• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۰۷۸۲
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

درختکاری طرح شکست خورده نیست

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با تاکید بر اهمیت افزایش پوشش گیاهی در کشور تصریح کرد: توصیف کردن طرح کاشت یک میلیارد درخت به عنوان طرحی شکست خورده، منطقی نیست.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی تیموری، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، درختکاری سراسری و عمومی را از ضروریات آبادانی خواند و با اشاره به آغاز کاشت ۱۰ میلیون اصله نهال در هفته درختکاری در چارچوب طرح کاشت یک میلیارد درخت، اظهار داشت: بعضی‌ها حرف‌هایی را مطرح می‌کنند و می‌گویند این طرح شکست خورده و اساسا از آن به عنوان طرحی شکست خورده یاد می‌کنند، نگاه صحیحی نیست و به نظرم شناخت مناسبی از نهالکاری مردمی ندارند.

وی افزود: اینکه بگویند، چون شما طی چهار سال یک میلیارد درخت نکاشتید، پس شکست خوردید، استدلال درستی نیست، چراکه کاشت و پرورش درخت به عنوان یک موجود زنده نمی‌تواند بصورت مطلق در چارچوب آمار بررسی شود.

تیموری تاکید بر کاشت درخت مبتنی بر آمار و ارقام را نگاهی نادرست خواند و افزود: اینکه ما بگوییم حتما باید امسال ۲۵۰ میلیون درخت جدید داشته باشیم و آمار را اساس قرار دهیم با واقعیات و شرایط طبیعی جور در نمی‌آید، چون با موجود زنده سر و کار داریم و امکان دارد با توجه به وضعیت اقلیمی و شرایط موثر دیگر، یک سال ۲۰۰ میلیون اصله بکاریم، سال بعد ۱۰۰ میلیون و سال سوم ۳۰۰ میلیون و همین میزان درخت نیز در بقا و رشد و نمو متاثر از عوامل متعددی است که باعث می‌شود، نتوانیم بطور مطلق بر آمار و ارقام تکیه کنیم.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در ابتدای سخنان خود در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر، با اشاره به آغاز درختکاری در ۱۵ اسفند اظهار داشت: کاشت نهال بصورت سراسری در ۴۴۰ شهرستان به عنوان پویش جان ایران انجام می‌شود و تا ۲۲ اسفندماه ادامه خواهد داشت.

وی افزود: در این هفته مراسم و آئین‌هایی به منظور درختکاری و ترویج این امر برگزار می‌شود و در روز ۱۹ اسفند با مشارکت نیرو‌های مسلح، فرمانده کل سپاه، مجموعه سپاه و سازمان بسیج سازندگی در سراسر کشور کاشت نهال انجام می‌شود.

تیموری با بیان اینکه در این هفته قرار است ۱۰ میلیون اصله نهال کاشته شود، تصریح کرد: بستر انجام این کار آماده است موضوع مهم این است که مردم مثل دوره‌های قبل همکاری کنند و در پویش کاشت نهال مشارکت داشته باشند.

رئیس سازمان منابع طبیعی درباره ضرورت کاشت یک میلیارد درخت نیز گفت: در سال ۱۳۸۹ مجلس بندی را به قانون بهره وری کشاورزی اضافه کرد که دولت و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مکلف شدند در طول مدت ده سال تا سال ۱۳۹۹ سرانه فضای سبز کشور را که الان هزار و ۷۰۰ متر است به دو هزار و ۵۰۰ متر برساند.

وی لازمه تحقق این امر را فرهنگ سازی و جلب توجه عمومی خواند و گفت: رویکرد مردم فوق العاده مهم است که در این زمینه صدا و سیما بخش عمده کار را انجام می‌دهد و ما هم باید با ان جی او‌ها و شبکه‌های اجتماعی این ارتباط را برقرار بکنیم.

تیموری تصریح کرد: در پایان سال ۱۴۰۱ که مقام معظم رهبری نهال غرس کردند، فرمودند که اگر هر ایرانی در طول سال سه اصله نهال غرس کند در مدت چهار سال به یک میلیارد می‌رسد و با جمعیتی که ما در کشور داریم توصیه کردند که این کار را رواج بدهیم.

وی با اشاره به آغاز طرح کاشت یک میلیارد درخت از ابتدای سال ۱۴۰۲ گفت: این طرح یک موضوع مردمی است و ما باید خدمات فنی و کار کارشناسی بدهیم و بستر را آماده کنیم.

تیموری افزود: اینکه گزارش می‌شود در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۰۰ میلیون اصله نهال کاشته شده، همه این‌ها توسط خود سازمان اتفاق نیفتاده است و بخش عمده‌ای از این کار توسط کسانی که کار اقتصادی و برنامه اقتصادی انجام می‌دهند صورت گرفته است.

رئیس سازمان منابع طبیعی زراعت چوب را یکی از زمینه‌های اقتصادی کاشت درخت خواند و گفت: در استان خوزستان حدود ۵۲ هزار هکتار زمین را برای زراعت چوب واگذار کردیم و الان آن فردی که این کار را انجام می‌دهد، خودش کار نئوپان چوب دارد و به بیش از هفده کشور صادر می‌کند.

وی افزود: ما بستر را آماده کردیم تا در همان خوزستان این کار را به ۲۹۰ هزار هکتار برسانیم و واگذار کنیم به مردم و کسانی که علاقه‌مند به این کار هستند. در استان گیلان هم همین الان بیش از ۵۰ هزار هکتار ما زراعت چوب صنوبر داریم که این را باید افزایش بدهیم.

تیموری در ادامه درباره کاشت درختان باغی و مثمر اظهار داشت: معمولا سالانه ۵۰ میلیون اصله درخت مثمر در معاونت باغبانی کاشته می‌شود که امسال این رقم به بیش از ۶۰ میلیون اصله نهال مثمر در سطح کشور رسیده است.

رئیس سازمان منابع طبیعی بار دیگر تکیه بر آمار را نگاهی نامناسب در عرصه درختکاری خواند و گفت: قالب این کار این گونه نیست که ما مدام اصرار کنیم که حتما ضرورت دارد سالی ۲۵۰ میلیون اصله بکاریم تا در ۴ سال به یک میلیارد برسیم. مهم این است که نیت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور کاشت نهال به عنوان اهداف اولیه اش است و هدف ما افزایش فضای سبز است؛ بنابراین امکان دارد سال گذشته که ۲۰۰ میلیون اصله کاشته شده، امسال ۱۶۵ میلیون اصله نهال تولید شده و تا الان ۹۰ میلیون کاشته شده است.

تیموری تصریح کرد: طبیعتا اگر اعتبار لازم از مجموعه‌های مختلف تامین شود و مردم با تکیه بر مسئولیت‌های اجتماعی کمک کنند امسال با اضافه شدن نهال‌های مثمر می‌توانیم تا ۴۰۰ میلیون اصله نهال را ظرف دو سال بکاریم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در ادامه این برنامه، علی علیزاده، رئیس کمیته علمی طرح کاشت یک میلیارد درخت اظهار داشت: اولین موضوعی که مطرح است این است که آیا کشور ما این ظرفیت را دارد که یک میلیارد درخت در کشورمان کاشته و نگهداری شود یا نه. موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع در مطالعه مفصلی که در این رابطه انجام داد قبل از شروع این طرح به این نتیجه رسید که هم ضرورتش احساس می‌شود و هم ظرفیتش وجود دارد.

وی افزود: چه از لحاظ اراضی و آب و چه امکانات این امر در کشور وجود دارد و چهار پنج میلیون هکتار اراضی وجود دارد که می‌تواند در آن درخت کاشته شود و حتی می‌توان بیشتر از یک میلیارد درخت نیز کاشت.

علیزاده نیز با نادرست خواندن تکیه بر آمار در درختکاری تصریح کرد: اینکه ما بیاییم این کار را محدود کنیم به چهار سال این خیلی کار خوبی نبود و همان روز اول هم من خدمت وزیر محترم گفتم که این طرح یک طرح تدریجی و افزایشی باید باشد و نمی‌تواند یک طرح یک دفعه شروع بشود.

وی افزود: تقسیم آماری درختکاری به ۲۵۰ میلیون اصله در هر سال اصلا نشدنی است و شما نمودارش هم که بکشید منحنی که به شما می‌دهد منحنی نادرستی است. در نتیجه باید این طرح که شروع می‌شود به تدریج به صورت افزایشی برود و به مرور در سال‌های متوالی تداوم پیدا کند.

علیزاده گفت: از سال دوم به بعد کم کم بحث حفاظت و نگهداری از درخت‌های کاشته شده در سال قبل، به آن اضافه می‌شود و به همین دلیل نباید روی ۲۵۰ میلیون اصله در سال به مدت ۴ سال تاکید کرد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کودک‌کُشی اسرائیل با عروسک‌های بمب‌گذاری‌شده
رشد ۲۰ درصدی زایمان بی‌درد در قم
برنامه‌ریزی برای تغییر ساعت فعالیت مدارس خوزستان در روز‌های آلوده
فعال بودن ۸۰ درصد ناوگان ملی حفاری در مناطق نفت‌خیز جنوب غرب کشور
آزادی زندانیان زن بابل با مشارکت هیئت پینگ‌پنگ و خیران
گلایه کشاورزان کردستانی از نبود صنایع تبدیلی
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به خودرویی در جنوب لبنان با ۲ شهید
تونل دیل شریان حیاتی در مسیر توسعه جنوب کشور
موزه زمان، میزبان کودک گردشگر در جشن آب
دعوت دختر کهگیلویه و بویراحمدی به اردوی تیم ملی فوتبال
افزایش سهم کتابخانه‌ های تایباد از درآمد شهرداری‌ ها
دادستان بابلسر به دانشگاه پیام نور اخطار قضایی داد
پس از ۲۰ سال؛ تیم سپک تاکرا بانوان خوزستان در صحنه رقابت‌های کشوری
ضرورت رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی
دولت تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالا‌های اساسی ندارد
بحران آب در سد ساوه
جوی پایدار در روزهای آینده برای قم
افتتاح مدرسه ۶ کلاسه خیر ساز در قشلاق قره تپه بخش اسلام آباد
اعمال محدودیت آبی در تهران
یزد پیشرو در اجرای طرح‌های مدیریت محله‌محور و مرکز نوآوری اجتماعی کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ایرانِ ضعیف مطلوب انگلیسی‌هاست
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)