• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۳۷۲۲۹
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۰
اقتصادی » صنعت

۲۰۰ کارخانه بخش خصوصی؛ تامین کننده سیم و کابل کشور

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران گفت: ۲۰۰ کارخانه بخش خصوصی، کل نیاز کشور به سیم و کابل را تامین می‌ کنند.

آقای حمید مرادی در مصاحبه با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه صنعت سیم و کابل جایگاه ویژه‌ای در سبد محصولات تولیدی کشور دارد افزود: سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن کاتد مس در کشور تولید می‌شود که بیش از ۵۰ درصد این محصول را تولیدکنندگان سیم و کابل مسی خریداری می‌کنند. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی ادامه داد: همچنین از حدود ۶۰۰ هزار تن شمش آلومینیومی که در کشور تولید می‌شود تولیدکنندگان سیم و کابل آلومینیومی نزدیک به ۱۰۰ هزار تن  خریداری می کنند.

مرادی گفت: سالانه به طور میانگین ۵۰ تا ۷۰ هزار تن هم مواد اولیه پلیمری از صنایع بالادستی برای تولید گرانول مورد نیاز صنعت سیم و کابل خریداری می‌شود.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران افزود: این حجم از تولیدات صنعت سیم و کابل، نشان دهنده گردش مالی این صنعت است و توان چانه زنی و رقابت در این صنعت کنار سایر صنایع را برای رشد و توسع ارتقاء می‌دهد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

مرادی گفت: با توجه به اینکه برای انجام هر فعالیت صنعتی، ساختمانی و حتی توربین‌های بادی که در سطح اقیانوس‌ها نصب می‌شود نیاز به انرژی برق است بنابراین آن چیزی که انرژی را منتقل می‌کند فقط از طریق سیم و کابل امکان دارد.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران با اشاره به اینکه صنعت سیم و کابل در سایر صنایع اهمیتی زیادی دارد افزود: سیم و کابل به عنوان کالای واسطه و زیر ساختی، نقش بسزایی در توسعه کشور دارد از این رو به آن کالای راهبردی گفته می‌شود.

مرادی افزود: مازاد تولید سیم و کابل، به کشور‌های همسایه مانند عراق و افغانستان صادر می‌شود البته اگر مشکل مبادلات بانکی رفع شود می‌توانیم به کشور‌هایی اروپایی و آسیایی صادر کنیم بنابراین می‌طلبد که مسئولان مربوط تدابیری در این زمینه بیندیشند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران افزود: در حال حاضر، همه فناوری‌های روز دنیا در تولید سیم، کابل و حتی ماده اولیه، انواع سیم و کابل ساختمانی، صنعتی، مقاومتی و حراراتی و حتی سیم و کابلی که در دریا و در چا‌های آب شرب کاربرد دارد داخلی سازی شده است.

مرادی با بیان اینکه یکی از اتفاقاتی که در حال رخ دادن است، «کراس لینک کردن پلیمر‌ها به روش پرتو دهی است» افزود: در دنیا چند روش برای این موضوع وجود دارد، یکی از روش‌هایی که هم اکنون در کشور ما استفاده می‌شود روش اتاق بخار است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی گفت: روش دیگر کراس لینک به روش پرتو دهی است که سازمان انرژی اتمی ارائه کرده و بیش از یک سال است با این سازمان در زمینه مطالعاتی و تحقیقاتی این موضوع همکاری می‌کنیم و هم اکنون به مرحله امکان سنجی رسیدیم که آیا اجرایی شدن آن در کشور صرفه اقتصادی دارد یا خیر؟

نوسانات نرخ ارز و تامین مواد اولیه چالش عمده تولیدکنندگان

وی نوسانات نرخ ارز را بزرگترین چالش این صنعت مطرح کرد و گفت: نوسانات نرخ ارز، تولیدکنندگان این صنعت را دچار سرگرمی و تولید را با چالش مواجه کرده است به طوریکه تولیدکنندگان نمی‌توانند برای آینده میان مدت و حتی کوتاه مدت برنامه ریزی کنند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

مرادی چالش بعدی را تامین ماده اولیه دانست و افزود: با توجه به اینکه بزرگترین خریدار کاتد مس، کاتد آلومینیوم و پلیمر انجمن سیم و کابل است، انتظار داریم که مسئولان مربوط، با صدور بخشنامه‌ها و قوانین دست و پا گیر در مسیر تولید این صنعت، سنگ اندازی نکنند و صنایع بالادستی و بخش حاکمیتی از این صنعت بیشتر حمایت کنند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران گفت: صنعت سیم و کابل سابقه‌ی بیش از ۶۰ ساله دارد و ایران جزء نخستین کشور‌های آسیایی است که فناوری تولید این صنعت را وارد کرد؛ بنابراین هیچ مشکلی به لحاظ توانمندی در کشور وجود ندارد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعزام تیم ترامپولین چهارمحال و بختیاری در مسابقات لیگ باشگاهی کشور
اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال برای راه اندازی تنها سینمای فریدونشهر
دوگانه سوز کردن رایگان خودروها در نزدیک‌ترین کارگاه به محل زندگی
پیش بینی برداشت ۳۰ هزار تن چغندر قند از اراضی دشت مغان
۷۲نفر از بانوان خادم اربعین حسینی در آذربایجان غربی تجلیل شدند
لزوم تسریع اجرای طرح‌های حوزه راهداری و جاده‌ای آغاجاری
رقابت حافظان و قاریان قرآن کریم در شیراز
یادواره ۶۵ شهید روستای رامشه و ۳۵ شهید دانش آموز جرقویه علیا
سردار شهید کاوه؛ فرمانده ای با استراتژی مهر
یک دل سیر، کاشت سیر در طارم! ۴۵۰ هکتار زیر کشت رفت
اجرای ۳۵ طرح هادی روستایی در تربت‌ حیدریه
برداشت بیش از ۸۰۰ تن دانه روغنی کنجد در آذربایجان‌غربی
جشنواره فیلم مقاومت، روایتی تمدنی از پدیده‌ای زنده در جهان معاصر
استقبال با شکوه از سوگواره تجسمی «کوچه‌های بنی‌هاشم»، در سیرجان
اجرای طرح آشکارسازی ناوگان سنگین در محل پلیس‌راه یزد - شیراز
راهیابی محمدمهدی غلامی به فینال ماده ۲۰۰ متر پروانه
کشف بیش از ۶۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در آب‌های آبادان
شمار مبتلایان به تب دنگی در هرمزگان به ۱۶۸ تَن رسید
مطالبات داروخانه‌های بوشهر از تأمین اجتماعی پرداخت شود
انعقاد تفاهم­نامه برای رمز نگاری حامل‌­های انرژی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)