• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۹۴۸۸۸
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۵
مازندران » علمی و فرهنگی

پیشگیری از آنفلوآنزا با مواد غذایی

برخی مواد غذایی به درمان و جلوگیری از تشدید آنفولانزا کمک و برخی‌ها آن را تشدید می‌کند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، برای درمان و جلوگیری از تشدید آنفولانزا باید به برخی نکات توجه ویژه‌ای داشته باشید، البته برخی مواد غذایی هستند که به ریکاوری آنفولانزا کمک شایانی می‌کند و همچنین برخی غذا‌ها برای آنفولانزا مضر است.

افراد معمولا در بیماری‌هایی مثل آنفولانزا میل زیادی به غذا خوردن ندارند، اگرچه که مواد غذایی خاصی وجود دارد که می‌تواند به ریکاوری و بهبود این افراد کمک کند. هنگام ابتلا به بیماری آنفولانزا باید به اندازه کافی از غذا‌های مقوی و مایعات استفاده کرد تا بدن قوی و هیدراته شود و ریکاوری بعد از آنفولانزای او زودتر انجام شود.
 
غذا‌هایی که به ریکاوری آنفولانزا کمک می‌کنند، شامل موارد زیر می‌باشند
 
سوپ مرغ
مطالعات نشان می‌دهد که مواد تشکیل دهنده سوپ مرغ باعث مبارزه با التهاب می‌شود و پاسخ‌های التهابی به بیماری را کاهش می‌دهد، سوپ مرغ همچنین راه بینی و گلو را باز می‌کند و فرد راحت‌تر نفس می‌کشد.
 
سوپ‌های دیگر نیز مثل سوپ سبزیجات اثرات مشابه برای فرد دارد که سوپ‌ها علاوه بر مقوی بودن، راحت هضم می‌شوند و می‌توان به راحتی آن را آماده کرد و همچنین حاوی آب هستند که آبرسانی به بدن را افزایش می‌دهند.
 
سیر
سیر همچنین دارای خواص ضد ویروس و ضد باکتری هستند، این ماده به فرد کمک می‌کند تا سیستم ایمنی خود را بهبود ببخشد و با عفونت‌هایی مثل آنفولانزا و سرماخوردگی مبارزه کند.
این ماده در طی آزمایشی روی ۱۴۶ بیمار به مدت سه ماه تست شده و نتیجه نشان داده که سیر می‌تواند سرماخوردگی و آنفولانزا را در مدت کوتاهی بهبود ببخشد.
 
غذا‌های حاوی ویتامین c
میوه‌ها و سبزیجات حاوی ویتامین c می‌توانند سیستم ایمنی شما را تقویت کنند، سطح بالای ویتامین c را می‌توان در مواد غذایی زیر یافت:
- فلفل تند یا شیرین به هر رنگی
- آب پرتقال یا نارنج
- گیرپ فروت
- کیوی
- مرکباتی مثل لیمو
- تمشک آبی، قرمز و بنفش
- انگور بنفش یا قرمز
- بروکلی خام
- سبزیجات برگ دار و خام
بسیاری از میوه‌های حاوی ویتامین c، منبع عالی از فلاوونید‌ها هستند که فواید زیادی برای سلامتی فرد دارند، به طور مثال فلاوونید‌ها خطر ابتلا به مشکلات و عفونت‌های تنفسی را پایین می‌آورد.
 
 
زنجبیل
زنجبیل باعث از بین بردن حالاتی مثل حالت تهوع در آنفولانزا می‌شود، خواص زنجبیل باعث بهبود سیستم گوارشی می‌شود. این ماده برای از بین بردن استفراغ در دوران بارداری نیز موثر است.‌
می‌توانید پودر زنجبیل را به مقدار بسیار کم به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید و همچنین آن را در آب داغ، عسل و لیمو بریزید و یک چای گیاهی درست کنید.
 
سبزیجات
سبزیجات حاوی میزان زیادی فیبر هستند که گوارش را بهبود می‌بخشد و سبزیجات همچنین حاوی مواد مغذی از جمله موارد زیر می‌باشند:
ویتامین c
آهن
فولیک اسید
این مواد نقش مهمی را در بهبود عملکرد سیستم ایمنی ایفا می‌کنند و همچنین خواص ضد باکتری و ضد التهابی دارند که بدن را سریع‌تر بهبود خواهند بخشید.
 
 
جو دوسر
جو دوسر نیز منبع غنی از فیبر است که فیبر موجود در این ماده غذایی حاوی باکتری‌های مفید است و مصرف موز همراه با جو می‌تواند فیبر و ویتامین‌هایی مثل پتاسیم را در بدن افزایش دهد و همچنین برای افرادی که مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا هستند، مناسب است، زیرا می‌تواند تب، اسهال و استفراغ را از بین ببرد.
 
غذا‌های بی مزه
آنفولانزا باعث حالت تهوع می‌شود و غذا‌ها را از نظر فرد بی مزه می‌کند. غذا‌هایی که خودشان بی مزه هستند، مثل نان تست یا برنج قهوه‌ای راحت‌تر مصرف می‌شوند.
ترکیب کردن این دو ماده با سوپ و وعده‌های غذایی تضمین می‌کند که بدن شما مواد معدنی و ویتامین را به اندازه کافی داشته باشد.
 
ماست
ماست حاوی باکتری زنده است که به فرد کمک می‌کند تا با آنفولانزا مبارزه کند. ماست همچنین منبع غنی از پروتئین می‌باشد و البته باید به این نکته توجه کرد که بعضی از افراد با مصرف لبنیات دچار افزایش خلط می‌شوند که علائم آنفولانزا را در ان‌ها تشدید می‌کند و باید از آن دوری کنند.
 
 
مایعات
مرطوب نگه داشتن بدن جزء مهم‌ترین چیز‌هایی است که فرد می‌تواند در مبارزه با آنفولانزا انجام دهد که مایعات زیر در این شرایط کمک کننده خواهند بود:
- آب:کلیه‌ها از آب استفاده می‌کنند تا مواد اضافی بدن را بیرون بریزند که نوشیدن آب به اندازه کافی باعث افزایش سرعت ریکاوری در فرد می‌شود.
- آب نارگیل:آب نارگیل حاوی پتاسیم، سدیم و کلرید است. نوشیدن آب نارگیل به فرد کمک می‌کند تا بتواند الکترولیت‌ها را بدن را که با عرق کردن، استفراغ و اسهال از بین رفته است، جبران کند.
- آب گرم با عسل، لیمو و زنجبیل:زنجبیل موجود در این نوشیدنی باعث کاهش حالت تهوع در فرد می‌شود.
 
لبنیات
برخی از مطالعات نشان میدهد که مصرف لبنیات باعث افزایش هیستامین شده و علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا را تشدید می‌کند، اما برخی از بیماران اعتقاد دارند که مصرف شیر گرم به خصوص همراه با کمی عسل باعث تسکین علائم بیماری در آن‌ها می‌شود. همچنین مصرف نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه‌های کافئینه، نوشیدنی‌های الکلی و نوشیدنی‌های حاوی شکر باعث تشدید این بیماری می‌شوند.
 
دم نوش‌های گیاهی
برخی از دم نوش‌های گیاهی خواص درمانی خاص دارند. به عنوان مثال جوشانده نعناع یا پونه و یا عصاره رزماری عوارض تنفسی به ویژه سرفه را کاهش می‌دهد و جوشانده گل گاوزبان در کاهش تب موثر است. چای زنجبیل به علت طبع گرم و خاصیت ضدمیکروبی آن تاثیر بسیار مطلوبی در درمان سرماخوردگی وآنفولانزا دارد.
 
 
ادویه‌ها
در زمان بیماری در مصرف ادویه‌ها کمی دقت کنید. مصرف برخی ادویه‌ها به خصوص ادویه‌های تند می‌توانند باعث تحریک سرفه شوند، پس تا پایان دوره بیماری خود بهتر است از مصرف آن‌ها اجتناب کنید. اما در صورت عدم تحریک سرفه، از فلفل به دلیل طبع گرم آن برای بهبود آنفلوانزا می‌توانید در پخت غذا‌ها استفاده کنید. مصرف سیر نیز موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود و زردچوبه اثر ضدمیکروبی دارد.
 
آیا مصرف مکمل ضرورتی دارد؟
شرکت‌های سازنده مکمل ادعا می‌کنند که بسیاری از مکمل‌ها به ویژه مکمل‌های ویتامین‌های گروه B و ویتامین‌های A، C، E، D، اسیدفولیک و پانتوتنیک اسید و همچنین مواد معدنی مثل روی، مس و سلنیوم موجب کاهش بروز آنفلوانزا می‌شوند. اما حقیقت این است که اثر قابل توجه تنها در مورد ویتامین C و روی مشاهده شده است. به هر حال مصرف مکمل باید با توصیه پزشک همراه باشد. منابع غذایی خود منبع غنی از این ویتامین‌ها هستند.
 
غذا‌هایی که باید از آن‌ها دوری کنیم:
غذا‌های فرآوری شده:این غذا‌ها حاوی نمک بالا هستند که آب بدن و قند را می‌گیرند و همین امر باعث افزایش التهاب می‌شود.
غذا‌های چرب:این غذا‌ها سرعت هضم را کاهش می‌دهد.
لبنیات:لاکتوز موجود در لبنیات، هضم سختی دارد که اگر فرد حالت تهوع شدیدی داشته باشد و با مصرف لبنیات، خلط بیشتری تولید کند، نباید از آن استفاده کند.
غذا‌های سفت:غذا‌های بیش از حد سفت و برشته با لبه‌های تیز می‌تواند گلوی فرد را خراش دهد و سوزش آن را تشدید کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور هنرمندان قزوینی در نمایشگاه سفال و سرامیک همدان
سرگردانی مسافران از پس گیری هزینه سفر
اجرای عملیات اصلاح و بهسازی محور لالی – اهواز
برگزاری دومین دوره جشنواره بین‌المللی عکس ایران جوان
پیام تسلیت سرلشکر موسوی به‌مناسبت درگذشت همسر شهید فلاحی
جابجایی ۸۵ درصد مسافران سیستان و بلوچستان با ناوگان حمل و نقل عمومی
تحقق رشد اقتصادی بدون رفع موانع کلان ممکن نیست
درگیری مسلحانه در کرکوک با کشته شدن دو نیروی امنیتی
عرضه پساب و فرآورده‌های نفتی در بورس انرژی در بیستمین روز آبان
دیدار روسای فدراسیون تیراندازی ایران و مصر
پیروز جنگ رسانه‌ای تعیین‌کننده برنده میدان نبرد است
اجرای طرح فیبرنوری در منطقه مرزی هورالعظیم
مدیریت و صرفه جویی در مصرف آب راهی برای عبور از بحران کم آبی
کاهش ذخایر خونی در قزوین؛ نیاز فوری به مشارکت مردمی
دشمن با تلاش شبانه‌روزی رزمندگان هوافضا مجبور به آتش‌بس شد
آبخیز داری نسخه نجات یزد از خشکسالی
پیروزی تیم فوتبال قطع عضو ایران مقابل سوریه
اعزام نخستین گروه پسران دانش آموز به مناطق عملیاتی
اعزام شش‌هزار داوطلب یزدی برای خدمت در پروژه‌های عمرانی و خدماتی عتبات عالیات
نگاهی به برنامه های سیما در خبرهای رسانه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)