پخش زنده
امروز: -
در مراسمی از سامانه تنقیح قوانین با هوش مصنوعی در مرکز پژوهشهای مجلس رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، معاون حقوقی رئیس جمهور در این مراسم با بیان اینکه استفاده از هوش مصنوعی به حکمرانی مطلوب کمک می کند افزود: با استفاده از سامانه تنقیح قوانین با هوش مصنوعی، یکی از بندهای سیاست های کلی قانونگذاری اجرا می شود و باید پیشرفت کند.
مجید انصاری با بیان اینکه نباید اجازه دهیم فاصله کشور با کشورهای دیگر دنیا در استفاده از ابزارهای جدید فناوری، زیاد شوداضافه کرد: تنقیح قوانین به صورت سنتی، سرعت لازم را نداشته و دچار نقص است. معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به اینکه قانون خوب، قانونی است که دسترسی به آن آسان و اجرا و نظارت آن مطلوب باشد ادامه داد: متاسفانه مجموعه قوانین کشور حجم نامتوازنی دارد؛ بیش از ۱۲ هزار قانون و حدود ۹۰ هزار مقرره تصویب شده در دولت داریم که تنقیح نشده است و این حجم از مقررات و قوانین اجرا کنندگان قانون را سردرگم می کند.
وی با اشاره به اینکه برخی پیش نویس ها در مجلس به ویژه قوانین پایه و مادر کشور، بدون مشارکت سه قوه و حتی اندیشمندان و ذینفعان به تصویب می رسد که قانون تجارت یکی از نمونه های آن است اضافه کرد: معاونت حقوقی رئیس جمهوری هم از حدود ۴ سال گذشته ۲۰ هزار مورد از ۹۰ هزار مقررات مصوب شده در دولت را تنقیح کرده است و امیدواریم تا پایان دولت مجموعه مقررات دولتی را تنقیح کنیم و سامانه تنقیح مقررات دولت به عنوان یک سامانه مکمل در اختیار مردم قرار بگیرد.
انصاری همچنین گفت: می شود پیش بینی کرد برنامه هفتم هم با تحقق متوسط ۳۰ درصد مواجه شود.
معاون قوانین مجلس شورای اسلامی هم گفت: تا نتوانیم قانون جامع در کشور تصویب کنیم، قانونگذاری تیری در تاریکی است چون قانونگذاران ما نمی توانند احاطه کاملی بر مجموعه قوانین و مقررات کشور داشته باشند.
مهدی عبدالملکی افزود: با اصلاح قوانین می توانیم به جای بیش از ۱۲ هزار قانون، حدود ۲ هزار داشته باشیم.
سامانه هوش مصنوعی کمک می کند همه قوانین مربوط به عناوین مختلف مانند سلامت و... را در دسترس قانونگذاران قرار دهد.