• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۱۴۶۵۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶
بین الملل » سیاسی
عراقچی در گفتگو با خبرگزاری کیودو ژاپن تاکید کرد:

بازسازی روابط با اروپا مشروط به تغییر رویکرد خصمانه آنها

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: وزارت امور خارجه در دوره جدید وارد عمل خواهد شد تا تنش‌ها با واشنگتن را مدیریت کرده و روابط با کشور‌های اروپایی را بازسازی نماید البته در صورتی که آنها دست از رویکرد خصمانه خود بردارند.

بازسازی روابط با اروپا و آمریکا مشروط به تغییر رویکرد خصمانه آنها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با خبرگزاری کیودو ژاپن به سوالات این رسانه پاسخ داد.

متن کامل این گفتگو بدین شرح است:

جناب وزیر با توجه به شناختی که حضرتعالی از حوزه ژاپن و توانایی‌های این کشور دارید فکر می‌کنید چه زمینه‌های همکاری میان دو کشور در شرایط فعلی وجود داشته باشد؟ افق همکاری میان ایران و ژاپن را چگونه می‌بینید؟

من ظرفیت و قابلیت‌های ژاپن را می‌شناسم. ژاپن می‌تواند نقش مهم‌تری در بخش انرژی، نفت و اقتصادِ ایران ایفا کند. ایران و ژاپن با قابلیت‌های متمایز ولی در عین حال مکمّلِ یکدیگر، از ظرفیت عظیمی برای مشارکتِ ثبات‌ساز و سودمند برای طرفین در سراسر قارۀ وسیع آسیا برخوردارند. در این راستا، گسترش روابط اقتصادی و تجاری میان ایران و ژاپن گزینه‌ای طبیعی و منطقی به نظر می‌رسد. ما انتظار داریم که این تشریک مساعی در راستای همکاری‌های ثمربخش ادامه یابد.

آیا برای همکاری در حوزه شرق آسیا اولویت بندی یا برنامه‌ای در دولت جدید وجود خواهد داشت؟

دولت جدید جمهوری اسلامی ایران برقراری روابط با شرق آسیا را هدف اساسیِ سیاست خارجی خود تعیین کرده است. در این چارچوب، مایلم بر جایگاه برجستۀ ژاپن در اولویت‌بندیِ ما تأکید کنم. در مواجهه با بلاتکلیفی‌ها و بی‌ثباتی‌ها و تحولات سریعِ جهانی، ضرورت دارد که رویکردی رو به جلو به منظور گشودن راه‌های جدید برای همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان ایران و ژاپن اتخاذ کنیم. ما باید بر موانعی که سد راه منافع مشترک دو کشور هستند فائق آییم و نیاز‌های حیاتیِ مشترکمان را در اولویت قرار دهیم. ما از طریق ارزیابی جامعِ چشم‌انداز کنونی می‌توانیم مشارکتی سازنده را بنیان نهیم که پیشرفت و سعادت را برای هر دو ملت به ارمغان آورَد.

جناب وزیر؛ همه این برنامه‌های همکاری در حالی که تحریم‌های آمریکا وجود دارند، به چه شکلی می‌تواند انجام شود؟ برنامه اساسی برای رفع تحریم‌ها و روابط با اروپا چگونه دنبال خواهد شد؟

وزارت امور خارجه ایران در دوره جدید وارد عمل خواهد شد تا تنش‌ها با واشنگتن را مدیریت کرده، روابط با کشور‌های اروپایی را بازسازی نماید -البته تنها در صورتی که آنها دست از رویکرد خصمانه خود بردارند- و هدف وزارت خارجه احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ و لغو تحریم‌ها خواهد بود. من در تبیین سیاست خارجی خود در مجلس شورای اسلامی بر هدف حیاتیِ لغو تحریم‌ها، به‌ویژه تحریم‌های یکجانبه، از طریق مذاکراتِ جدی، متمرکز و زمان‌مند در عین پایبندی به اصول بنیادین کشور تأکید کردم.

آیا ایران و ژاپن امکان همکاری در زمینه‌هایی فراتر از اقتصاد دارند؟ آیا ژاپن می‌تواند به عنوان میانجی یا تسهیل گر برای میان ایران و سایر کشور‌ها بخصوص آمریکا عمل کند؟

در این زمینه، و از دیدگاه من، ایران و ژاپن در طول تاریخ پیوندی را پدید آورده‌اند که مشخصۀ آن دوستی، اعتماد، احترام و درک متقابل است. رهبران هر دو کشور این بنیانِ تزلزل‌ناپذیر را به‌خوبی ارج می‌نهند، بنیانی که به ایران و ژاپن امکان می‌دهد برای رویارویی با چالش‌های جهانی و منطقه‌ای با روحیۀ سازندگی و خوش‌بینی مشترکاً دست به تلاش بزنند. به عقیدۀ من، همیشه جا برای ارائـۀ ابتکارات هست.

شرکت‌های ژاپنی شما را به خوبی از زمان سفارت ایران و معاونت وزارت خارجه می‌شناسند، آیا در دیپلماسی اقتصادی شما جایگاهی برای شرکت‌های ژاپنی وجود دارد؟

ایران از شرکت‌های ژاپنی‌ای که علاقه‌مند به کار در بخش نفت و انرژیِ ایران هستند استقبال می‌کند. ژاپن می‌تواند دوباره به میدان‌های نفتی در ایران بازگردد و سهمی در توسعۀ میدان‌های نفتی و تولید نفتِ ایران داشته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
غرب برای ممانعت از پیروزی..روسیه بر اوکراین..و همچنین پیروزی جبهه مقاومت علیه صهیونیست..دست به فریبکاری در اظهار دوستی میزند ..تا ..مانع شکستش در دو جبهه شود..چون میداند کلید دست ایران است
نظر شما
آخرین اخبار
ظرفیت بالای راهگذر قزاقستان ـ ترکمنستان و ایران
بازدید استاندار خوزستان از روند مهار آتش در شرکت جلگه دز دزفول
زنجان میزبان پویش در سایه مادر
آب سالم با همت نذر خدمت ۸ هلال‌احمر زنجان به چم‌گرداب لرستان رسید
توقیف نفتکش ونزوئلایی برخلاف موازین و قوانین دریانوردی آزاد است
بانوان ایرانی در دفاع مقدس ۱۲ روزه، پشتیبان رزمندگان اسلام شدند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۱ آذر ۱۴۰۴
مشق مادر، روایت شیرین از یک کلاس درس
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۱ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
آیین تجلیل از کتابخوانان در هریس
توسعه پایدار بدون مشارکت فعال زنان ممکن نیست
مسابقات جام «از محله تا قله» با یاد شهدا در استان البرز برگزار شد
بازگشایی راه ارتباطی بیش از ۵۰ روستا در الیگودرز
درخشش عکاسان گیلانی در جشنواره بین‌المللی ایران جوان
جان باختن دو نفر در حادثه تیراندازی در آقاسیدشریف رشت
استمرار بارش ها در سمنان
اقامه نماز جمعه در ایلام
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
ادامه بازگرداندن اتباع فاقد مدرک افغانستانی از ایران
حمایت از توسعه مشاغل خانگی در زنجان
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
توصیه‌های ایمنی پلیس راه زنجان برای رانندگی در روزهای بارانی و برفی
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۷ نظر)
برگزاری آزمون استخدامی صدا و سیمای خراسان جنوبی  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۱ نظر)
تألیف کتاب با موضوع کودکان دیرآموز در کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
تخلیه و بارگیری ۶۶ هزار تُن گندم در بندر شهید رجایی  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)