• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۵۱۴۶۹
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۶
خوزستان » اجتماعی

تدوین برنامه جهادی برای احیای منابع طبیعی کشور

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از تدوین برنامه جهادی برای احیای سرزمین با رویکرد مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز در شهریور ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، عباسعلی نوبخت صبحگاه امروز در ۴۹ امین جلسه هفتگی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت که با حضور مدیران ستادی و استانی در خوزستان برگزار شد با بیان این مطلب گفت: این برنامه جهادی در بازه زمانی پنج ساله و در محور‌های پنج‌گانه در بخش‌های جنگل، آبخیزداری، مرتع، بیابان و حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی تدوین شده است.

وی برنامه توسعه جنگل و طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، طرح نهضت توسعه جهادی آبخیزداری در کشور، طرح تحولی احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه مراتع کشور، طرح بیابان‌زدایی و تثبیت کانون‌های بحرانی گرد و غبار و حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی را به عنوان محور‌های پنج‌گانه این برنامه معرفی کرد.

نوبخت با بیان این که از این پس برنامه جهادی، مبنای کار در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خواهد بود، اظهار داشت: اجرای این برنامه، گام بلندی در احیای سرزمین و منافع مردم در سراسر کشور است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اجرای طرح آبخیزداری نیز تصریح کرد: در کل ۹۰ میلیون هکتار عرصه برای اجرای طرح آبخیزداری در کشور باقی مانده که در قالب برنامه ۱۰ ساله باید به اتمام برسد.

وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه گفت: در برنامه هفتم توسعه برای ۲۰ میلیون هکتار اجرای عملیات آبخیزداری هدفگذاری شده و این در حالی است که براساس ساختار‌ها و توانمند‌های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ویژه از نظر نیروی‌های تخصصی انسانی، توانایی اجرای ۴۰ میلیون هکتار آبخیزداری را در عرصه‌های کشور داریم.

نوبخت در عین حال اجرای آبخیزداری در سطح ۴۰ میلیون هکتار را منوط به تخصیص و پرداخت به موقع اعتبارات مورد نیاز دانست.

وی در ادامه با اشاره به تدوین برنامه‌ای برای احیا، غنی‌سازی و مدیریت مراتع کشور اذعان داشت: برای احیا و غنی‌سازی ۵۰ میلیون هکتار مراتع کشور، برنامه آماده کرده‌ایم.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین از برنامه مقابله با بیابانزایی در سطح سه میلیون هکتار در قالب برنامه جهادی احیای سرزمین خبر داد.

وی در مورد اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نیز تصریح کرد: کاشت نهال در برخی از استان‌های کشور با حضور استاندارها، مسوولان، دانش آموزان و اقشار مختلف مردم آغاز شده، اما روز ۱۶ آذر برای اعلام رسمی کاشت نهال‌های تولید شده انتخاب شده است.

نوبخت افزود: در زمینه کاشت یک میلیارد درخت، استان‌ها پایش می‌شوند و امتیاز خواهند گرفت.

وی با بیان این که تمام اقدامات و کاشت نهال‌ها در سامانه ساتک ثبت می‌شود، اظهار داشت: آمار‌ها و اطلاعات دقیق کاشت نهال‌ها در سراسر کشور در اختیار مسوولان و مردم قرار می‌گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در این طرح چهار ساله قرار است سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال کاشته شود، اما با توجه به این که برخی نهال‌ها برای آن که به استاندارد‌های لازم برای کاشت برسند به دو یا سه سال زمان نیاز دارند از این رو ممکن است در سال نخست این طرح، تعداد ۱۷۰ میلیون تا ۲۰۰ میلیون اصله نهال در عرصه‌ها غرس شوند و در سال‌های دوم و سوم طرح، جبران کاشت نهال انجام گیرد.

نوبخت در همین حال به ایجاد کارگروه پیگیری زمین و زمین‌خواری اشاره کرد و گفت: رییس سازمان، معاون حفاظت از امور اراضی، مدیرکل ممیزی، مدیرکل حراست، فرمانده یگان حفاظت و نماینده‌ای از وزارت اطلاعات و مدیرکل ادارات منابع طبیعی استان مورد نظر از اعضای این کارگروه خواهند بود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی از مدیران استانی خواست فهرست تمام پرونده اراضی تصرف شده‌ای که باید خلعیت شوند را مشخص و در اختیار فرمانده یگان حفاظت و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور قرار دهند.

وی تاکید کرد: ما برای خلعیت اراضی تصرف شده با هیچ کس و هیچ مسوولی تعارف نداریم و اگر کسی خطایی کرد ابتدا اقدامات قانونی از سوی استان‌ها باید انجام و سپس به سازمان منابع طبیعی اطلاع‌رسانی شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هیجان ورزشی با مسابقه طناب‌کشی در گذرگاه ورزش
اجرای طرح مسکن خدمتی با شیوه تبدیل دارایی مسکن
نخستین کتابخانه هوشمند زنجان در مسیر بهره‌برداری
اصلاح محتوای کتابهای درسی و نگارش کتابهای جدید، ضروری است
فراخوان اقامه نماز طلب باران در قطر و سوریه
چهار ماه بلاتکلیفی پارکینگ مرکز شهر زنجان
اعلام اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره ملی «آیات»
سفر مدیر حوزه‌های علمبه کشور به خوزستان
زنجان؛ ۵۶ درصد سبز، میراثی که نیازمند عزم ملی برای بقا است
نخستین حضور ایران در نمایشگاه حج و عمره عربستان
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
نهج‌البلاغه می‌تواند ایران را به الگوی جهانی تبدیل کند
گشتی در بازار اقلام اساسی
اجرای رزمایش «اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه» در ۴۸ ساعت آینده
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در دستور کار است
صنایع‌دستی، حلقه پیوند خلاقیت انسانی با اقتصاد پایدار
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
با وجود محدودیت منابع آبی ایران به سمت خودکفایی غذایی حرکت می‌کند
جهش اقتصادی زنجان؛ از جذب سرمایه خارجی تا فتح ۵۲ بازار جهانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
۲ کشته و یک زخمی در تصادف ۳ تریلی در بروجرد
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
توضیحات سخنگوی دولت درباره قیمت بنزین
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)