• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۱۴۱۸۸
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۸
اقتصادی » مسکن

صاحبخانه و مستاجر باید اجاره‌نامه خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بنگاهدار در صورت عدم ثبت اطلاعات در سامانه، برای بار اول باید جریمه و در صورت تكرار جواز كسبش باطل می شود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ دکتر اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس و نائب رئیس فراکسیون دانش بنیان مجلس شورای اسلامی در برنامه بهارستان رادیو اقتصاد طرح‌ها و برنامه‌های مجلس را برای کنترل بازار اجاره بها و نظارت بر بازار مسکن تشريح كرد. 

صاحبخانه و مستاجر باید اجاره‌نامه خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند

سوال: آقای دکتر مجلس شورای اسلامی در چند وقت اخیر خیلی کار‌های مختلف و طرح‌های مختلفی را برای نظارت بر بحث اجاره بها ارائه کرد از جمله این که مشخص شد در طرحی که مجلس شورای اسلامی ارائه کرده عدم ثبت اجاره بها با جریمه‌هایی روبرو خواهد شد، شما عملکرد مجلس در این باره را چطور ارزیابی می‌کنید و این طرح‌ها چه تاثیری بر کنترل اجاره بها دارد؟
شاکری: به چند نکته‌ای که می‌گویم توجه کنید، ما دو مسیر موازی را در کشور داریم انجام می‌دهیم یکی ساخت و عرضه مسکن است که وزارت راه و شهرسازی دارد کار خودش را انجام می‌دهد در سه حوزه، یکی مسکنی که خودش می‌سازد تحویل متقاضیان احراز صلاحیت شده می‌دهد، یکی این که به خودمالکین کمک میکند که یا در بافت فرسوده هستند یا در غیربافت فرسوده که آن‌ها هم ذیل همین حمایت‌های قانونی جهش تولید مسکن آن‌ها هم به تخریب و نوسازی بافت‌های خودشان بپردازند، پس آن عرضه مسکن به بازار مسکن، اما یک سری موضوعات دیگری هم است که این‌ها هم در بازار مسکن خیلی تاثیرگذار است و این‌ها موضوعات تنظیم گری هستند، یکی از موضوعات مهمی که الان ما در مجلس به آن توجه کردیم که این که آمار درستی از اتفاقات بازار مسکن دست مسئولین امر باشد تا با قدرت صحبت کنند، دقیق صحبت کنند، بهتر برنامه ریزی برای آینده کنند که یکی از این‌ها سامانه املاک و اسکان است که این سامانه حدود ۱۵ سال است در کشور دایر شده الان قابل استفاده نیست، چون فعل و انفعالات بازار مسکن که مهم‌ترین آن هم اجاره و خرید و فروش است در این جا ثبت نمی‌شود توسط مالکین یا مشاورین املاک، نمی‌گوییم به هیچ وجه، ولی مقدار کمی ثبت می‌شود از این جهت در این طرح جدیدی که در مجلس تصویب شده همه افرادی که عرض کردم موظف شدند معاملات خودشان را ثبت کنند و اگر ثبت نکنند یک اعمال قانون‌هایی برایشان اعمال می‌شود که شامل یا جریمه است یا محرومیت از یک سری از مزایا مثل تخفیف مالیاتی، بنابراین این باعث می‌شود که این اتفاقات بیاید در سامانه املاک و اسکان ثبت شود، در سامانه املاک و اسکان وقتی ثبت شد علاوه بر این که اطلاعات وارد آن سامانه املاک و اسکان می‌شود و مورد استفاده مدیران قرار می‌گیرد، خدای نکرده از این که ملکی به افراد مختلف یا جعلی یا صوری انجام شود همه این‌ها کشف می‌شود، از این جهت یک استفاده دیگر هم سامانه املاک و اسکان دارد.

سوال: به عنوان مثال اگر کسی نرود ثبت کند چه اتفاقی می‌افتد؟
شاكری: یک آگهی زده می‌شود یا در بنگاه‌های مشاورین املاک یا در سکو‌های اطلاعاتی که بله یک ملکی با این مشخصات، با این قیمت اجاره داده می‌شود یا به فروش می‌رسد، بعد آن خریدار که این‌ها را نگاه می‌کند چگونه متوجه شود که این جعلی است، درست است یا خیر، هم این که ملک درست است و دوم این که صاحبش درست است و سوم این که مبلغی که گفته درست است. اگر سامانه املاک و اسکان بارگذاری شود و به حد کفایتی برسد بلافاصله هر آگهی که می‌خواهد بیرون بیاید و اعلام شود ابتدا اعلام می‌شود که آیا این آگهی از سامانه املاک و اسکان کد رهگیری گرفته یا خیر، اگر نگرفته باشد اصلا حق ندارد و غیرقانونی است اگر آن جا درج شود، بنابراین الان گام بعدی این است که آگهی‌های در سکو‌های اطلاعاتی حتما باید کد رهگیری از سامانه املاک و اسکان بگیرند و آن را در آگهی که می‌زنند آن کد رهگیری را اعلام کنند که اگر خریدار خواست با کد رهگیری برود در سامانه املاک و اسکان ببیند واقعا این ملک و مالک واقعیت دارد یا خیر، خوب ببینید چقدر جلوی اجحاف و کلاهبرداری‌ها و جلوی صوری کار کردن‌ها گرفته می‌شود؟ بنابراین قطعا باید یکی از کار‌هایی که مجلس دنبال می‌کند اطمینان خاطر از این که این اطلاعات وارد سامانه املاک و اسکان شود.


سوال: ضمانت اجرایی در این باره چیست؟ خیلی مهم است.
شاکری: من عرض کردم اگر مشاورین املاک این کار را نکنند بار اول و دوم جریمه‌های سنگینی می‌شوند و بار سوم کلا جوازشان باطل می‌شود، اگر مالکین نکنند مثلا اگر بخواهند حکم تخلیه برای مستاجرشان بگیرند دیگر نمی‌توانند بگیرند، چون به محض درخواست به دادگاه، آن‌ها می‌گویند کد رهگیری سامانه املاک و اسکان را بیاور و اگر نداشته باشد اصلا کارش انجام نمی‌شود و اگر هم بخواهد انجام دهد، مالیات سنگین سالیانی که این کد نگرفته را از او می‌گیرند، این پیش بینی است که در قانون شده است، به نظر می‌آید که این کار دارد خوب انجام می‌شود، سومین اتفاقی هم که افتاده، این است که تکمیل این قانون، کارگروهی در وزارت راه و شهرسازی تشکیل شده و کار‌های خیلی خوب مردمی دارند انجام می‌دهند این‌ها وارد بحث‌های میدانی شدند یعنی رفتند بازرسی کردند مشاورین املاک غیرقانونی و کسانی که دارند الحمدلله پاک و شرافتمندانه کار می‌کنند باید از آن‌ها حمایت کرد، دارند این اطلاعیه‌ها و تبلیغاتی که زده می‌شود این سکو‌های غیرقانونی را دارند چک می‌کنند، دارند آن آگهی‌های غیرقانونی را چک می‌کنند، در کنار قانون نظارت بر این‌ها هم به نظر می‌آید در این دوره دارد خوب انجام می‌شود که ما مطمئن باشیم مردم اگر دارند معامله‌ای انجام می‌دهند از سلامتش مطمئن شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۲
برادر گرامی این چرت وپرت ها رو ولش کنید یه چاره ای به حال وقت قرارداد مستاجرا بکنید کسیکه خونه میخواد اجاره بده باید سه ساله قرارداد بنویسه.....
پاسخ ها
بی طرف
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۳:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۱
که جنابعالی لنگر بندازی سه سال اجاره ندی بعد با سلام و صلوات دادگاه و پاسگاه بیرونت کنن
Majid
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۱
با این تورم ، اجاره ثابت سه ساله!
سید
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۱
نه 3سال زیاده اگه واقعا صاحبخانه دلش بخواد میزاره اگه نه که باید مستاجر بره
خانه از پای بست ویران است
خواجه اندر نقش ایوان است
لعنت به اسلایدها و صاحب خونه های ظالم
باز هم به جای ساخت و عرضه ی مسکن و کنترل تورم ، راه های کارآگاهی و سرک کشیدن به زندگی مردم را انتخاب کردند !
فضولی و نه کمک به مردم و مستاجرین ، در این طرح حرف اول را می زند.
باسلام
اجراوعمل کنید.
آقا اجارنامه ها را 5 ساله کنید و اجازه تخلیه را مالکین بگیرید
پاسخ ها
سید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
پس دیگه از این به بعد مستاجر صاحبخانه است
خیلی خوبه
حل مشکل مسکن ایران با یک قانون ساده
هر کد ملی یک ملک والسلام
نظر شما
آخرین اخبار
رفع تصرف ۱۷۷ هکتار از اراضی ملی طارم
میزبان هم مقابل شاگردان اکبری دوام نیاورد
خبر‌هایی از اعزام دختران دانش آموز دامغان به اردوی راهیان نور
پلمب دو مطب غیرمجاز پزشکی در لرستان
نشان برنز سهم تیم تنیس روی میز مردان
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
تیم ۱۰۰ در ۴ شنای آزاد ایران از کسب نشان بازماند
نجات آب بر پایه سازگاری با کم آبی در خراسان شمالی
استفاده از هنرمندان برای تولید عکس‌های جدید از افرادی که قبلا گم شده‌اند
معارفه مدیر حوزه‌های علمیه خواهران چهارمحال وبختیاری
آغاز اجرای طرح ملی ارتقای سلامت اجتماعی «سلام» در ایلام
تأمین اعتبار ۵ پروژه ورزشی شهرستان کوهدشت
آراد مهدی‌زاده در شنای ۵۰ متر قورباغه پنجم شد
معافیت‌های گمرکی و مالیاتی برای محصولات فناورانه
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
شهرداران کوچک و ماموریت‌ های بزرگ
پویش ایران‌جان این‌بار به سرزمین زعفران رسیده؛ قائنات در شمال شرق کشور
تاکید غریب آبادی بر ضرورت رهاسازی آب سد سلما برای تامین آب شرب مشهد
سلیمی: سطح رقابتها برابر با جهانی بود
مدیران دستگاه‌های اجرایی پیگیر جذب منابع مالی باشند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)