• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۳۷۴۳۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تولید سامانه کنترل کیفیت خط تولید بر پایه هوش مصنوعی

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق شدند فناوری ساخت سامانه کنترل کیفی خط تولید با کمک هوش مصنوعی را بومی‌سازی کنند.

تولید سامانه کنترل کیفیت خط تولید بر پایه هوش مصنوعی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما: متخصصان جوان یک شرکت دانش‌بنیان موفق شدند سامانه کنترل کیفی خط تولید را تولید کنند که با استفاده از هوش مصنوعی تمام محصولات خط تولید را با استفاده از پردازش تصویر بررسی و در صورت عیب آن را از خط تولید خارج می‌کند.

عباس سکوت مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، ماجرای تولید این سامانه را شرح داد و گفت: با عنایت به تجربه ۳۰ساله بنده در صنعت، به‌ویژه حوزه تجهیزات پزشکی، و باتوجه‌به حجم بسیار بالای سرمایه‌گذاری در صنعت، حلقه مفقوده‌ای را احساس کردم که ما را در بازار‌های رقابتی دچار ضعف کرده است و آن کنترل کیفی بادقت بالا است. به همین دلیل با جمع‌کردن نخبگان دانشگاهی و ایجاد یک شرکت دانش‌بنیان اقدام به تولید سامانه کنترل کیفی مبتنی بر هوش مصنوعی کردیم. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی



مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به مشکلات تحریمی برای واردات این محصول به کشور گفت: این سامانه از کشور‌های اروپایی مثل آلمان و ایتالیا و همچنین کشور آمریکا وارد ایران می‌شد و ما با ۵ سال تحقیق و توسعه این محصول را با نصف قیمت بومی‌سازی و با به‌روزآوری و با کیفیت بالاتر به صنعت عرضه کردیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 
محمدسجاد سکوت مدیر فنی این شرکت دانش‌بنیان درباره سامانه کنترل کیفی تولیدی این شرکت گفت: کنترل کیفی در گذشته به صورت دستی یا چشمی انجام می‌شد، به این روش که یا به صورت تصادفی از هر ۱۰۰ نمونه دو یا سه نمونه بررسی می‌شد یا اینکه اگر نرخ تولید پایین بود با نیروی انسانی زیاد ۱۰۰ محصولات چک می‌شد که موجب صرف هزینه و زمان زیاد و همچنین خطای انسانی بود.

وی افزود:، اما در این سامانه با استفاده از فناوری پردازش تصویر و هوش مصنوعی محصولات را از نظر کیفی می‌سنجیم. مؤلفه‌هایی مانند کیفیت چاپ روی محصول یا ترک‌های احتمالی و کلیه ویژگی‌های ظاهری که یک محصول دارد، برای ۱۰۰ درصد محصولات خط تولید بررسی شده و تصمیم‌گیری لازم برای تأیید یا رد محصول انجام می‌شود.

مدیر فنی این شرکت دانش‌بنیان درباره ویژگی‌های این محصول نسبت به نمونه‌های خارجی گفت: محصول ما این قابلیت را دارد که بدون خطا، کلیه محصولاتی را که از خط تولید رد می‌شود، به صورت کامل و ۱۰۰ درصدی بررسی کند. همچنین در بحث واسنجی یا کالیبراسیون، در نمونه‌های خارجی فرایند واسنجی به صورت دستی انجام شده و بسیار طاقت‌فرساست. اما در محصول تولیدی ما هوش مصنوعی در این موضوع هم وارد شده و انجام واسنجی را بسیار آسان‌تر کرده است.

محمدسجاد سکوت افزود: ویژگی دیگر محصول تولیدی ما امکان شخصی‌سازی است، یعنی ما بر اساس شرایط، سرعت و کلاً نیاز‌های آن صنعت، سامانه را برای آن شرکت و خط تولید کاملاً شخصی می‌کنیم. مزیت دیگر محصول ما بحث خدمات پس از فروش است که باتوجه‌به میزان استفاده و باری که روی دستگاه خواهد بود از ۶ ماه تا ۲ سال ضمانت و از ۲ تا ۱۰ سال خدمات پس از فروش ارائه می‌شود. اما نمونه‌های وارداتی به دلیل بعد مسافت و بحث تحریمی خدمات پس از فروش را ندارند. امکان گزارش‌گیری از میزان تولید، بازدهی و بهره‌وری خط تولید به تفکیک سال، ماه هفته، روز و حتی ساعت قابلیت دیگر این سامانه است.

وی درباره صنایعی که امکان استفاده از این محصول را دارند، گفت: برای هر صنعتی که موضوع کنترل کیفی مهم باشد؛ مانند صنایع دارویی، پزشکی، پتروشیمی، خودروسازی، قطعه‌سازی و دیگر صنایع، امکان استفاده از این سامانه وجود دارد.

این سامانه دانش‌بنیان ایرانی هم‌زمان با رفع نیاز داخلی در آستانه صادرات به کشور‌های پرتغال و ترکیه است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
اسم این شرکت دانش بنیان چیه!؟
نظر شما
آخرین اخبار
نصب بیش از ۱۶ کیلومتر نیوجرسی در جاده‌های بروجن
بازیکن استقلال به تیم فوتبال امید دعوت شد
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
کمبود پزشکان متخصص و تجهیزات مشکل اصلی بیمارستان گرمی
حل تنش‌های افغانستان و پاکستان محور گفتگوی تلفنی متقی و عراقچی
اختصاص ۴ همت به بخش زیر ساخت و مرمت آثار تاریخی
درخشش پرتوماکاران مراغه ای در مسابقات کشوری کونگ فو
حضور داور چهارمحال و بختیاری درمسابقات کشوری دوی کوهستان
آغاز اصلاح ۱۰ کیلومتر شبکه آب شرب سرخس
حجت‌الاسلام رستمی به‌عنوان رئیس ستاد ازدواج دانشگاهیان منصوب شد
اجرای طرح ملی «عدالت ورزشی» ویژه بانوان کم‌برخوردار در همدان 
وضعیت نامطلوب ذخیره آب سد کرج
«هانی‌پات»، ظاهری فریبنده، اما خطرناک
بازدید شبانه دادستان اردکان از صنایع آلاینده
شوراهای اسلامی شهر و روستا؛ نماد حضور مردم در حکمرانی و پیشران توسعه محلی
حضور رئیس جمهور در جسه علنی سه شنبه مجلس
برپایی نمایشگاه صنعت و ابزار مازندران با حضور ۵۰ برند داخلی و خارجی
اعزام دومین گروه زائران عمره گزار به سرزمین وحی + فیلم
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی
نسل جدید مخاطبان یوسف پیامبر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
نشست سران قوا برگزار شد
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)