• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۴۸۹۸۰
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۵
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

افزایش ۵ برابری تولید محصولات کشاورزی بعد از انقلاب

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه کل تولیدات بخش کشاورزی قبل از انقلاب حدود ۲۵ میلیون تن بود، گفت: امروز حدود ۸۵ درصد پروتئین و کالری مورد نیاز کشور در داخل تامین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فتحی، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی در برنامه مجله فجر امید شبکه خبر گفت: حدود ۸۵ درصد پروتئین و کالری مورد نیاز کشور را در داخل تامین می‌کنیم و این در حالی است که در قبل از انقلاب کل تولیدات بخش کشاورزی حدود ۲۵ میلیون تن بوده که این مقدار نیاز داخلی را تامین نمی‌کرد و مجبور به واردات آن بودیم.


فتحی افزود: امنیت غذایی یعنی اینکه هر فردی در جامعه به غذای کافی و سالم دسترسی داشته باشد و این شامل دسترسی فیزیکی و دسترسی اقتصادی است یعنی توان مالی لازم برای دسترسی به این غذا را داشته باشد و در موضوع مصرف هم غذای سالمی را بتوانداستفاده کند.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت: در تولید هم باید پایداری را حفظ و در حفظ ذخایر برنامه داشته باشیم، این تعریف مختصری از امنیت غذایی است و در همین خصوص هم با کمک کشاورزان در وزارت جهاد کشاورزی برنامه ریزی‌هایی صورت می‌گیرد.

فتحی تصریح کرد: امنیت غذایی جدا از امنیت دفاعی و نظامی نیست و امنیت ملی مرهون این دو امنیت است و امنیت غذایی هم مانند امنیت دفاعی و نظامی، سربازان و سردارانی دارد که کشاورزان و تولید کنندگان بخش کشاورزی، سربازان و سرداران این عرصه هستند و آنها در حوزه‌های مختلف مانند دام، طیور، زراعت، باغبانی، شیلات و ... تلاش کرده و موجب تامین امنیت غذایی می‌شوند که ما در وزارت کشاورزی باید قدردان این عزیزان باشیم و در حوزه‌های مختلف به آنها کمک کنیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: بعد از انقلاب با اینکه به لحاظ محدودیت‌ها و قهر طبیعت و جبر طبیعت یه سری از اراضی کشور که بسترهای تولیدات کشاورزی محسوب می شد از دسترس خارج شد اما با کوشش‌ها و تلاش‌های صورت گرفته در حوزه دانش بنیان و کمک کشاورزان، افزایش بهره وری در واحد تولیدی، افزایش عملکرد در واحد سطح و ارتقای بهره وری انجام شد و تولیدات کشاورزی  ۵ برابر افزایش یافت.

فتحی افزود: در افق سال ۱۴۱۱ برابر سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی که بعد برنامه هفتم به آن اضافه شد، قرار است تولیدات کشاورزی در کشور به ۱۶۵ میلیون تن افزایش یابد.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: بعد از جنگ اوکراین تصمیم گرفتیم که در کالا‌های اساسی  وابسته به کشوری نباشیم زیرا در این جنگ، امنیت غذایی کشور‌های زیادی به چالش کشیده شد و ما هم برنامه‌های تولید محصولات کشاورزی را بر این اساس قرار دادیم که تمامی کالا‌های اساسی اعم از گندم، جو، برنج، مواد پروتئینی مانند گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخم مرغ در داخل تولید شود.

فتحی گفت: برای تهیه نهاده‌های دامی وابستگی داریم که با برنامه ریزی‌های و احداث گلخانه‌ها تلاش می‌کنیم که سطح زیرکشت گلخانه‌ها را افزایش بدهیم و سبزی و سیفی که آب بری بیشتری دارند در داخل گلخانه‌ها کشت کنیم و فضا‌هایی را که آزاد می‌شوند برای تامین نهاد‌های مانند ذرت و سویا اختصاص دهیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز به کار پردیس خبرگزاری صداوسیما
رادیو تریبون معرفی ظرفیت‌ها و پیشرفت استان‌ها در خراسان جنوبی
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
تداوم روز‌های آلوده با چاشنی رطوبت و مه در خوزستان
اعزام ۹۵ دانش آموز کلاله‌ای به مناطق عملیاتی جنوب کشور
آغاز جشنواره تئاتر مازندران
پیروزی تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان مقابل تیم فیلیپین
تأکید ایران و کرواسی بر گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه محیط‌زیست
رونمایی از دیوارنگاره جدید میدان فلسطین
افزایش نقدشوندگی از اهداف راه اندازی مرحله معاملات پایانی
اعزام کاروان راهیان نور دانش آموز دختر بهشهری به جنوب کشور
بررسی نقش پژوهش‌های راهبردی در بهره وری انرژی
بررسی لایحه «نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی» در کمیسیون اجتماعی
سارقان ۵۰۰ کیلوگرم غلات در دام پلیس اندیمشک
جریمه میلیاردی قاچاقچی گل مصنوعی در لرستان
بررسی گزارش بسیج سازندگی در کمیسیون حمایت از تولید مجلس
پاداش مدال آوران بازی‌های آسیایی جوانان بحرین پرداخت شد
دستغیب برای ارائه گزارش دیوان محاسبات به کمیسیون بودجه می‌آید
ابوالفضل زندی در صدر جدول رده بندی جهانی
برادران صادقیان رقبای خود را در رقابت‌های جهانی پاریس شناختند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)