• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۵۶۷۶۱
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۳
خوزستان » علمی فرهنگی

صعود جایگاه دزفول در زمینه سواد آموزی

رییس نهضت سوادآموزی دزفول گفت: دزفول سال گذشته از نظر باسوادی در رتبه نهم استانی قرار داشت با اجرای طرح‌های مختلف سوادآموزی موفق به کسب رتبه نخست خوزستان در سال ۱۴۰۲ شد.

صعود جایگاه دزفول در زمینه سواد آموزی

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، رضوان نوری مادر روز سه شنبه در نشست شورای آموزش و پرورش دزفول در سالن نشست‌های این اداره، افزود: رتبه دزفول در آموزش سوادآموزی در ندامتگاه‌ها از رتبه ۲۷ در سال ۱۴۰۰ به رتبه سوم در سال ۱۴۰۱ و رتبه نخست کشوری در سال ۱۴۰۲ ارتقا یافت.

وی با اشاره به تفاهم نامه‌های مختلف میان سواد آموزی و دستگاه‌های مختلف دزفول ادامه داد: این شهرستان که در سال ۱۴۰۱ از نظر باسوادی در رتبه نهم استانی قرار داشت با اجرای طرح‌های مختلف سوادآمآوزی موفق به کسب رتبه نخست خوزستان در سال ۱۴۰۲ شد.

مشارکت دانش آموزان در سوادآموزی با اجرای طرح نهضت دانش آموزی

رییس نهضت سوادآموزی دزفول بی سوادی و کم سوادی را ریشه در مسائل فرهنگی، معیشتی و اقتصادی دانست و گفت: طرح "نهضت دانش آموزی" به منظور بهره گیری از ظرفیت دانش آموزان مقطع متوسطه در رصد و شناسایی افراد بی سواد و کم سواد شهرستان در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: دانش آموزان در این طرح در گام نخست نسبت به شناسایی افراد بی سواد و کم سواد خانواده خود اقدام می‌کنند و پس از ثبت در سامانه و شرکت در دوره‌های توجیهی، منابع لازم آموزشی در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

نوری مادر گفت: دانش آموزانی که بتوانند نقشی در کاهش آمار بی‌سوادی ایفا کنند علاوه بر تجلیل و پاداش‌های نقدی، برای جذب و استخدام در آموزش و پرورش در اولویت قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به اهداف برگزاری این طرح افزود: طرح نهضت دانش آموزی به منظور افزایش تعاملات اجتماعی دانش آموزان، مشارکت در نهضت سواد آموزی و شناسایی افراد مستعد در این زمینه است.

بانک جامع اطلاعاتی از افراد بی‌سواد و کم سواد روستایی دزفول در حال تدوین است

رییس نهضت سوادآموزی دزفول با بیان اینکه طرح "روستای باسواد" از جمله طرح‌های پیشنهادی دزفول بود که پس از موافقت در کشور، به صورت آزمایشی در ۱۰ استان از جمله خوزستان اجرایی شده است، گفت: بهره گیری از ظرفیت دهیاری‌ها به منظور شتاب بخشی به سوادآموزی در این طرح هدف گذاری شده است.

وی ادامه داد: دهیاران در قالب این طرح مکلف هستند با استفاده از ظرفیت شوراهای اسلامی روستا، معتمدان و ظرفیت‌های موجود در هر روستا نسبت به شناسایی افراد بی سواد و کم سواد روستای خود اقدام کنند.

نوری مادر بیان کرد: استخراج آمار بی سواد و کم سواد روستایی و در نهایت تهیه بانک اطلاعاتی جامع از وضعیت بی سوادی و تعیین گروه‌های هدف سواد آموزی از جمله اهداف مهم روستای بدون بی سواد است.

وی با بیان اینکه تمام کتاب‌ها و نوشت افزارهای مورد نیاز در قالب این طرح به صورت رایگان در اختیار سوادآموزان قرار می‌گیرد، افزود: جشن پایان بی‌سوادی در روستاهایی که آمار بی سوادی و کم سوادی در آن به صفر برسد، برگزار می‌شود.

رییس نهضت سوادآموزی دزفول با بیان اینکه دهیار هر روستا متولی برگزاری این طرح در آن روستا است، بیان کرد: دهیاران در این طرح به عنوان همیاران سوادآموزی با رویکرد مساله محوری، ریشه‌های بی‌سوادی فرد را استخراج و برای آن برنامه ریزی می‌شود.

مهمترین مطالبه آموزش دهندگان سوادآموزی تبدیل وضعیت و استخدام است

رییس نهضت سوادآموزی دزفول با اشاره به کمبود نیروی انسانی در دوره ابتدایی دزفول گفت: تکمیل کادر آموزش ابتدایی دزفول به ۸۱ نفر نیرو نیاز دارد این در حالی است که هم اکنون ۸۱ آموزش دهنده نهضت سوادآموزی در این شهرستان وجود دارد و می‌توان با استفاده از این نیروها این کمبود را برطرف کرد.

وی با بیان اینکه این نیروها حداقل ۱۱ سال سابقه تدریس دارند، افزود: آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی تجربه کاری مناسب دارند و گزینش شده‌اند که پیگیری جذب این افراد به آموزش و پرورش مهمترین مطالبه آنها از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی است.

نوری مادر با تاکید بر اینکه تعداد زیادی از فرهنگیان موفق دزفول کار خود را از نهضت سوادآموزی آغاز کرده‌اند، ادامه داد: ورود مجلس شورای اسلامی برای جذب آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی به آموزش و پرورش به صورت استخدام، خرید خدمت و یا هر عنوان دیگر ضروری است.

نرخ باسوادی در شهرستان دزفول در سال گذشته ۹۵.۶ درصد بوده که امسال به ۹۶.۶ درصد رسیده است.

جمعیت کل افراد گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال شهرستان دزفول ۲۹۹ هزار و ۶۶۵ نفر است که ۲۸۷ هزار و ۸۷۷ نفر از آنها باسواد هستند.

تعداد افراد باسواد و بی‌سواد دزفول در حال حاضر ۱۱ هزار و ۲۶۸ نفر است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
تسریع تکمیل مدرسه فاطمه‌الزهرا با مشارکت مردم در طرح مالیاتی
قرار گرفتن نام علامه طباطبایی در فهرست جهانی بزرگداشت‌های یونسکو
هشدار پلیس فتا لرستان درباره پیامک ها و لینک های جعلی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
مختومه شدن بیش از ۶ هزار پرونده مسن در لرستان
پیشرفت طرح‌های کلان قم با جدیت دنبال می‌شود
ضرورت نظارت بر کیفیت نان در نانوایی‌های لرستان
استاندار گیلان خبر داد: مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات لوندویل آستارا
نقش کلیدی بسیج در مدیریت ناترازی انرژی در استان قم
مدارس نوبت صبح هویزه غیرحضوری شد
کاهش کیفیت هوا در سمنان
اطلاعیه قطعی گاز در شهرستان بویراحمد
افتتاح نمایشگاه بزرگ آبی و خاکی بسیجیان فاطمی در اهواز
اختتامیه نمایشگاه استانی پایگاههای اسوه در خرم آباد
مهار آتش در دو جبهه از جنگل‌های الیت
گفتگوی تلفنی مسئولان استان قم با مردم درمرکزسامد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
دستور پیگیری کیفری سهامدار اصلی بانک آینده صادر شد
تداوم وضعیت قرمزی هوای کلانشهر تبریز
غیر حضوری شدن مدارس در سه شهر و برخی روستاهای استان مرکزی
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
نخبه زنجانی؛ از سکوی قهرمانی ورزشی تا صدرنشینی در کنکور دکتری
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ آذر ۱۴۰۴
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)