پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: با اتخاذ تصمیماتی، هم اکنون تمام مراکز خدمات رفاهی مکلف به احداث پایگاههای امداد جادهای شدند.
بابک محمودی، رئیس سازمان امداد و نجات در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: هم اکنون مراکز خدمات رفاهی در مناطقی ایجاد شدند که دسترسی از هر دو طرف بزرگراه و آزادراه به آنها ممکن است، اما پایگاههای امدادونجات در مکانهایی ایجاد شدند که امدادگران در زمان حادثه باید ۱۰ الی ۱۵ کیلومتر بروند تا به یک دوربرگردان برسند و این هدررفت زمان است.
محمودی گفت: استانهای شمالی کشور به ویژه مازندران و خراسان رضوی استانهای پرتردد کشور محسوب میشوند و استانهای فارس، کرمان و اصفهان به علت شرایط جغرافیایی و وسعتشان جزو استانهای پرحادثه هستند.
این مقام مسئول با بیان اینکه احداث پایگاههای امدادی یکی از مهمترین موضوعات در هلال احمر است، افزود: در استانهای پرحادثه باید تعداد پایگاههای امدادی را افزایش دهیم.
رئیس سازمان امداد و نجات گفت: زمانی که مراکز خدمات رفاهی ساخته میشود باید همزمان در آنجا پایگاه امداد و نجات هم ایجاد شود، اما در کشور ما متاسفانه تعداد خیلی محدودی از مراکز خدمات رفاهی، پایگاه امداد و نجات دارند.
محمودی افزود: با اتخاذ تصمیماتی، اکنون تمام مراکز خدمات رفاهی مکلف به احداث پایگاههای امداد جادهای شدند که باید این موضوع جدی گرفته شود.
این مقام مسئول با اشاره به کمبود پایگاههای امدادی در کشور گفت: باتوجه به پیش رو بودن فصل تابستان و آغاز سفرهای تابستانی، در برخی از جادهها،کانکسهایی با حداقل امکاناتی آب و برق به طور موقت ایجاد کردیم تا بتوانیم به هموطنانمان خدمات ارائه دهیم.
رئیس سازمان امداد و نجات افزود: در بزرگراه جدید اصفهان - شیراز که حدود ۲۳۰ کیلومتر است، ضروری است که ۵ پایگاه امدادی داشته باشیم، اما الان ۲ پایگاه امدادی در این مسیر داریم که قطعا مدت زمان رسیدن امدادگران به حادثه را افزایش میدهد.
محمودی گفت: در کشورهای اروپایی که وسعتشان به اندازه کشور ما نیست، معیار رسیدن امدادگران به محل حوادث، ۱۵ دقیقه است که این عدد در کشور ما حدود ۱۸ دقیقه است.
این مقام مسئول با بیان اینکه با اضافه شدن ۹۰۰ دستگاه خودرو به ناوگان لجستیکی امدادی جمعیت هلالاحمر، زمان رسیدن امدادگران به محل حادثه قطعا به ۱۵ دقیقه میرسد، افزود: باتوجه به انتظار مردم از جمعیت هلال احمر، در تلاش هستیم این زمان را به اندازهای کاهش دهیم که حتی به پایینتر از استانداردهای جهانی برسد.
رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به اینکه با اضافه شدن این تعداد خودرو به ناوگان امدادی، حدود ۲۰ درصد توان عملیاتی و امدادی هلال احمر افزایش پیدا کرده است، گفت: قرار است یک هزار و ۶۰۰ دستگاه خودروی دیگر به ناوگان امدادی اضافه شود که در این صورت، توان امدادی ما به ۴۵ درصد افزایش پیدا میکند.
محمودی با بیان اینکه از ۹۰۰ دستگاه امدادی، ۳۰۰ دستگاه آمبولانس و ۶۰۰ دستگاه خودروی امدادونجات است، افزود: این خودروها براساس نوع نیازها مثلا به خودرو سیلاب، خودرو امداد کوهستان و خودرو امداد تخصصی زمستان تجهیز میشوند تا بتوانند در مواقع سیلاب و گردنههای برف گیر به یاری مردم بشتابند.
این مقام مسئول گفت: با حمایتهای ویژه دولت و مجلس، هلال احمر موفق شد حدود ۳ هزار دستگاه خودرو و تجهیزات امدادی به ناوگان امدادی اضافه کند که این موضوع در ۱۰۰ سال گذشته بی سابقه بوده است.
رئیس سازمان امداد و نجات افزود: جمعیت هلال احمر کشورمان به لحاظ توانایی امداد و نجات در حوادث گسترده جزو پنج کشور اول دنیاست و به لحاظ امدادگر بعد از کشور چین، رتبه دوم را در دنیا دارد.
محمودی با بیان اینکه ایران به لحاظ عرضه خدمات در دنیا جز کشورهای بسیار پیشرو است، گفت: الان جمعیت هلال احمر ۷۳ هزار نیروی نجاتگر تخصصی دارد و ۲۳ هزار نفر در پایگاههای امداد و نجات به صورت داوطلبانه درحال عرضه خدمات هستند که این مدل کار کردن در دنیا بی نظیر است.
با توکل به خدا و برنامه ریزی کار شدنی است!
با تشکر فراوان
مهرداد آقائی