پخش زنده
امروز: -
یک شرکت دانشبنیان در اصفهان موفق به بومیسازی دستگاههای ساخت افزودنی فلزی به روش ذوب بستر پودر با لیزر(SLM) شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ این فناوری علاوه برکوتاه کردن چرخه طراحی تا تولید محصول، امکان ساخت قطعات صنعتی مقرون به صرفه برای درخواست حتی یک عدد محصول را هم فراهم میکند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، این مجموعه را اولین و تنها تولیدکننده این دستگاه در خاورمیانه معرفی کرد و گفت: این شرکت در سال ۱۳۹۲ با هدف ارتقا سطح علمی و فنی کشور و همچنین تجاریسازی فناوری ساخت افزودنی به کمک لیزر با دانش متخصصان این حوزه در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تاسیس شد.
احمد فروزمهر، در خصوص زمینه فعالیت این شرکت افزود: بهرهمندی از دانش و تجارب بینالمللی موسسان این شرکت در دانشگاهها و شرکتهای اروپایی و آمریکایی از یک طرف و به خدمتگرفتن نخبگان رشتههای مهندسی مکانیک، مواد، الکترونیک و مکاترونیک از طرف دیگر باعث شده تا این شرکت دانش بنیان یکی از تخصصیترین مجموعهها در زمینه فناوری ساخت افزودنی در کشور باشد. وی، بی نیازی به ساخت قالب، مدل و یا فیکسچر، قابلیت فرآوری موادی که با روشهای دیگر ساخت آنها غیرممکن و یا مشکل است را ازجمله ویژگی های این دستگاه بیان کرد و گفت: همچنین بی نیازی به دستگاه خاص تولیدی از مهمترین مزیتهای این فناوری محسوب میشوند.
احمد فروز مهر ادامه داد: چرخه طراحی تا تولید محصول با استفاده از این فناوری بسیار کوتاه میشود و روش ساخت افزودنی این قابلیت را به تولیدکنندگان قطعات صنعتی میدهد که قطعات مقرون به صرفه برای درخواست حتی یک عدد محصول بسازند.
وی تاکید کرد: قطعه تولیدی بدون خط تقسیم، پیچیدگیها و محدودیتهای داخلی قطعه خواهدبود. نزدیک بودن قطعه ساخته شده به قطعه نهایی زمان و هزینه عملیات تکمیلی را به حداقل میرساند. از طرف دیگر کاهش دورریز متریال، امکان تولید قطعات بسیاراستراتژیک را با کمترین آسیب به محیط زیست (تولید سبز) امکان پذیر میسازد.
وی، ظرفیت تولید این فناوری را سالانه ۳۰ دستگاه بیان کرد و گفت: تامین این دستگاه در داخل می تواند سالانه میلیاردها دلار صرفه جویی ارزی در بر داشتهباشد.
این پژوهشگر دانش بنیان افزود: ۵۰ نفر مستقیم و غیر مستقیم باتولید دستگاههای ساخت افزودنی فلزی بر مبنای فناوری ذوب بستر پودر با لیزر((SLM در این شرکت دانش بنیان مشغول به کار شدهاند.