پخش زنده
امروز: -
در همایش روز جهانی خاک در ارومیه از تعدادی از خادمان خاک آذربایجان غربی که در زمینه حفاظت و احیای منابع خاک فعالیتهای برجستهای داشته اند تجلیل شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، همایش روز جهانی خاک با حضور جمعی از اندیشمندان، صاحبنظران و فعالان محیطزیست در سالن اجتماعات اداره حفاظت محیط زیست ارومیه برگزار شد. در این مراسم، هر یک از مدیران و مسئولان در خصوص اهمیت خاک و لزوم حفظ آن سخنانی بیان کردند و در پایان از خادمین خاک استان با حضور مدیران حاضر تجلیل به عمل آمد.
حجت جباری، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در سخنرانی خود با تاکید بر اهمیت خاک به عنوان یکی از ارکان اساسی حیات انسانها، به خطرات بیتوجهی به حفاظت از این منبع ارزشمند اشاره کرد. وی ضمن بررسی تأثیر فعالیتهای انسانی بر فرسایش خاک و کاهش باروری آن، خواستار همافزایی میان دستگاههای مختلف برای اجرای برنامههای حفاظتی در راستای حفظ منابع طبیعی شد. جباری بر لزوم ارتقای سطح آگاهی عمومی و آموزش جوامع محلی درخصوص اهمیت خاک و خطرات ناشی از آن تأکید کرد.
شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در سخنرانی خود با بیان اینکه خاک به عنوان بستر تولیدات کشاورزی از اهمیت ویژهای برخوردار است، به نقش آن در امنیت غذایی اشاره کرد. وی با تاکید بر روشهای نوین کشاورزی و استفاده بهینه از منابع خاک، خواستار توجه ویژه به مدیریت منابع خاک برای جلوگیری از بحرانهای آتی در حوزه کشاورزی شد. شهبازی همچنین بر لزوم اجرای طرحهای حفاظتی و اصلاحی در زمینهای کشاورزی و جلوگیری از کشتهای پرمصرف آب تأکید کرد.
شهرام منافی عضو هیئت علمی گروه مهندسی علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه در سخنرانی خود بر اهمیت علمی و پژوهشی خاک در توسعه پایدار تأکید کرد. وی با اشاره به تحقیقات و پروژههای دانشگاهی در زمینه بهبود کیفیت خاک، گفت: «دانشگاهها باید در زمینه تحقیق و توسعه فناوریهای جدید برای حفاظت و احیای خاک پیشگام باشند». سپهر همچنین بر لزوم همکاری بین نهادهای علمی و اجرایی برای ارائه راهکارهای کاربردی و علمی در جهت حفظ خاک و بهرهبرداری پایدار از آن تاکید کرد.
قائمی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در سخنرانی خود با اشاره به تأثیرات منفی تغییرات اقلیمی و عدم مدیریت صحیح منابع طبیعی بر خاک، بر لزوم اصلاح الگوهای بهرهبرداری و توسعه پایدار منابع طبیعی تأکید کرد. وی همچنین به نقش آبخیزداری و مدیریت پایدار منابع آب در جلوگیری از فرسایش خاک و بهبود کیفیت زمینهای کشاورزی اشاره کرد. قائمی خواستار اجرای پروژههای حفاظتی در حوضههای آبخیز و مناطق حساس به فرسایش شد.
در پایان این همایش، از خادمین خاک استان آذربایجان غربی که در زمینه حفاظت و احیای منابع خاک فعالیتهای برجستهای داشتهاند، با حضور مدیران حاضر تجلیل به عمل آمد. این تجلیلها به منظور قدردانی از تلاشهای کسانی بود که در راستای حفظ و ارتقاء کیفیت خاک استان اقدامات موثری انجام دادهاند.
این همایش که به همت اداره حفاظت محیط زیست استان و با مشارکت سایر نهادهای مرتبط برگزار شد، فرصتی مناسب برای تبادل نظر، معرفی چالشها و پیشنهاد راهکارهایی در راستای حفظ منابع خاک فراهم آورد. در این مراسم همچنین بر ضرورت همکاری بین نهادهای دولتی، دانشگاهی و مردمی در جهت حفظ این منبع حیاتی تأکید شد.