پخش زنده
امروز: -
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت:برای ما، جان دانشآموزان از هر فعالیت تربیتی مهمتر است و امروز داغدار هستیم، زیرا تعدادی از دانشآموزان کشور و نخبگان خود را از دست دادهایم.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان،معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری با اشاره به فرارسیدن ۸ اسفند، روز امور تربیتی در نشست خبری درباره حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانشآموزان کرمانی، گفت: برای ما، جان دانشآموزان از هر فعالیت تربیتی مهمتر است و امروز داغدار هستیم، چرا که تعدادی از دانشآموزان کشور و نخبگان خود را از دست دادهایم.
وی با بیان اینکه دانشآموزان مدرسه فرزانگان کرمان، که از مدارس سمپاد محسوب میشود، در طول سال تحصیلی از صبح تا ساعت ۹.۳۰ شب مشغول مطالعه بودند، گفت: این دانشآموزان به خانوادههای خود اعلام کرده بودند که نیاز به استراحت دارند تا بتوانند با توان بیشتری به درس خواندن ادامه دهند به همین دلیل، این اردو با هدف تفریحی در شهداد طراحی شد، اما متأسفانه به یک تراژدی تلخ تبدیل شد. اکنون فضای عمومی مدرسه در شرایط دشواری قرار دارد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به دستورالعمل برگزاری اردوهای دانشآموزی که در سال ۱۳۹۸ مصوب شد، گفت: این دستورالعمل در دوره آقای کاظمی در معاونت پرورشی تدوین شد و با امضای رئیسجمهور وقت، آقای روحانی، در دوران سرپرستی آقای حسینی ابلاغ گردید.
به گفته وی در اول مهر ۱۴۰۳ ابلاغی به تمام ادارات کل آموزش و پرورش استانها ارسال شد تا دستورالعمل اردوها مجدداً به مدارس اطلاعرسانی شود.
پورثانی افزود: استان کرمان نیز این دستورالعمل را به مناطق ابلاغ و از طریق آنها به مدارس ارسال کرده است.
وی با بیان اینکه دورههای ضمن خدمت برای مشاوران و مربیان در کرمان برگزار شد، گفت: علاوه بر این، در تاریخ ۲۷ بهمن، ابلاغی از سوی بنده به تمام مدیران کل استانها ارسال شد که در آن بر رعایت دستورالعمل اردوها تأکید شده است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به بررسیهای انجامشده درباره این حادثه، گفت: در بررسیهای ما، موردی که نشاندهنده بیاحتیاطی باشد، مشاهده نشده است. با این حال، تا زمانی که حکم دادگاه صادر نشود، طبیعی است که نظرات کارشناسان متفاوت باشد.
وی افزود: همانگونه که هماکنون اورژانس، پلیس راه، دادستانی و آموزش و پرورش هرکدام تحلیلهای متفاوتی ارائه دادهاند.
پورثانی با بیان اینکه مدیران مدارس سمپاد در سراسر کشور از توانمندترین مدیران آموزشی هستند و بیتجربه نیستند، گفت: حتی مدیر کل آموزش و پرورش استانها نیز نمیتواند بهصورت مستقل مدیران مدارس سمپاد را منصوب کند، بلکه سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در تهران با مدیران این مدارس مصاحبه و انتصاب آنها را بررسی میکند.
وی در خصوص مراحل برگزاری این اردو گفت: مدیر مدرسه درخواست اردو را بهصورت کتبی ارائه داده و رضایتنامه اولیا نیز اخذ شده است. خانم ولادتی بهعنوان سرپرست اردو انتخاب شده بود و آقای شورآبادی، سرایدار مدرسه، بهعنوان همراه مرد در اردو حضور داشت. همچنین، خانم او، از مربیان مدارس سمپاد، در این سفر همراهی میکرد. مدارس سمپاد این اختیار را دارند که از ظرفیت نیروهای آزاد نیز بهره ببرند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه صورتوضعیت اردو همراه با اسامی دانشآموزان و مهر شرکت حملونقل موجود است، گفت: در حال حاضر، دادستانی شرکت اتوبوسرانی مربوط را پلمب کرده و همچنین، گزارش پلیس راه کرمان حاکی از آن است که قصور مرکز معاینه فنی در این حادثه محرز شده است. طبق این گزارش، معاینه فنی اتوبوس تا پایان اسفندماه اعتبار داشته و ترمز اتوبوس نیز تأیید شده است.
وی با بیان اینکه برخی عنوان کردهاند که اتوبوس اجازه خروج از کرمان را نداشته است، گفت:، اما در همین مدت اخیر، این اتوبوس به شلمچه نیز سفر کرده بود.
به گفته پورثانی مدیر مدرسه و اداره آموزش و پرورش تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا اردو بهصورت ایمن برگزار شود و از بروز حادثه جلوگیری شود.
وی افزود: ما نمیتوانیم بهطور قطعی اعلام کنیم که مقصر اصلی چه کسی است، اما بر رعایت سختگیرانه دستورالعملهای اردوها تأکید داریم. این دستورالعملها با دقت و حساسیت بالا تدوین شدهاند.
محمدحسین پورثانی در نشست خبری با اشاره به فرارسیدن ۸ اسفند، روز امور تربیتی، گفت: امسال به علت همزمانی با ماه رمضان، برنامههای این هفته چند روز زودتر آغاز میشود و شعار آن را "تربیت آرمانی برای ایران و برای مدرسه" انتخاب کردهایم.
وی افزود: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به ویژگیهایی برای دانشآموزان اشاره دارد که آنها را میتوان آرمانهای تربیتی دانست. اساساً در نظام آموزشی اسلامی، هدف اصلی، تربیت دانشآموزان دارای آرمان است.