سه اقدام مهم سازمان بورس برای تامین مالی
رئیس سازمان بورس گفت: رفع تحریم یکی از اقدامات کلان و مهم برای گسترش تامین مالی است و دولت چهاردهم از آغاز به کار این موضوع را دنبال کرده است.
به گزارش خبرنگار بورس
خبرگزاری صداوسیما؛ حجت اله صیدی در همایش فرصت های تامین مالی در دولت چهاردهم در بازار سرمایه اظهار کرد: در سطح کلان ۳ اقدام مهم باید صورت گیرد تا تشکیل سرمایه ۲۵۰ میلیارد دلاری محقق شود. نکته اول رفع تحریم هاست که یکی از برنامه های اصلی دولت چهاردهم همین است.
وی ادامه داد: نکته دوم بحثافزایش سرمایه اجتماعی هست و بدون سرمایه اجتماعی تشکیل سرمایه در سطح قابل قبول تقریبا غیر ممکن است. امیدوارم با تدبیر و همکاری قوا این وقتی هم صورت گیرد تا میزان خروج سرمایه کاهش یابد. نکته سوم شیوه اداره شرکت هاست، بنگاه داری اصول دارد.
صیدی با اشاره به اینکه یکی از مسائل اساسی کشور، رشد اقتصادی است تصریح کرد : بعد از تصویب و ابلاغ برنامه هفتم برجسته تر شده و ما اگر اقدامات درستی را در برنامه قرار و انجام دهیم، رشد ۸ درصد محقق خواهد شد. و اینکه رشد اقتصادی نیاز به تشکیل سرمایه دارد ، از این رو برآورده ها نشان میدهد برای رشد ۸ درصد سالانه ۲۵۰ میلیون دلار باید سرمایه گذاری شود.
رئیس سازمان بورس در ادامه بیان کرد: تشکیل سرمایه بیشتر در بورس انجام می شود، ما باید بازار را توسعه دهیم و عمق ببخشیم. باید کارایی بازار افزایش یابد ولی سازمان بورس نمیتوانند به تنهایی این کار را به نتیجه برسانند.
صیدی با بیان اینکه ۳ کار را از فعالان بازار انتظار داریم تا تامین مالی از طریق بدهی یا از طریق افزایش سرمایه محقق شود گفت : یکی نیاز به این داریم که شرکت ها و ناشران شیوه مدیریت و اصول مدیریت را ارتقا بدهند. نمیشود افزایش سرمایه شرکتی را تصویب کرد که هنوز از ۵ هیئت مدیره ۳ تا نهایی نشده است .
وی در ادامه افزود: وقتی یک فرد را در جایگاه مدیریت بگذارند، اگر فرد شناخت هم داشته باشد در بهترین حالت ۶ ماه طول میکشد تا فرد با ساختار شرکت آشنا شود. در هر شرکت از اوایل دهه ۹۰ تاکنون بالای ده مدیر عامل تغییر کرد. سود ناخالص شرکت ها توافقی میزان اوراق منتشر را نمیدهد. با سود دو میلیاردی شرکت نمیتوان اوراق ۱۰۰ میلیاردی منتشر شود.