد شد.

فیضی اظهار کرد: همچنین در این مجموعه، موضوع مواکب که به عنوان دستور کاری جدی از سال‌های قبل انجام شده است، امسال با ارتقای آن به مجموعه مواکب خدمت رسانی، در بخش‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و پذیرایی از زائران از قبیل تامین غذا برای سه وعده و میان وعده در حد بضاعت در اطراف حرم مطهر فعالیت خواهند کرد.

وی گفت: معاونت اماکن نیز، در اماکن متبرکه، انجام زیارتی سهل و آسان برای زائران فراهم خواهند کرد و سازمان عمران و نگهداری از حرم هم از ماه‌ها پیش فضا‌های زیارتی را برای حضور میلیونی زائران آماده کرده اند.

مدیر عالی حرم مطهر رضوی همچنین از مجاوران حرم مطهر تقاضا کرد طبق سال‌های قبل، مهمانداران خوبی برای زائران حضرت علی ابن موسی الرضا باشند و مهمان نوازی کنند به ویژه مردم مشهد در اسکان دادن به زائران کمک کنند.

* تسهیل تشرف و زیارت، مهم‌ترین وظیفه مجموعه حرم
وی تسهیل تشرف و زیارت زائران را مهمترین وظیفه مجموعه حرم مطهر رضوی در ایام پایانی صفر دانست و گفت: هر ساله میلیون‌ها زائر به عشق زیارت حضرت رضا (ع) به مشهدمقدس مشرف می‌شوند چنان‌که در این روز‌های ابتدایی دهه پایانی صفر شاهد حداقل ۴۰۰ هزار تشرف در هر شبانه‌روز بودیم که بی‌شک در روز‌های پایانی ماه صفر میلیونی خواهد شد.

مدیر عالی حرم مطهر رضوی بیان کرد: معاونت اماکن متبرکه رضوی با فراخوان کشیک‌های خدمتی و توجیه آن‌ها، آمادگی لازم برای توجه به زائر و زیارت وی در ایام پایانی صفر، کسب کرده است.

وی گفت: ایام پایانی صفر امسال برگزاری دو مراسم خطبه خوانی شب شهادت حضرت رضا (ع) در صحن پیامبر اعظم (ص) و مراسم شام غریبان حضرت رضا (ع) بعد از نماز مغرب و عشا از خیابان شهید نواب صفوی به سمت حرم مطهر رضوی، به عنوان دو برنامه مهم در دستور کار این معاونت قرار دارد.

* اقدامات ارزشمند در حفظ و گسترش ابنیه حرم مطهر
مدیر عالی حرم مطهر رضوی با اشاره به تأکید تولیت آستان قدس رضوی مبنی بر حفظ ابنیه موجود و گسترش فضا‌های مسقف در حرم مطهر گفت: در این راستا سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی اقدامات بسیاری را در حوزه حفظ ابنیه و اماکن متبرکه و گسترش آن‌ها انجام داده و طرحهایی نیز در دست انجام دارد که طرح بزرگ زیرسطحی شیخ بهایی، از جمله طرح های در حال اجرا است.

* فعالیت موکب‌های خدمت‌رسان در سه حوزه
مدیر عالی حرم مطهر رضوی با بیان این‌که آستان قدس رضوی ساماندهی موکب‌های خدمت‌رسان را در سه حوزه برعهده دارد، گفت: نخست می‌توان از موکب‌های اطراف حرم مطهر رضوی نام برد که در مجموع حدود ۱۵۰ موکب در حوزه‌های خدمتی پذیرایی، فرهنگی، فوریت‌های پزشکی و امدادی در دهه آخر صفر در اطراف حرم مطهر مستقر خواهد شد.

فیضی افزود: این مواکب رشد یافته و ارتقا یافته موکب‌های سال‌های قبل هستند که محوریت فعالیت آن‌ها باید فعالیت فرهنگی باشد به همین منظور خیابان آیت الله طبسی به صورت ویژه برای فعالیت مواکب فرهنگی در نظر گرفته شده است، بقیه مواکب نیز فعالیت‌های مختلف خدماتی از قبیل خدمات پزشکی و توزیع متبرکات و دیگر خدمات مورد نیاز زائران را ارائه خواهند کرد. ­

وی ادامه داد: همچنین موکب‌های خدمت‌رسان با مشارکت ویژه نیرو‌های مردمی و خدمه حرم مطهر همچون کفشداران، فراشان، دربانان، خدام و سایر کشیک‌ها در جاده‌های منتهی به شهر مشهد، ویژه خدمت به زائران پیاده فعالیت خواهند داشت.

مدیر عالی حرم مطهر رضوی افزود: موکب‌هایی نیز به همت کانون‌های خدمت رسان استان‌ها زیر نظر بنیاد کرامت رضوی در خیابان‌های منتهی به حرم مطهر در ایام پایانی صفر دایر می‌شود که از جمله خدمات آن‌ها می‌توان به اسکان، معارف دینی، فرهنگی، پذیرایی و... اشاره کرد.

برگزاری برنامه‌های ویژه در شب رحلت رسول اکرم (ص)
فیضی اظهار کرد: معاونت تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی نیز با توجه به تأکیدات تولیت این آستان مقدس در برگزاری برنامه‌های خود در ایام پایانی ماه صفر امسال توجه خاصی به سالگرد رحلت پیامبر اکرم (ص) دارد و ویژه برنامه‌های خاصی را برای شب رحلت حضرت محمد مصطفی (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) در حرم مطهر در نظر گرفته است.

وی از حضور موفق هیئت‌های مذهبی استانی، به عنوان یکی از برنامه‌های موفق حرم مطهر رضوی در سال‌های اخیر نام برد و افزود: امیدواریم ایام پایانی صفر امسال هیئت‌ها حضور گسترده‌تر در مشهد و حرم مطهر داشته باشند و برگ زرین دیگری به افتخارات خود در خدمت به اهل بیت (ع) بیفزایند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای طرح دورت بگردم یزد من با محوریت علمی آموزشی
پایان هفته دوم لیگ برتر تفنگ و تپانچه بانوان
بومی سازی داروی سرکوب‌کننده سیستم ایمنی
پخش زنده بسکتبال یورو لیگ و سریال «بازرس مورس» از قاب سیما
تأمین نهاده‌ها و تلاش برای حل کمبود سوخت کشاورزی
پیاده‌سازی ۳۵۰ ساعت صوتی از خاطرات شهدا در بردسکن
تاریخ جنگ تحمیلی؛ کتاب عزت و افتخار
عضویت ایران در هیئت مدیره کنوانسیون میناماتا در مورد جیوه
استقامت و وحدت کلمه، رمز پیروزی ملت ایران
امام جمعه شیراز: تنها راه پیشرفت، قدرتمند شدن کشور است
بسیج نیرو‌های کارگری و ده‌ها دستگاه ماشین آلات تخصصی خدمات شهری
عنوان سومی کشور از آن اسکیت بازان قمی
تصادف مرگبار خودرو با پل عابر در محور شاندیز-مشهد
ذات آمریکا و رژیم صهیونیستی قابل تغییر نیست
تولید باکیفیت و دانش همراه با تعهد، مسیر اقتدار ایران برابر دشمنان
اتحاد، انسجام و همبستگی رمز موفقیت امروز کشور
جهش علمی ایران حاصل امید و تلاش جوانان ایرانی
صرفه‌جویی و تغییر الگوی مصرف ، یکی از مصادیق حیاتی امر به معروف قلمداد می‌شود.
اجرای طرح نظارت ویژه بر کالا‌های سلامت‌محور در استان بوشهر 
تغییر از درون خود؛ منجر به آغاز تحول جامعه خواهد شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)