پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور گفت: بحث تسهیل گری در قوانین یک نیاز مهم در حوزه فناوری اطلاعات است چرا که تنوع رگولاتوری و مجموعههای حاکمیتی در این حوزه مشکل ساز شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، گفتگوی ویژه خبری با حضور آقای علی حکیم جوادی رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور و آقای صادق خانعلیاکبری کارشناس و فعال دانشبنیان فناوریهای نوین و هوش مصنوعی به موضوع بیستمین نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، رایانه و تجارت الکترونیک پرداخت.
مشروح این برنامه را در ادامه میبینید:
سؤال: آقای جوادی ابتدا اشاره میکنید به تنوع محصولاتی که در نمایشگاه این دوره ارائه شده است؟
علی حکیم جوادی رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور: خوشبختانه امروز رویداد بزرگ برگزاری نمایشگاه الکامپ بیست و هفتم توسط سازمان نظام صنفی رایانهای کشور و اجرای سازمان نظام صنفی تهران خوشبختانه عملیاتی شد.
شرایط؛ شرایط خاص و ویژهای بود، ما امسال بیش از ۵۰ هزار مترمربع فضای نمایشگاهی را در اختیار شرکتکنندگان در نمایشگاه قرار دادیم.
سؤال: در مورد تنوع محصولات توضیح میفرمایید؟
حکیمجوادی: به همین دلیل از یک تنوع بیشتری نسبت به نمایشگاههای قبلی خود برخوردار بود. در نمایشگاه قبلی ما شاید در سالهای اخیر نمایشگاهی به وسعت ۱۷ سالن بزرگ که فعال باشد نداشتیم و دلیل آن هم این است که ما در یک صنعتی فعالیت میکنیم که از یک تنوع بسیار وسیعی برخوردار است.
بحث روز ما که شاید هوشمندسازی است، اشاره شد و هوش مصنوعی گرفته تا بخشهای زیرساختی از بخشهای شبکه که اشاره کردند در گزارش خود، موضوعات تسهیلات یاری یا لنتیکی یا مسائلی که مربوط به بحث پرداخت و سیستمهای پولی و بانکی میشود، این جا مطرح شد بحث تجارت الکترونیک، بحث ارائه خدمات ابری به کسانی که نیاز دارند به سرویسهای مراکز داده را ما در این نمایشگاه به خوبی داشتیم.
سؤال: در این حوزهها هم محصولات از طرف شرکتها و فناوران داخلی ارائه شده است؟
حکیمجوادی: عمدتاً ما ۴۵۰ شرکت داخلی و ۵۰ شرکت خارجی را در این نمایشگاه داریم که با شرایطی که الان در آن هستیم، حضور ۵۰ شرکت خارجی به نظر میآید رکودی است برای نمایشگاه در این شرایط، ولی عمدتاً با توجه به این که تعرفههای نمایشگاه، تعرفه خاصی برای خارجی ها.
در حوزه امنیت سایبری به هر حال ما یک سالن کامل را در اختیار شرکتهایی که ارائه دهنده خدمات امنیت سایبری هستند قرار دادیم. یکی از نوآوریهای این دوره نمایشگاه، وجود صنعت بیمه و فناوریهای مربوط به صنعت بیمه بود که برای اولین بار ما در کنار صنایع دیگر، خوشبختانه یک نمایش خوبی از دستاوردهای حوزه in Shortec و در حقیقت فناوریهای مربوط به حوزه بیمه را داشتیم.
سؤال: پس این نمایشگاه را میتوانیم بگوییم کامل است؟
حکیمجوادی: کامل، یعنی ما از زیرساخت تا نهایتاً انواع و اقسام کاربردهایی که در حوزه فناوری اطلاعات، ما در حوزه سلامت الکترونیک و بخشهای دیگر خوشبختانه شرکتهای بسیار خوبی را داشتیم که در این نمایشگاه حضور پیدا کردنند. یک اتفاق دیگری هم بعد از چهار سال در این نمایشگاه افتاد و بحث حضور بخش جدیدی بود.
سؤال: از رویدادهای جانبی است؟
حکیمجوادی: بله.
سؤال: گفتگو با فناوران هست یا گفتگوی فناوران با صنعتگران است؟
حکیمجوادی: هم فناوران باهمدیگر و هم انتقال تجربه آنجا داریم و هم این که صنعتگران عملاً بحث نیازمندیهای خود را آن جا مطرح میکنند. سخنرانهای ویژهای را در این حوزه؛ ۵۰ سخنران ویژه داریم در این حوزه که این به نظرم پوشش خوبی میدهد. ما بیش از یک نمایشگاه عادی این نمایشگاه را برگزار میکنیم.
سؤال: پس این بستر فراهم است که صنعتگران بیایند نیازهای خود را مطرح کنند و از نخبگان استفاده کند برای رفع نیازهای خود.
حکیمجوادی: بله، ما حتی بحث را بالاتر از این دیدیم که فقط صنعتگران نیستند، ما یک رویدادی به اسم توانتِک را داریم برای کسانی که معلولیت دارند به هر علتی و چگونه میشود به اینها سرویسهایی را با استفاده از ظرفیتهای فناوری اطلاعات ارائه کرد که این خود؛ یک جاذبه خاصی میتواند باشد.
سؤال: آقای خان علیاکبری درباره هوشمندسازی و زیرساختهایی که نیاز داریم توضیح میفرمایید؟ در چند سال گذشته در حوزه توسعه زیرساختهای هوشمندسازی خیلی کار شده است.
یکی از آن کارهایی که انجام شد و طرحهای کلانی که بود، طرح کلان فیبر نوری بود، فیبرکشی بود که در کشور انجام شده و الان به نقطه مناسبی رسیده تا بتوانیم آن پوشش مناسب ۱۰۰ درصدی را ایفا کنیم.
در این زمینه زیرساختهایی که ایجاد شده و این نمایشگاه چطور میتواند رفع نیاز کند در جهت طرحهای کلانی که در کشور داریم؟
صادق خانعلیاکبری کارشناس و فعال دانشبنیان فناوریهای نوین و هوش مصنوعی: ما دقیقاً زمانی بحث برگزاری این نمایشگاه بالأخره این نمایشگاه بسیار بزرگی است و در نوع خود جزو بهترینهای خاورمیانه است.
کشور عزادار بود و از طرفی مقوله انتخابات را داشتیم، من دورادور شاهد فشارهایی بودم که بر این تیم بود ولی کار بزرگی انجام دادند. به صورت کلی مقوله صنایع مرتبط با زیرمجموعه فناوری اطلاعات؛ صنایع میان موضوعی نیست که ذیل موضوعات دیگری باشد.
اتفاقاً حوزه فناوری اطلاعات؛ پیشران و مقوم حوزههای اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی کشور است، پس ما باید یک نگاه راهبردی و عمیق این چنینی اول به موضوع صنایع مرتبط با فناوری اطلاعات داشته باشیم و مطلب بعدی؛ ما باید ببینیم انتظاراتی که از هوشمندسازی داریم چیست؟
ما پنج انتظار از هوشمندسازی داریم؛ ۱- ارتقای کیفیت در ارائه خدمات به مشتری ۲- ارتقای کیفیت در محصولات تولیدی، ارتقای امنیت، توسعه بهرهوری و ارتقای منابع انسانی.
وقتی که به این انتظاراتی که از هوشمندسازی داریم نگاه میکنیم، یک حجم وسیعی، یعنی کل بخشهای مختلف صنعت و اجتماع را در بر میگیرد و اتفاقاً به موضوعاتی میپردازد که تمام مشکلات کشور ما در این حوزه قرار دارد.
سؤال: قانون هم برای آن داریم. فکر کنم بر اساس برنامه پنجم باید طی پنج سال؛ هر سال ۲۰ درصد هوشمندسازی انجام شود تا طی پنج سال به صد درصد برسیم، درست است؟
خانعلیاکبری: قانون هفتم توسعه، هفتم پیشرفت که اتفاقاً یکی از موضوعات هم چقدر به جا اشاره کردید، ما همین چند روز پیش بود که سند برنامه هفتم توسعه ابلاغ شد به دولت برای اجرا و اتفاقاً تکالیف بسیار مهمی در این حوزه برای دستگاهها ایجاد شده، فرصت خیلی خوبی است که ما بتوانیم برنامههای خود را اجرا کنیم.
سؤال: برای رسیدن به این تکالیف و اهدافی که میفرمایید؛ این ظرفیتهایی که در نمایشگاه امسال روی داده و ارائه شده، میتواند کمک کند به این که به این اهداف برسیم؟
خانعلیاکبری: یک سری مشکلات ما الان در این نمایشگاه داریم که من انتظار دارم این موارد حل شود. از جانب تیم برگزاری نیست. اتفاقاً از جانب دولت است.
یکی از انتظاراتی که بخش خصوصی و شرکتکنندگان در این نمایش دارند، برای برگزاری جلسات بیتوجهی یا جلساتی که بخش خصوصی با دولت و حاکمیت باید داشته باشد، اگر نمایشگاه الکامپ مثلاً در یکی از کشورهای همسایه برگزار میشد، در عالیترین مقامها میرفتند در این نمایشگاه مینشستند.
وزیر ارتباطات بالأخره خدمات ارزشمندی در دولت سیزدهم ارائه دادند ولی ما نباید اکتفا کنیم به صرف یک بازدید چندساعته، اتفاقاً پیشنهادم این است آقای مخبر شخصاً بروند بازدید کنند. هیأت دولت؛ آقایان وزرا حتماً بروند بازدید کنند.
البته یک پاویونی تشکیل شده است، بخشهای مختلف، آقای حکیم جوادی هم اشاره کردند از دولت آمدند، ولی این که خود وزرا بروند آن جا بنشینند و با شرکتها، این شرکتها متفاوت از نمایشگاههای دیگر است.
سؤال: درباره ظرفیتها بیشتر توضیح میفرمایید؟ به این نکته هم در سؤالات سوم و چهارم اشاره شده، آن جا بپردازیم.
خانعلیاکبری: یکی از مهمترین ظرفیتهایی که نمایشگاه میتواند داشته باشد؛ بحث واردات و انتقال فناوری است. کار بسیار بزرگی شهید رئیسی انجام دادند که جا دارد یاد بشود؛ ما از زمان دولت ایشان؛ شاهد حضور هیئتهای خارجی در نمایشگاهها هستیم، شاید هفت تا هشت سال بود هیئتهای خارجی را در نمایشگاههای مختلف نداشتیم.
در همین نمایشگاه هم هیئتهای خارجی وجود دارد، اما چه برای عرضه آوردند؟ مثلاً محصولاتی که این جا قابل مصرف است، مثلاً سرورها و ذخیرهکنندهها را آوردند.
یکی از کارهایی که ما باید انجام دهیم و این کار حاکمیت است، کار دولت است که در تعاملاتی که با کشورهای دیگر برای اعزام هیئتهای خارجی دارد، ما باید از این ظرفیت نمایشگاه استفاده کنیم، فناوری بیاید در این نمایشگاه که به هر حال شرکتهای ما هم بتوانند استفاده کنند.
ازجمله فرصتهای دیگر، یکی از مهمترین بازارهایی که شرکتهای دانشبنیان، حوزه اقتصاد دیجیتال، هوش مصنوعی دارند؛ این بازار اصلی، دست دولت است و حتماً این جا باید در حوزه ایجاد و توسعه بازار برای اینها ظرفیت ایجاد شود.
نکته پایانی این که مقوله صنعت است؛ من از همین جا به صاحبان صنایع بزرگ به عنوان یک کارشناس دعوت میگیرم و توصیه میکنم حتماً وقت بگذارند تیمهای تحقیق و توسعه آنها، خود مدیران عامل بیایند، بروند و با فناوران در این حوزه صحبت کنند. ما محصولات بومی و دانش بنیان بسیار ارزشمندی داریم که میتوانیم نیاز صنایع را این جا فراهم کند.
فکر میکنم یک سری تکالیف هم دولت خصوصاً با شروع برنامه هفتم پیشرفت کشور میتواند برای حوزه هوشمندسازی، چون در این بخش باید پاسخ دهم، ایجاد کند. مثلاً یکی از صنایعی که چندرشتهای است.
مثلاً همین شرکتهای سهامی غدیر را اسم بیاورم که خیلی هم خصوصی نیست، اینها در حوزه پتروشیمی، سیمان، حمل و نقل، برق و انرژی به هر حال صنایع مختلفی دارند، مورد استقبال مردم هستند.
بیاید یک سری تکالیف خود را واگذار کند به بخش خصوصی، بگوید آقای مثلاً شرکتهای سهامی غدیر، شما بیا برای هوشمندسازی صنایع خود، این تسهیلات را هم در اختیار این مجموعهها قرار بده، از یک جایی ما باید هوشمندسازی را شروع کنیم.
ما امروز که خدمت حضرتعالی هستیم فقط هوشمندسازی به صورت واقعی در صنایع پیاده نشده، فناوران ما باید پشت در اتاقها بمانند، پروپوزال، طرح توجیهی ارائه بدهند و نهایتاً به قراردادی هم نمیرسد.
سوال: در این زمینه میخواهیم باز هم صحبت کنیم یکی از بحثهای اصلی است و همچنین استفاده از ظرفیتهای داخلی در صنایع داخلی که وجود دارد و تکیه بر توان داخلی، ارتباط ما با آقای دکتر حیدری دبیر برگزاری نمایشگاه امسال بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی الکامپ برقرار شده است.
آقای حیدری در نمایشگاه امسال توضیح میفرمایید در بخش بینالملل چقدر شرکت کننده داریم و آیا بستر و زمینه برای انعقاد تفاهمنامه قرارداد با شرکتهای خارجی که این جا حضور پیدا کردند با هدف توسعه بازار بینالملل برنامهای در این زمینه داریم؟
حیدری: همانطور که مستحضر هستید امروز روز اول نمایشگاه بود و ۵۰ هیئت تجاری در نمایشگاه حاضر شدند به غیر از این هیئتها، ۵۰ شرکت هم به صورت مستقیم در نمایشگاه حضور دارند امیدواریم تا پایان نمایشگاه نشستهای بی تو بی که شکل میگیرد منجر به امضای تفاهمنامه و انعقاد قرارداد شود.
نشستهای بی تو بی که شکل میگیرد تقریباً در تمام حوزهها است، اما با توجه به شرایط موجود، بحث زیرساختها، شبکه، اطلاع رسانی و مباحثی همچون هوشمندسازی مسئولین و شرکتهایی حضور دارند که امیدواریم منجر به انعقاد قرارداد شود.
سوال: این نشستهای متقابل که برگزار میشود بین شرکتهای داخلی و خارجی است و آیا برنامهریزی شده شرکتهای دانش بنیان، فناوران یا حتی کسب و کارهای نوپا با صنعتگران ما هم نشستهای متقابل داشته باشند؟
حیدری: بله امسال هیئت مدیره سازمان نظام صنفی در همراهی با اتاق بازرگانی تعاملی را برقرار کردند و ما یک رویداد جدید در نمایشگاه داشتیم که بخشی از رویدادهای جانبی نمایشگاه الکامپ محسوب میشود در این نشستها قرار است بخش اتاق بازرگانی ایران و تجار و بازرگانان ما نیازمندیها و دغدغههای خودشان را در رابطه با موضوع فناوری اطلاعات در تعامل با فعالان حوزه فناوری اطلاعات به اشتراک بگذارند تا از این مسیر هم موجب توسعه بازار و هم بتوانیم پاسخی داده باشیم به نیازهایی که در کشور موجود است.
سوال: آقای دکتر جوادی درباره برنامهای که برای توسعه بازار محصولات فناورانه که در کسب و کارهای نوپا شرکتهای دانش بنیان ارائه دادند توضیح میفرمایید؟
یکی از نیازهایی که دارند این است که بازار خودشان را گسترده کنند تا بتوانند به فعالیت خودشان ادامه بدهند گام به گام پیش بروند تا بزرگتر شوند چه در بازارهای داخلی و چه در بازارهای بینالمللی، چه حمایتهایی از دانش بنیانها، فناورها و شرکتها در این نمایشگاه در این زمینه شده است؟ درباره بخش معلولین هم توضیح میفرمایید که چه محصولاتی ارائه شده است فکر میکنم بخش جذابی باشد.
جوادی: البته مستحضر هستید اپراتورهای تلفن همراه، شرکتهای فناورشان در این نمایشگاه و با پوشش حمایتی که اپراتورها داشتند شرکت کردند و محصولات متنوعی را در حوزههای مختلف ارائه کردند.
برگردیم به سوال قبل شما، من فکر میکنم برای اینکه ما وارد بحث حمایت از شرکتهای دانش بنیان شویم باید زیرساختهای لازم را داشته باشیم ما معمولا شبیه آتشنشانها عمل میکنیم هر از گاهی یک جا آتش میگیرد و بعد شروع میکنیم به اینکه بتوانیم آن را خاموش کنیم.
به نظر میآید اولین بحث، بحث تسهیل گری در قوانین است یک مشکل جدی که ما به ویژه در حوزه فناوری اطلاعات داریم من این را به عنوان مطالبه بخش خصوصی دارم عرض میکنم بخش تنوع رگولاتوری و مجموعههای حاکمیتی است که میشود گفت در این حوزه دارند فعالیت میکنند و نظارت دارند و این گاهاً به عنوان مثال اگر ما راجع به سلامت دیجیتال داریم صحبت میکنیم ما رگولاتوری به اسم وزارت بهداشت داریم که برای خودش ضوابط خاص خودش را دارد.
بنابراین وزارت ارتباطات اینجا به عنوان واسط عمل میکند ولی قطعاً آن اختیار لازم را در آن حوزه ندارد، اگر در حوزه پولی و بانک صحبت میکنیم یک بانک مرکزی وجود دارد به عنوان رگولاتور، بنابراین این تسهیل گری البته من واقعاً فکر نمیکنم این ادعا را بشود داشت که در تمام دنیا این اتفاق افتاده که به ویژه برای حوزه بسیار لب تکنولوژی فناوری اطلاعات که هر روز ما با دستاورد جدیدی در این حوزه و با یک صنعت مخربی روبرو هستیم به عنوان مثال یک تاکسی میآید سرویسهای اینترنتی خودش را میدهد و کلاً شبکه تاکسیرانی را در تمام دنیا بر هم میزند.
سوال: حالا راهکار برای این چیست؟
جوادی: در حوزه توسعه کسب و کار یکی از راهکارها حضور در این نمایشگاهها، معرفی محصولاتشان، ما صحبتهایی را با صندوق صحا و بخشهای دیگر کردیم که حتی برای حضور در نمایشگاه بتوانیم از تسهیلات با بهره کم برای شرکتهای دانش بنیان استفاده کنیم.
ما خودمان به عنوان سازمان نظام صنفی سعی کردیم تا آنجا که لازم است سوبسیدهای لازم را برای بعضی از یعنی الان مجموعه استارتاپی ما که در حقیقت امروز در نمایشگاه حضور داشتند از یک سوبسید ویژهای برخوردار بودند که آن هم باز از طرف سازمان نظام صنفی کشور انجام شد، اما به نظر من بخشی که برمیگردد به زیرساختها اگر باز بخواهیم برگردیم، موضوع اصلی ما بحث قانون برنامه است.
خوشبختانه در قانون برنامه هفتم ماده ۱۰۷ آن الحاقی تبصره ۳ ماده ۱۰۷ که عملاً یک ظرفیت بسیار خوبی را برای سازمان نظام صنفی و بخش خصوصی ایجاد میکند برای این که وارد حوزه اقتصاد دیجیتال شود.
میدانید هدف گذاری که شده در مقطع فعلی با اندازهگیریهایی که انجام دادند ما حدود ۷ و ۹ دهم جی دی پی یا تولید ناخالص داخلیمان را اقتصاد دیجیتال تشکیل میدهد، در این برنامه دیده شده ظرف مدت ۵ سال این به ۱۵ درصد برسد این عدد بسیار بالایی است که نه در توان دولت است چه به لحاظ مادی و چه به لحاظ نیروی انسانی.
امروز من در حاشیه نمایشگاه با آقای وزیر صحبتی داشتم ایشان با توجه به نکتهای که آقای دکتر خانی فرمودند و ابلاغ برنامه هفتم به دولت، ایشان تاکید زیاد داشتند که از ظرفیت شرکتهایی که امروز در نمایشگاه هستند و چه شرکتهایی که حضور پیدا نکردند.
ما نزدیک به ۲۰ هزار عضو در کشور داریم و در تهران ۱۰ هزار عضو بنابراین این ظرفیت یک ظرفیت بسیار بالایی است که میتواند به کمک دولت بیاید و با کمک این شرکتها ما بحث تحول دیجیتال را با تمام نهادها و سازمانهای دولتی بتوانیم شروع کنیم و در ادامه در دولت بعدی نتایجش را هم مردم ببینند و به نظرم دستاوردهای خوبی است.
حالا آقای دکتر خانی واقعاً جای تشکر دارد لطفی که به ما و همکارانمان داشتند ما در سالن ۲۷ تمام دستاوردهای هوشمندسازی دولت را دوستان از تمام دستگاهها ارائه کردند و در کنارش هم شرکتهای فین تک و استارت آپ دارند فعالیت میکنند.
سوال: دستاوردی که در طی این سه سال حاصل شده است.
جوادی: بله و یکی از دستاوردهای مهم که جا دارد من از آقای دکتر زارع پور خیلی تشکر کنم بحث ایجاد کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت بود یعنی به نظرم یک مسیر بسیار کوتاه باز این یکی از بحثهای زیرساختی است که عرض کردم ایجاد کردند برای تصویب یک سری، چون اینها اختیار از سمت دولت داشتند آیین نامهها، قوانین و دستورالعملهایی که میتواند تسهیلگری کند.
در بحث شرکتهای نوپا، به هر حال ما در حوزه شرکتهای دانش بنیان علی رغم همه بحثها واقعاً مشکلات بسیار زیادی داریم به خصوص وقتی شرکتهای دانش بنیان ما از یک اندازه و سایزی بزرگتر میشوند. اکثر استارت آپها و فین تکهای ما که از یک حدی بزرگتر شدند امروز دچار مشکلات زیادی هستند.
سوال: فارسی را پاس بداریم خوب است، آقای دکتر کسب و کارهای نوپایی که در حوزه بانک و بیمه کار میکنند به جای استارتاپها و فین تک.
جوادی: بله بانک و بیمه و بخشهای دیگر هم هستند فقط بانک و بیمه نیستند به هر حال اینها دچار مشکلات بسیار زیادی هستند که امیدواریم در حاشیه نمایشگاه یک بخشهایی اش را حتماً به آن خواهیم پرداخت و امیدواریم قطعاً راهکارهای مناسب را داشته باشیم و نتیجه این کار، تسهیل کسب و کار بخشهای دانش بنیان است.
سوال: انشالله که اینطور باشد فقط به بحث نمایش نپردازیم و در جهت حل مشکلات و توسعه بازار حرکت کنیم و یک حرکت بزرگ در این حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و تجارت الکترونیک انجام بدهیم.
جوادی: نمایش برای از ما است و راهکار از سمت دولت.
سوال: دقیقا یک رابطه دو سویه است، آقای دکتر خانی در ادامه صحبتی که با آقای دکتر جوادی در حوزه تسهیلگری داشتیم فکر کنم قانون جهش تولید دانش بنیانها یک راهکار مناسبی برای حوزه حمایتی آن اعتبارنامه مالیاتی اندیشیده درست است؟
خانی: بله یکی از یادگارهای شهید رئیسی همین مقوله اعتبار مالیاتی است که هنوز نه شرکتهای فناور و دانش بنیان خیلی متوجه ظرفیت بزرگی که برایشان ایجاد شده هستند و نه بخشهای بزرگ اقتصادی هستند که، چون من مطالبم خیلی زیاد است در راهکارها میخواهم کوتاه عرض کنم.
پیشنهادم این است بعداً در این حوزه کار رسانهای انجام بدهید یک برنامه داشته باشیم و صحبت کنیم. من میخواهم در حوزه راهکارها صحبت کنم، یکی از مهمترین ظرفیتهایی که ما داریم که راه شهید خدمتمان را هم ادامه بدهیم فعال سازی دیپلماسی اقتصادی در حوزه فناوری است.
الان ما ظرفیت بریکس را داریم، ظرفیت کشورهای عضو شانگهای را داریم، دولتی که قرار است بیاید اداره کشور را در دست بگیرد باید به این ظرفیتها توجه داشته باشند، من پیشنهادم این است به عنوان یک کارشناس دعوت میگیرم هم از جناب آقای دکتر جلیلی هم از آقای دکتر پزشکیان حتماً بروند از این نمایشگاه بازدید کنند.
به هر حال یکی از این دو بزرگوار قرار است دولت را اداره کند برود با ظرفیتهایی که حوزه اقتصاد دیجیتال دارد آشنا شوند یا اگر هستند، نقطه نظرات بخش خصوصی را بدانند.
من خیلی از اقدامات دولت سیزدهم در حوزههای دیگر مطلع نیستم ولی در زیست بوم فناوری و نوآوری حضور فعالی دارم و کارهای بسیار بزرگی در این حوزه انجام گرفته، ادامه مسیر خیلی برای آینده مهم است.
موضوع دیگر، بحث تربیت نیروی کار ماهر است یکی از بهترین داشتهها و ثروتهای ما بحث منابع انسانی است در برنامه هفتم پیشرفت هم تکلیف ایجاد شده برای دستگاهها حتی برای وزارت ارتباطات من پیشنهادم این است وزارت ارتباطات و سازمان فنی و حرفهای کشور بلافاصله الان که برنامه ابلاغ شده تشکیل جلسه بدهند و فقط الزامم این است با همکاری بخش خصوصی اصلاً این نمایشگاه فرصت خوبی است همه زیست بوم فناوری و نوآوری حضور دارند.
من دو نکته دیگر عرض کنم یکی بحث ظرفیت مشارکت مردم است ما در کشور به دلیل اینکه بحرانها و مشکلاتی هم داشتیم واقعاً فرصت شعار سال را اصلاً فراموش کردیم اصلاً دیگر ندیدم که به آن پرداخته شود، ظرفیت مشارکت مردم برای توسعه اقتصاد دیجیتال بهترین راهکار و راهبرد ما است برای حل مشکلات اقتصادی و یکی دیگر از راهکارهایی که شما الان اشاره فرمودید.
به عنوان نکته پایانی عرض کنم همین صدا و سیمای عزیز ما کارهای بسیار قشنگی مثلاً در ایجاد ساختار برای هوش مصنوعی در پیگیریهایی که صدا و سیما انجام داده ما امروز الان داریم به سازمان هوش مصنوعی میرسیم.
ظرفیت صدا و سیما را دست کم نگیرید شما هم بیایید یک سری ساختارها را بشکنید اجازه بدهید این شرکتهای فعال، فناور و نوآور و بخش خصوصی به راحتی بیایند دستاوردهایشان را بگویند، اسم و برند و لوگویشان را بیاورند به هر حال برای آنها آن طرف فرش قرمز پهن میکنند، شما که ظرفیتش را دارید و در اختیار این بخش قرار بگیرد این هم بتواند یک کار خیلی قشنگی باشد آقای جبلی هم عنایت دارند.
سوال: آقای دکتر جوادی رویدادهای جانبی در این دوره، چه چیزهایی اضافه شده است؟ دو تا را گفتید و گفتید بخش معلولین هم است، اگر بخش معلولی را یک مقدار باز کنیم خوب میشود که بینندگان متوجه بشوند.
جوادی: امروز خیلی از خدماتی که ما استفاده میکنیم به عنوان مثال خدمات بانکی بخش عمدهاش امروز روی تلفنهای همراه رفته بنابراین اپراتورهایی که میتوانند سرویسهایی را بدهند خاص معلولین، من خواهشم این است که دوستان حتماً به نمایشگاه تشریف بیاورند و ببینند.
سوال: پس ارائه خدمات روی بستر فناوری اطلاعات است.
جوادی: بله.