• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۳۱۷۶۱
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۸
خوزستان » اجتماعی

توصیه‌های بهداشتی و ایمنی هنگام وقوع گرد و غبار و توفان

در روز‌هایی که شاهد گرد و غبار، توفان و افزایش آلودگی هوا هستیم، توجه به توصیه‌های بهداشتی و ایمنی نقش مهمی در حفظ سلامت ما دارد.

توصیه‌های بهداشتی و ایمنی هنگام گرد و غبار و توفان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، باتوجه به اعلام هشدار سطح زرد هواشناسی شماره ۲ مرکز ملی پایش و هشدار سریع گرد و خاک هواشناسی خوزستان مبنی بر بالا بودن ضرایب ناپایداری و وزش باد‌های متوسط تا نسبتاً شدید همراه با تند باد لحظه‌ای و رخداد پدیده گرد و خاک محلی و همچنین احتمال وقوع گرد و خاک همرفتی در مناطق غرب، جنوب، جنوب غرب و مرکزی استان از صبح فردا، دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ تا اوایل وقت سه شنبه ۲۵ اردیبهشت که سبب افت کیفیت هوا، کاهش دید افقی و افزایش غلظت آلاینده‌های گرد و خاک در این مناطق خواهد شد، دکتر پژمان بختیاری نیا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز توصیه کرد در صورت بروز پدیده گرد و خاک و رخداد وضعیت هشدار نارنجی، هم استانی‌ها رعایت موارد بهداشتی و ایمنی زیر را به منظور حفظ سلامت خود و اطرافیان مد نظر داشته باشند.


وی افزود: تا حد امکان در خانه بمانیم و در‌ها و پنجره‌ها را بسته نگهداریم و در صورت نیاز از درزگیر و دستگاه تصفیه هوا استفاده کنیم، آب فراوان بنوشیم و وضعیت هوای منطقه را از گزارش‌های هواشناسی دنبال کرده و برای عکاسی و فیلمبرداری به پشت بام یا نقاط مرتفع نرویم.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در شرایط نامناسب جوی وسایلی را که احتمال می‌رود به دلیل وزش باد شدید به خیابان پرت شوند مهار کنیم یا در جای امن نگاه داریم.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان می‌گوید: در صورتیکه هنگام وقوع گرد و غبار در محیط‌های باز مانند خیابان‌ها هستیم، در شرایط نامناسب جوی در معرض توفان قرار نگیریم و بینی و دهان خود را با ماسک یا پارچه نمناک بپوشانیم.


معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بر خودداری از ورزش یا فعالیت در فضای باز به ویژه برای افراد مبتلا به آسم، دیابت یا بیماری‌های تنفسی تاکید و اضافه کرد: مصرف آب را نباید فراموش کنیم.


دکتر پژمان بختیاری نیا گفت: در شرایط نامناسب جوی به ویژه توفان، برای در امان ماندن از وسایلی که به هوا پرتاب می‌شوند، به مکان سربسته برویم، از تابلو‌های شهری و درختان بزرگ و کهنسال فاصله بگیریم و ضمن خودداری از پارک خودرو زیر تابلو‌های بزرگ شهری و درختان کهنسال، کار‌های ساختمانی را موقتاً تعطیل کنیم و از نقاط بلند مانند اسکلت ساختمان و داربست که احتمال پرتاب شدن وجود دارد، سریع پایین بیاییم.

وی افزود: اگر گرد و غبار متراکمی در حال حرکت در مسیر یا نزدیک شدن به جاده مشاهده شد، حین رانندگی در جاده وارد منطقه توفان گرد و غبار نشویم و از آن دوری کرده و در صورت دیدن توفان گرد و غبار، از رانندگی در آن خودداری کنیم.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: وسیله نقلیه خود را تا حد امکان از جاده بیرون ببریم، چراغ‌ها را خاموش کنیم و ترمز دستی را بکشیم، پای خود را از روی پدال ترمز برداریم و مطمئن شویم که چراغ‌های عقب خاموش هستند.

وی اضافه کرد: اگر در شرایط گرد و غبار و توفان نتوان از جاده خارج شد، با سرعت متناسب با دیدی که داریم حرکت کرده و همه چراغ‌ها را روشن کنیم و گاهی بوق بزنیم، از خط مرکزی رنگ شده در وسط جاده به عنوان راهنما بهره ببریم.


دکتر بختیاری نیا گفت: در اولین فرصت با یافتن مکانی امن، از جاده خارج شویم و تا فروکش کردن توفان در آنجا توقف کنیم، شرایط را از طریق تلفن به پلیس راهور (۱۲۰)، امداد و نجات (۱۱۲) و راهداری (۱۱۴)  اطلاع دهیم و هرگز در درون جاده توقف نکنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صفحه نخست روزنامه های اصفهان(بیست ویکم آبان ۱۴۰۴)
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
برگزاری جشنواره استانی آذردخت در تبریز
اجرای طرح آبخیز داری زیدشت طالقان
برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های تجسمی در خوی
وسایل نقلیه شخصی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا
ضرورت آمادگی مدیریت شهری قبل از آغاز بارش‌ها
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل ارومیه گامی به سوی شهری پایدار و توسعه‌یافته
کاهش ۶۷ درصدی ورودی سد‌های آذربایجان‌غربی
تقدیر از همکاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌غربی در انعکاس فعالیت‌های بخش کشاورزی
جهاد کشاورزی مدافع حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان است
بررسی هشت پرونده شورای اصلاحات ارضی در آذربایجان غربی
هم‌افزایی رسانه‌ای برای آگاهی‌بخشی عمومی از پروژه‌های راه و شهرسازی 
لایحه حذف معافیت های مالیاتی تقدیم مجلس می شود
عزم راسخ گروه جهادی شهدای سهرورد برای آبادانی
نمایشگاه قهوه ایران؛ از کارگاه‌های تخصصی تا دهکده برشته‌کاران
ایران‌مال میزبان برند‌های جهانی قهوه؛ سومین نمایشگاه بین‌المللی قهوه آغاز شد
عطر قهوه در ایران‌مال پیچید؛ آغاز جشن قهوه‌دوستان ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۱ آبان ۱۴۰۴
لزوم هم‌افزایی سطوح جامعه در سیاست بازآفرینی شهری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
شبکه ضدامنیتی آمریکایی اسرائیلی، متلاشی شد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)