پخش زنده
امروز: -
خواهرزاده جلال آلاحمد از انجام مکاتبات اداری برای دریافت مجوز نشر کتابی با موضوع یادداشتهای روزانه جلال خبر داد.
محمدحسین دانایی، خواهرزاده مرحوم آلاحمد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: جلال آلاحمد شخصیت منحصر به فردی داشت که وقایع اطراف خود را به شیوههای نگارشی مختلفی یادداشت میکرد، که این یادداشتها بیانگر شخصیت واقعی او بود.
وی گفت: جلال شخصیتی عام داشت و ماهیت واقعی او را تنها در یادداشت هایش میتوان دید.
محمدحسین دانایی در خصوص آثار این داستان نویس و مترجم معاصر افزود: مرحوم آلاحمد در زمینههای سیاست، جامعه شناسی، مردم شناسی و حوزههای دیگر فعالیت میکرد، به همین خاطر آثار متنوعی داشت که برای نسلهای بعد از خود به یادگار گذاشته است.
آقای دانایی گفت: آثار جلال آلاحمد نه تنها برای مردم جذاب است، بلکه برای نویسندگان امروزی هم الهام بخش است و به آنها ایدههای نو و مخاطب پسند ارائه میکند.
وی با اشاره به سبک نوشتاری این نویسنده گفت: جلال نثر نویسی است که سبک ادبی خاص خود را داشت که به سبک شلاقی یا تلگرافی معروف است و این نوع نگارش در تاریخ ادبیات معاصر کم نظیر است.
نشست «بررسی نقش جلال آل احمد در ادبیات معاصر» به مناسبت یکصد و یکمین سالروز تولد جلال آلاحمد نویسنده معاصر، با حضور تعدادی از نویسندگان و علاقمندان به ادبیات و مفاخر ایران در خانه موزه سیمین و جلال برگزار شد.
سید جلالالدین سادات آلاحمد تا کنون بیش از یکصد اثر از جمله داستانهای کوتاه و بلند، مقالات، ترجمه، یادداشت ها، مشاهدات و سفرنامهها از خود به یادگار گذاشته است و همه ساله مراسمهای بزرگداشتی به مناسبت تولد و فوت او در سراسر کشور برگزار میشود.
مرحوم آلاحمد در ۱۱ آذر ۱۳۰۲ متولد و در ۱۸ شهریور ۱۳۴۸ در استان گیلان درگذشت و آرامگاه این نویسنده معاصر در مسجد فیروزآبادی شهر ری قرار دارد.