• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۳۷۷۶۸
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۰
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

بازار ۳۰ هزار میلیارد تومانی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور نانو

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو ، از فعالیت بیش از ۳۵۰ شرکت دانش‌بنیان و فناور نانویی و بازار ۳۰ هزار میلیارد تومانی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور این حوزه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما  ، عماد احمدوند، دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در جمع اصحاب رسانه حاضر در نشست خبری چهاردهمین نمایشگاه فناوری نانو، خلاصه‌ای از عملکرد ستاد در شش ماهه اول سال را ارائه کرد. 
بازار ۳۰ هزار میلیارد تومانی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور نانو (ویترین / منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری )
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با اشاره به رویکرد‌های توسعه‌ای این ستاد برای ارتقای نقش این حوزه فناورانه در زندگی مردم گفت: در دو دهه گذشته برنامه ستاد این بوده که همواره پیشران و حمایت‌کننده برنامه‌های توسعه‌ای باشد و بر همین اساس به شکل مستمر نسبت به پایش برنامه‌های اجرایی اقدام کرده است.
وی افزود : از سال ۱۳۸۶ تاکنون، ستاد هر ساله گزارش عملکرد خود را منتشر کرده و امسال تصمیم بر این بوده است که پایش برنامه‌ها به صورت شش‌ماه یک بار انجام شود. احتمالا هفته آینده نتیجه عملکرد ستاد در شش ماهه اول سال آماده و منتشر می‌شود.
احمدوند درباره آخرین آمار درآمد‌های شرکت‌های دانش‌بنیان نانو فناوری گفت : بیش از ۳۵۰ شرکت دانش ‎بنیان محصولات و خدمات خود را با محوریت نانوفناوری عرضه می‌کنند و تلاش‌های این شرکت‌ها، بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد را در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان به دنبال داشته است.
احمدوند درباره تحول در رویکرد ستاد نسبت به دوره قبل گفت: یکی از تفاوت‌های برنامه‌های حمایتی ما از پژوهش نسبت به قبل این است که در گذشته از همه تحقیقات دانشگاهی به صورت یکسان حمایت می‌شد، اما اکنون این روند تغییر کرده است. ما از فعالیت‌هایی که مرتبط با اولویت‌های ستاد باشد دو برابر بیشتر نسبت به حمایت‌های عادی، حمایت مالی می‌کنیم.
وی با بیان این‌که در طول شش ماه گذشته از ۹۹۳ محقق حمایت شده است، افزود : از استادانی که در مسیر توسعه محصول حرکت کرده‌اند نیز حمایت شده و در نیمه اول سال ۱۴۰۲ از ۲۷ استاد حمایت ویژه صورت گرفته است ، در توسعه فناوری نیز دوره‌های آموزشی برگزار کردیم و ۱۳ تیم با موفقیت این دور‌ه‌ها را پشت سرگذاشته و وارد مرحله بعدی توسعه فناوری شده‌اند که از آن‌ها نیز به مدت دو سال حمایت خواهد شد.
احمدوند با اشاره به حضور شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی و ارائه تسهیلات به پژوهشگران برای استفاده از خدمات آزمایشگاهی افزود: برای خدمات آزمایشگاهی نیز اعتبار‌هایی در نظر گرفته شده است که این کار از طریق یک زیرساخت آنلاین صورت می‌گیرد. شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی برای فرد یا تیم‌های تحقیقاتی اعتبار‌هایی در نظر می‌گیرد که این اعتبار‌ها به محققان برای استفاده از خدمات آزمایشگاهی اعطاء می‌شود. در شش ماهه اول سال، دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار در اختیار محققان حوزه نانو قرار داده شده است. در بخش رصد فناوری نیز مطالعات متعددی صورت گرفته تا پایش فناوری در سطح جهانی صورت گیرد در مجموع ۱۹ عنوان کار مطالعاتی انجام شده که نتایج آن در اختیار افراد توسعه دهنده فناوری یا تصمیم سازان قرار گرفته است.»
احمدوند با اشاره به سازوکار‌های حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان افزود:دو مسیر را برای توسعه فناوری در شرکت‌های بزرگ پیش گرفته‌ایم. در مسیر اول با کمک شبکه تبادل میان شرکت‌های بزرگ و شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد ارتباط صورت می‌گیرد که از ابتدای سال،  ۳۶ پروژه تبادل فناوری انجام شده و در مسیر دومی با کمک یک نهاد دیگر ارتباط میان شرکت‌های بزرگ و شرکت‌های فناوری ایجاد شده که این مسیر هم منجر به ۲۷ پروژه شده است. البته ماهیت هر دو مسیر یکی است و فقط مجری تفاوت دارد.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو افزود : برنامه توسعه درون‌زا با نام « رینکست » را نیز دنبال می‌کنیم که در این کار از شرکت‌هایی که امکان تحقیق و توسعه دارند حمایت اطلاعاتی و مالی انجام می‌شود. از ابتدای سال ، ۲۲ عنوان برنامه درون‌زا مورد حمایت قرار گرفته است. خدمات تجاری‌سازی با کمک معاونت علمی و صندوق نوآوری انجام شده است که پنج شرکت از این خدمات ستاد بهره‌مند شده‌اند. در بخش استاندارد نیز ۱۲ استاندارد ملی تدوین شده و ۱۹ استاندارد نیز در دستور کار قرار گرفته است. یک استاندارد بین‌الملی نیز با محوریت ایران تدوین شده و تا پایان مهر ماه تعداد استاندارد بین‌المللی ایران به عدد ۱۲ رسیده است.»
احمدوند همچنین از همکاری ستاد با بنیاد ملی علم در ارائه فراخوان‌های مختلف سخن گفت و آماری از طرح‌های ارائه شده در این فراخوان‌ها ارائه کرد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نصب بیش از ۱۶ کیلومتر نیوجرسی در جاده‌های بروجن
بازیکن استقلال به تیم فوتبال امید دعوت شد
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
کمبود پزشکان متخصص و تجهیزات مشکل اصلی بیمارستان گرمی
حل تنش‌های افغانستان و پاکستان محور گفتگوی تلفنی متقی و عراقچی
اختصاص ۴ همت به بخش زیر ساخت و مرمت آثار تاریخی
درخشش پرتوماکاران مراغه ای در مسابقات کشوری کونگ فو
حضور داور چهارمحال و بختیاری درمسابقات کشوری دوی کوهستان
آغاز اصلاح ۱۰ کیلومتر شبکه آب شرب سرخس
حجت‌الاسلام رستمی به‌عنوان رئیس ستاد ازدواج دانشگاهیان منصوب شد
اجرای طرح ملی «عدالت ورزشی» ویژه بانوان کم‌برخوردار در همدان 
وضعیت نامطلوب ذخیره آب سد کرج
«هانی‌پات»، ظاهری فریبنده، اما خطرناک
بازدید شبانه دادستان اردکان از صنایع آلاینده
شوراهای اسلامی شهر و روستا؛ نماد حضور مردم در حکمرانی و پیشران توسعه محلی
حضور رئیس جمهور در جسه علنی سه شنبه مجلس
برپایی نمایشگاه صنعت و ابزار مازندران با حضور ۵۰ برند داخلی و خارجی
اعزام دومین گروه زائران عمره گزار به سرزمین وحی + فیلم
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی
نسل جدید مخاطبان یوسف پیامبر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
نشست سران قوا برگزار شد
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)