• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۶۷۷۱۳
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱
سیاسی » مجلس

ضرورت همراهی دولت و مجلس در رفع ایرادهای لایحه بودجه

رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار همراهی دولت و مجلس در جریان رسیدگی به احکام لایحه بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون تلفیق مجلس شد و گفت: لایحه بودجه در رشد اقتصادی، تورم و نرخ سود بانک‌ها ابهامات و اشکالاتی داشته و با برنامه هفتم نیز مغایرت‌هایی دارد.

ضرورت همراهی دولت و مجلس در رفع ایرادهای لایحه بودجه

به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما، محمدباقر قالیباف در نشست علنی صبح امروز (سه شنبه، ۸ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴، با بیان اینکه بار‌ها تأکید کرده بودم که باید بدانیم این بودجه، اول بودجه اقتصاد و زندگی مردم و بعد بودجه دولت است، گفت: از این رو تصور نکنید این لایحه، بودجه دولت است بلکه زندگی مردم اینجاست و دولت و مجلس باید زندگی و رفاه مردم و کاهش فشار به مردم را اولویت نخست قرار دهند.

شفافیت، جامعیت و عدم بیش‌برآوردی در بودجه از نقاط قوت لایحه بودجه ۱۴۰۴/ ابهام در رشد اقتصادی، نرخ تورم و سود بانک‌ها

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه خطاب به پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: ما از برخی اقدامات دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ مثل شفافیت بودجه، جامعیت و یکپارچگی بودجه، عدم بیش‌برآوردی در بودجه، اصلاحات تدریجی بودجه، تعیین تکلیف اعدادی که مشخص نبود در بودجه چیست را از ویژگی‌های خوب بودجه شما می‌دانیم و تشکر و تقدیر می‌کنیم.

وی افزود:، اما اکنون بر اساس قانون برنامه، واقعا ابهاماتی نسبت به رشد اقتصادی وجود دارد. در رابطه با تورم و نرخ سود بانک‌ها نیز اشکالاتی وجود دارد. اینها موضوعات مهم کلیدی ما است لذا لایحه بودجه در تطبیق و عدم مغایرت با برنامه هفتم دچار مشکلاتی است.

برداشت ۲۸ درصدی دولت از صندوق توسعه ملی در ابتدای سال با استجازه از رهبری

آقای قالیباف در ادامه بیان داشت: این نکات را مطالعه شده و دقیق می‌گویم. مرکز پژوهش‌های مجلس، رؤسای کمیسیون ها، هیأت رئیسه تلفیق و دوستان کارشناس در این خصوص اظهار نظر کرده و این نکات، جمع بندی این بحث‌ها است و جمع بندی فردی من نیست.

رئیس قوه مقننه در خصوص اعتباری که قرار شد دولت از صندوق توسعه ملی با اجازه رهبری استقراض کند، اظهار داشت: برخی دوستان اشاره کردند و از بنده هم نظر خواسته شد که ۲۸ درصد امسال دولت به جای اینکه وسط سال با اجازه حضرت آقا از صندوق توسعه ملی برداشت شود، الان در بودجه بدهند و من هم با دولت در این خصوص موافق و هم نظر بودم که الان بیاید و حضرت آقا هم لطف کردند و این اقدام اتفاق افتاد.

بودجه عمرانی دولت در سال ۱۴۰۴ عملا همان بودجه ۱۴۰۳ است/ ضرورت همراهی دولت و مجلس در بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق

وی همچنین با اشاره به یکپارچه سازی و شفاف سازی بودجه عنوان کرد: علیرغم اینکه این اتفاقات افتاده، با نگاه کلی به بودجه ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ می‌بینیم که امروز عملا همه بودجه‌های عمرانی ۱۴۰۳ برای ۱۴۰۴ همه به بخش هزینه‌ها رفته است و فقط از آن ۹ تا ۱۰ میلیارد دلاری که در ردیف عمرانی ۱۴۰۴ تسعیر شده و به صورت کلی حدود ۵۰۰ یا ۵۵۰ همت می‌شود، به بودجه عمرانی آمده و این موضوعی نیست که ما مجددا جایی به دنبال اعتبارات دولت در بخش هزینه‌ها باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهارات خود با بیان اینکه اعتقاد من این است و شما هم در صحبت‌های خود اشاره کردید و شخصا حتما این را می‌پسندم که شما این اشکالات را وارد بدانید و بعد دولت هم همراه باشد و با یکدیگر این اشکالات را در کمیسیون تلفیق برطرف کنید، گفت: بعد از آن، با هم بحث شورای نگهبان، هیأت عالی نظارت و مجمع را داریم که دولت و مجلس یکپارچه آنها را حل می‌کند؛ اگر واقعا این را قبول داشته باشید، مجلس بر اساس آن تصمیم گیری کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی کامل دولت برای تعامل با مجلس در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴/ این لایحه رشد نقدینگی را کنترل می‌کند

سیدحمید پورمحمدی در پاسخ به تذکرات رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: لایحه بودجه ۱۴۰۴ یک پیشنهاد بوده و آن چیزی که بیرون می‌آید قانون است و ما آمادگی کامل داریم که با مجلس تعامل کنیم و تمام توان خود را روی هم می‌گذاریم تا بهترین سرنوشت را برای کشور رقم بزنیم، بنابراین من کاملا خدمت شما هستم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه درباره ارقام بودجه تصریح کرد: اگرچه تکلیف ما نبود، یک کتاب تحت عنوان گزارش اقتصادی تهیه و تقدیم شما شد و خواهش می‌کنم آن را مطالعه کنید که اطلاعات جامعی درباره اقتصاد دنیا و ایران داده شده و بحث شده اگر این لایحه اجرا شود، وضعیت متغیر‌های کلان اقتصادی چه می‌شود.

معاون رئیس جمهور در پایان با بیان اینکه با استمرار وضع موجود، رشد اقتصادی ما ۲.۵ درصد خواهد بود در حالی که با اجرای این لایحه ۴.۴ درصد خواهد شد، عنوان کرد: این لایحه رشد نقدینگی را کنترل می‌کند یعنی ۲۹.۵ درصد به ۲۶.۵ درصد، نرخ تورم از ۳۳ درصد به ۳۰.۲ درصد و صادرات از ۶۵ میلیارد دلار به ۷۷ میلیارد دلار خواهد رسید؛ بنابراین ما تمام این موضوعات را لحاظ کرده ایم و کاملا آمده تعامل با مجلس هستیم. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت جهادی کاروان نذر خدمت در روستای نیسیان اردستان
تاکید بر عدالت اقلیمی و توجه به تغییرات اقلیمی
مسابقات پاراوزنه برداری غرب کشور به میزبانی کرمانشاه در حال برگزاری است
بدرقه شاعر شادوران (حامد ماکویی) تا آرامگاه ابدی اش
ارسال ۱۰ تانکر آب به مناطق کم برخوردار خراسان جنوبی
دومین گردهمایی فعالان نهج البلاغه در خوزستان
افزایش غلظت آلاینده‌ها در مناطق صنعتی
احداث تصفیه‌خانه فاضلاب بهارستان از اولویت‌های زیست‌محیطی منطقه است
صعود کاله مازندران به رده دوم لیگ برتر بسکتبال
دیدار وزرای ورزش ایران و عربستان در ریاض
از نوآوری تا تجارت؛ مسیر جهانی نانوی ایران
تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع کوچک در خوزستان
فراهم شدن دسترسی پایدار اهالی۶ روستای روانسر به آب آشامیدنی سالم
شاگردان مسعود حمیدی، در پی کسب سومین پیروزی متوالی
آشتی ذوب آهن با برد و توقف ملوان مقابل شمس آذر
تصمیم‌های فرمانداران می‌تواند در سطح ملی اثرگذار باشد
ضرورت توجه صنایع خوزستان به تولید ، مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه دریامحور
کشف ۲ تن آرد خارج از شبکه در ميام
تأکیداستاندارآذربایجان غربی بر مدیریت بهینه منابع آبی
موفقیت موزه ایرانی در ثبت رکورد گینس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)