• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۴۱۳۶۴
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

اختصاص بخشی ثابت برای کودکان در رادیو نمایش

بخش ثابتی در رادیو نمایش به پخش آثاری برای کودکان اختصاص یافته است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این آثار شنبه تا چهارشنبه در ساعت‌های ۷، ۱۴:۳۰ و ۲۰:۳۰ از رادیو نمایش پخش می‌شوند.


فریدون محرابی بازیگر و نویسنده و کارگردان رادیویی با حضور در استودیو شبکه خبر در خصوص شکل گیری تغییر در جدول پخش رادیو نمایش گفت: گفت و گویی داشتیم با دکتر محسن سوهانی که شرایطی را فراهم کنیم که شنونده نمایش رادیویی باشند و از ایده عمو قصه شروع کردیم و این ایده توسط دکتر سوهانی بسط و گسترش یافت به نام نوار قصه و قرار شد تا قبل از مدرسه عمو قصه را برای بچه‌ها داشته باشیم که شامل قصه‌ها و داستان‌های قدیمی و کودکانه است.

این نویسنده و کارگردان رادیویی ادامه داد: برای سنین بالای ۸ سال قرار شد نمایش‌هایی طراحی کنیم که نمایش‌ها در قالب برنامه‌های نمایش شنیداری تقدیم این عزیزان شود، این برنامه را به دو بخش تقسیم کردیم که یک بخش آن برای قبل از مدرسه است که برای بچه‌ها قصه تعریف می‌کنیم و در این برنامه قصه گویی و یا داستان تعریف کردن داریم، نمایش‌هایی که برای بچه‌ها و برای سنین مختلف تنظیم شده است و اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: این برنامه فعلا به صورت زنده پخش نمی‌شود ولی خیلی دوست داریم که از بچه‌ها که شامل رده سنی ۶ تا ۱۴ سال می‌شود دعوت کنیم به استودیوی بزرگ رادیو نمایش بیایند و به طور زنده شاهد اجرای این برنامه باشند.

محرابی در خصوص ویژگی آثار رادیویی برای کودکان گفت: من کتابی نوشتم به نام «خط فرضی شنیداری» که برای دانشجویان آن را نوشتم تعریفی دارم که در درام شنیداری عناصر بصری تبدیل به عناصر شنیداری می‌شود و توسط تخیل و تصویر سازی تصاویر در ذهن مخاطب شکل می‌گیرد.

این قاعده در مورد بچه‌ها هم مصداق پیدا می‌کند، علاوه بر آن ما کار حساس‌تر و ویژه تری داریم، چون بچه‌ها یک ریز بینی ویژه و خاصی دارند دنیای جذابی که بی آلایش دریافت می‌کنند و با توجه به ناخوداگاه پاکی که دارند خیلی سلامت با پدیده‌های اجتماعی برخورد می‌کنند در نمایش هم ما باید مراقب باشیم که این سادگی، سلامت و بی پیرایگی و صمیمیت را داشته باشیم همرا با در نظر گرفتن ظرفیت، الان باید متناسب با ظرفیت بچه‌ها درام شنیداری و تصویرسازی کنیم و بچه‌ها تخیل کنند تا بتوانیم به خوبی محتوا را به بچه‌ها منتقل کنیم.

وی در باره استفاده از موسیقی در آثار کودکان گفت: موسیقی می‌تواند برای نمایش‌ها تزئین باشد که خیلی هم جذاب است، ترانه‌هایی که در ذهن حک می‌شود حتی در دوران کهن سالی هم از ذهن پاک نمی‌شود چرا که از کودکی در گوش بچه‌ها زمزمه شده است و خود ما سرشار از قصه و موسیقی و ترانه هستیم.

این کارگردان رادیویی افزود:در نظر داریم که از بچه‌ها دعوت کنیم به استودیوهشت که استودیوی بزرگ و پر از خاطره‌های جذاب و دیدنی است، بیایند (مهدکودک و کلاس‌های اول و دوم ابتدایی) وبا عمو قصه ما و عروسک‌های بی شمار همراه باشندو بچه‌ها در نمایش‌ها به صورت زنده شرکت کنند و ما باید شرایط را آماده کنیم که بچه‌ها احساس کنند که اینجا جای جذابی­ برای مطرح کردن ایده‌ها و تعریف کردن قصه‌های خودشان است.

وی در پایان گفت: این برنامه رادیویی است و خیلی‌ها ممکن است بگویند وجود عروسک چه اهمیتی دارد که باشد یا نباشد، چون کسی که عروسک‌ها را نمی‌بیند باید بگویم بچه‌هایی که قرار است به استودیو بیایند عروسک‌ها را می‌بینند و از آنها تاثیر و الهام می‌گیرند، بچه‌هایی که نمی‌بینند و فقط می‌شنوند تخیل می‌کنندحالا بچه‌هایی که قرار است در استودیو حضور یابند آنها می‌بینند و می‌توانند تاثیر بگیرند و آن تاثیر را در حضورشان انتقال دهند با عمو قصه و شرایطی که ما قرار است برایشان طراحی کنیم یعنی ما از قبل می‌دانیم که چه شرایطی برای بچه‌ها فراهم کردیم که آنجا یک فضایی باشد که بتوانند خلاقیت خود را بروز دهند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش و راهیابی وزشکار چهارمحال و بختیاری به مسابقات استعداد‌های برتر کشور
افزایش ۱۲ درصدی ارزش معاملات بورس انرژی در دومین هفته آبان
معرفی برترین‌های هفته سوم لیگ برتر پومسه بانوان
دستگیری متخلفان شکار غیرمجاز توسط یگان حفاظت محیط زیست در دنا
آغاز عملیات ساخت نیروگاه ۳ مگاواتی در سفیدسنگ فریمان
شرکت آلومینیوم لامرد پیشتاز در تولید شمش آلومینیوم
عرضه بیش از ۳۵۰ هزار تن محصول در بورس کالا
۷ مصدوم و ۲ فوتی در حوادث رانندگی محور‌های منتهی به آبادان
آغاز ثبت نام وام‌های دانشجویی از امروز
طرح نهضت آسفالت در ۱۰ روستای بویین میاندشت
صعود رن به نیمه نخست جدول
مرد میدان، شهید بسیجی که پیکرش بعد از ۱۱ سال به زادگاهش برگشت
جابه‌جایی بیش از ۶ میلیون تن کالا از مبادی کردستان
نشست حقوق و سینما در موزه هنر‌های معاصر
راه اندازی و فعالیت پایگاه انتقال خون در قائمشهر
جاده شاهان گرماب فریمان آسفالت می شود
تأکید امام جمعه لنگرود بر برنامه‌ریزی هوشمند فرهنگی
ایجاد واحد فرآوری شرط واگذاری معادن
تداوم طرح «مراقب همراه» چندقلو‌ها در قالبی جدید
افتتاحیه بازی‌های همبستگی اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)