• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۷۸۹۶۰
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۹
بین الملل » غرب آسیا

پاکسازی بخشی از مرز‌های ایران و عراق از گروه‌های غیرقانونی

عراق در چارچوب اجرای توافقنامه خود با ایران، بخش‌هایی از مناطق مرزی دو کشور را از کنترل گروه‌های غیرقانونی خارج کرد.

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از العالم، فرماندهی گارد مرزی عراق از کنترل بخش‌هایی از مرز‌های این کشور با ایران که تحت سیطره گروه‌های غیرقانونی بود خبر داد و افزود نیرو‌های فدرال با حمایت نیرو‌های پیشمرگه توانستند پس از درگیری با گروه‌های غیرقانونی، این مناطق را تحت کنترل خود در آورند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

عراق درباره توافقنامه امنیتی با ایران که مارس گذشته امضا شد، قولی داده و عمل به تعهد خود را آغاز کرده است. فرماندهی نیرو‌های مرزی عراق از تحت کنترل در آوردن بخشی از مناطق مرزی با ایران که تحت سیطره گروه‌های غیرقانونی بود خبر داد و اعلام کرد نیرو‌های مرزی با پشتیبانی نیرو‌های پیشمرگه پس از درگیری با گروه‌های غیرقانونی توانستند این مناطق را که در مرز‌های اداری استان اربیل تحت سیطره این گروه‌ها بود، از کنترل آن‌ها خارج کنند.

مقامات مرزی عراقی همچنین از تصمیم خود برای بسط سیطره کامل خود بر مرز‌های این کشور با کشور‌های همسایه و برافراشتن پرچم عراق در همه مناطق مرزی خبر دادند. این تحرکات نتیجه تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک است که پیش از این در جریان برگزاری شش نشست بین ایران و عراق از ابتدای امسال درباره کنترل مرزها، به دست آمده است که آخرین آن‌ها سفر فؤآد حسین وزیر خارجه عراق به ایران بود که طی آن وزیر خارجه عراق تاکید کرد قانون اساسی این کشور به هیچ کس اجازه نمی‌دهد از خاک این کشور برای حمله علیه هیچ یک از کشور‌های مجاور استفاده کند. وی تاکید کرد همه تدابیر لازم برای دور کردن گروه‌های مخالف از مرز‌های عراق و ایران اتخاذ شده است.

این سفر همچنین در پی افزایش هشدار‌های ایران به کردستان عراق در صورت عدم اجرای توافقنامه اخیر درباره خلع سلاح گروه‌های تروریستی جدایی طلب با توجه به پایان یافتن مهلت تعیین شده در این توافقنامه در نوزدهم همین ماه، صورت گرفت. دولت‌های دو کشور اهمیت زیادی به مسئله مرز‌های مشترک می‌دهند تا عرصه را بر گروه‌های جدایی طلب کردی مخالف تهران که مقر‌های آن‌ها در مناطق مرزی داخل عراق قرار دارد، تنگ کنند و از نفوذ آن‌ها به داخل ایران و اجرای عملیات تروریستی در این کشور جلوگیری کنند. مقامات امنیتی عراق چند روز پیش از آغاز تقویت حضور نظامی خود در مناطق مرزی با ایران در استان سلیمانیه خبر دادند و تاکید کردند مناطق مرزی را به دوربین و برج‌های مراقبت مجهز کرده اند.

از سوی دیگر یکی از مسئولان امنیتی عراق اعلام کرد ایران و عراق در چارچوب برنامه‌های یکپارچه به تلاش‌های خود در این زمینه ادامه می‌دهند. وی تاکید کرد در آینده کنترل بر مرز‌ها و امنیت آن‌ها افزایش خواهد یافت بخصوص که عراق تجهیزات امنیتی بیشتری به مرز‌ها ارسال کرده و فناوری‌های پیشرفته مراقبتی نیز در مرز‌های افزایش پیدا کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
لرستان غرق در شادی ولادت آخرین منجی عالم بشریت
افتتاح پروژه آب‌رسانی به روستای «بدرآباد علیا» خرم‌آباد
اعزام ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد لرستان به مناطق عملیاتی جنوب
ورزشی‌های پانزدهم بهمن ماه در استان سمنان
افتتاح مرکز جامع سلامت شهرستان شاهین‌دژ
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
خبر‌هایی از برگزاری جشن های نیمه شعبان در استان سمنان
مروری بر وقایع و رویداد‌های ۱۵ بهمن ۵۷
کشف بیش از ۳۰ میلیارد ریالی احشام و طیور بدون مجوز در تالش
پیشرفت ۶۰ درصدی بلوار فرهنگ شهرکرد
بهره برداری از واحد تولیدی دمنوش های گیاهی در شاهرود
رشد تولید و اشتغالزایی با تکیه بر دانش بومی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
افتتاح خانه موسیقی تهران
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
در پیام رسان های داخلی به سازمان اطلاعات سپاه پیام دهید
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)