• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۹۳۴۶۴
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۵
بین الملل » غرب آسیا

هگمتانه، ثبت جهانی شد

هگمتانه در چهل و ششمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در فهرست میراث جهان قرار گرفت.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛  در چهل‌وششمین کمیته میراث جهانی یونسکو که از ۲۱ تا ۳۱ جولای ۲۰۲۴ (۳۱ تیر تا ۱۰ مرداد ۱۴۰۳) در دهلی نو (هند) در حال برگزاری است پرونده هگمتانه پیشنهاد شده از سوی ایران برای ثبت جهانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت که با موافقت اعضا به تصویب رسید.    

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در این اجلاس پرونده ۲۸مکان پیشنهادشده از سوی دیگر کشور‌های جهان، برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو بررسی شد. 
هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران که متشکل از وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به سرپرستی معاون وزیر، سفیر جمهوری اسلامی ایران در یونسکو و نمایندگان وزارت امور خارجه هستند، در این اجلاس حضور دارند.
ایران پیش‌تر پرونده هگمتانه را برای ثبت پیشنهاد کرده بود که شورای جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی (ایکوموس) به پرونده ایراد‌هایی وارد کرده بود، اما این ایراد‌ها برطرف شد.
سایت تاریخی هگمتانه در انتهای خیابان اکباتان همدان قرار دارد، این تپه تاریخی به دوره ماد‌ها منسوب بوده و نام خود را از هگمتانه پایتخت دولت ماد‌ها اقتباس کرده است.
بر اساس کاوش‌های بدست آمده از سوی عده‌ای از باستان شناسان، آثار مکشوفه در این شهر تاریخی مربوط به دوره مادها، اشکانیان و دوره‌های پس از آن است البته آثاری از دوره هخامنشیان نیز از این سایت تاریخی کشف شده که بیانگر استقرار سیاسی دولت هخامنشیان در همدان است.
هگمتانه به معنای" محل تجمع" بوده و از دو واژه پارسی باستان "هگمتا" به معنای گردآمدن و پسوند اسم مکان "نا" تشکیل شده است.

هگمتانه، ثبت جهانی شد هگمتانه، ثبت جهانی شد هگمتانه، ثبت جهانی شد هگمتانه، ثبت جهانی شد هگمتانه، ثبت جهانی شد هگمتانه، ثبت جهانی شد

بورکینافاسو، چین، آلمان، هند، ایتالیا، ایران، ژاپن، اردن، کنیا، مالزی، پاناما، پرتغال، رومانی، روسیه، عربستان، آفریقای جنوبی، تایلند، بوسنی و هرزگوین، برزیل، بریتانیا، اتیوپی و فرانسه از جمله کشور‌هایی هستند که مکان‌های جدیدی را برای ثبت به یونسکو پیشنهاد داده‌اند. پرونده‌هایی از جمله دادگاه سلطنتی بورکینافاسو، محور مرکز پکن در چین، شهر تاریخی و محوطه باستانی گدی در کنیا، غار‌های پارک ملی نیا در مالزی، منظر فرهنگی منطقه باستان شناسی الفاو در عربستان سعودی، سایت‌های میراث نلسون ماندلا در آفریقای جنوبی، پارک تاریخی فوفرابات در تایلند برای ثبت در فهرست جهانی در این نشست بررسی می‌شوند.
تاکنون ۲۷ اثر تاریخی و طبیعی ایران در یونسکو ثبت شده است که شامل چغازنبیل، تخت جمشید، میدان نقش جهان اصفهان، تخت سلیمان، چشم‌انداز فرهنگی ارگ بم، پاسارگاد، گنبد سلطانیه، سنگ‌نبشته بیستون، مجموعه آثار رهبانی ارامنه، سازه‌های آبی شوشتر، بازار تاریخی تبریز، آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی، باغ ایرانی، مسجد جامع اصفهان، برج گنبد قابوس، کاخ گلستان، شهر سوخته، چشم‌انداز فرهنگی میمند، شوش، قنات ایرانی، دشت لوت، شهر تاریخی یزد، چشم‌انداز باستان‌شناسی ساسانی منطقه فارس، جنگل‌های هیرکانی، راه‌آهن سراسری ایران و چشم‌انداز فرهنگی اورامانات و کاروانسرا‌های تاریخی ایران است.
میراث جهانی یونسکو نام عهدنامه‌ای بین‌المللی است که در تاریخ ۱۶ نوامبر ۱۹۷۲ میلادی به تصویب کنفرانس عمومی یونسکو رسید. موضوع آن حفظ آثار تاریخی، طبیعی وفرهنگی بشر است که اهمیت جهانی دارد و متعلق به تمام انسان‌های زمین، فارغ از نژاد، مذهب و ملیت خاص می‌باشد.
بر پایه این کنوانسیون، کشور‌های عضو یونسکو می‌توانند آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی کشور خود را نامزد ثبت به عنوان میراث جهانی کنند. حفاظت از این آثار پس از ثبت ضمن باقی‌ماندن در حیطه حاکمیت کشور مربوط، به عهده تمام کشور‌های عضو خواهد بود. مکان‌های میراث جهانی ثبت‌شده در یونسکو، مکان‌هایی مانند جنگل، کوه، آبگیر، صحرا، بقعه، ساختمان، مجموعه و یا شهر است.
ایران سه سال پس از تصویب کنفرانس عمومی یونسکو در ۲۶ فوریه ۱۹۷۵ به کنوانسیون میراث جهانی یونسکو پیوست.
کشورمان با ثبت ۲۵ اثر فرهنگی (ملموس) و ۲ اثر طبیعی، در رتبه نهم فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد.
امروز این تعداد به بیست وهشت اثر رسید.
در بخش میراث فرهنگی ملموس و ناملموس بر گسترش اجرای مفاد کنوانسیون‌های حفظ میراث فرهنگی ملموس و ناملموس، اجرای برنامه‌های بین‌المللی حفاظت و مرمت آثار فرهنگی و اقدام‌های بازدارنده به منظور جلوگیری از تخریب آثار تاریخی در شرایط بحرانی و دوران منازعات داخلی و منطقه‌ای تأکید شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشدید نظارت‌های میدانی در بازار
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
حملات تروریستی در ایالت بلوچستان پاکستان
افتتاح ۲۶۹۰ مسکن شهری و روستایی در مرکزی
نیاز ۸۰ همت اعتبار برای اتمام طرحهای عمرانی استان زنجان
نواخته شدن زنگ انقلاب در لاور ساحلی در ساحل خلیج فارس + فیلم
آغاز رای‌گیری مردمی جشنواره بازی‌های ویدیویی از فردا
بهره‌برداری از هشت طرح شیلاتی در لرستان
آغاز پویش «سلام محله» در سراسر کشور از چهاردهم بهمن‌ماه
پرونده‌های موقوفات با رعایت اصل بی‌طرفی رسیدگی شود
نهضت توسعه عدالت آموزشی در قزوین با رشد ۳ برابری مشارکت خیران
مکانیزه شدن خطوط تولید اقلام مصرفی پزشکی
افتتاح مرحله دوم طرح رود دره فرحزاد تا پایان سال
آغاز مسابقات فوتسال دانش‌آموزی ششتمد در آستانه دهه فجر
ثبت‌نام ۲۰ هزار داوطلب در پویش ملی سلام محله
بیانیه وزارت کشور در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
جوانان، قربانیان اصلی حوادث ترافیکی
تجلیل از پیشکسوتان نیروی زمینی ارتش در استان
بیش از ۴۸/۷ میلیارد دلار تامین ارز برای واردات
استمرار طرح تشدید نظارت بر کالا‌های اساسی در بازار ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه
ساترا تحریم شد
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
فرمانده کل ارتش: دست ما روی ماشه است
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)