• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۲۹۹۵
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۷
اجتماعی » حقوقی و قضایی

گزارشی جدید از دادگاه متهمان پرونده چای دبش

یکی از تقلب‌های متهم ردیف اول پرونده گروه دبش در واردات چای، موضوع ثبت سفارش‌های منتهی به دریافت حواله‌های ارزی مربوط می‌شود.

گزارشی جدید از دادگاه متهمان پرونده چای دبش
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، بر اساس بررسی‌های صورت گرفته در پرونده موسوم به چای دبش، متهم ردیف اول این پرونده با وجود دریافت حواله‌های ارزی برای واردات چای مرغوب هندی چای کنیایی نامرغوب و با ارزش بسیار پایین‌تر از چای اظهار به کشور وارد می‌کرد.

 
پرونده موسوم به چای دبش اولین بار با گزارش وزارت اطلاعات دولت شهید رئیسی به عنوان گزارش دهنده در دستور کار قوه قضائیه قرار گرفت و به موازات آن سایر دستگاه‌ها نیز به این پرونده ورود کرده‌اند، در واقع این اقدام  تعاملی بین قوه قضائیه و دولت قبل (دولت شهید رئیسی) بوده است.
 
این پرونده با ۶۱ متهم و صدور احکام برای ۴۲ نفر از آنها، ابعاد گسترده‌ای از فساد و تخلفات مالی را فاش کرده است.
 
نهایتاً، رأی بخش عمده‌ای از متهمان پرونده (۴۴ متهم) صادر شد و طبق رأی صادرشده محکوم‌علیه ردیف اول مجموعاً به ۶۶ سال حبس، جزای نقدی سنگین و استرداد ارز محکوم شد.
 
یکی از تقلبات عمده و عمیق متهم اکبر رحیمی متهم ردیف اول این پرونده در واردات چای، به بیش اظهاری قیمت چای موضوع ثبت سفارش‌های منتهی به دریافت حواله‌های ارزی مربوط می‌شود.
 
صرف نظر از اینکه بیش از ۱.۴ میلیارد یورو از حواله‌های ارزی صادره بابت واردات چای از جانب متهم ردیف اول و شرکت‌های وابسته و متعلق به وی رفع تعهد نشده است؛ بلکه در خصوص حواله‌های ارزی که کالا‌های آنها حسب ظاهر وارد کشور شده است هم تقلب و هم تخلف بیش اظهاری ارزش ارزی کالا وجود دارد.
 
متهم در ثبت سفارش‌های منتهی به دریافت حواله‌های ارزی، چای مرغوب هندی را اظهار می‌کند ولی آنچه که وارد کشور می‌شود چای کنیایی با چای هندی نامرغوب با ارزش بسیار پایین‌تر از چای اظهار شده بود.
 
در گزارش ارسالی از سوی ضابطان آمده است که: مداقه در آمار‌های واردات گروه دبش در حوزه چای، بیانگر اظهار چندین برابری قیمت چای مطابق با نظریه اتحادیه است.
 
به طور مثال یک محموله چای این شرکت میزان ۲۱۵ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم چای سیاه فله به قیمت ۴ میلیون و ۶۰۶ درهم امارات بوده که قیمت هر کیلو چای حدود ۲۱.۳ درهم معادل ۵.۷۳ دلار است که اظهار این قیمت‌ها توسط شرکت دبش، مشابه بار‌هایی است که هم اکنون در حال ورود به کشور است؛ لذا تخلفات این شرکت در سال‌های اخیر دائماً استمرار داشته است که این موضوع با بررسی حسابرس قطعاً محرز و مشخص می‌شود. در واقع شرکت در سال‌های اخیر دقیقاً تمامی بار‌های وارداتی را با قیمت بیشینه اظهار نموده تا از منافع حداکثری ارزی استفاده کند.
 
یکی از نکات قابل توجه در اسناد بار‌هایی که اخیراً مورد بازرسی قرار گرفته، تناقض اطلاعات با واقعیت است، به طوری که در ثبت سفارش شماره ۱۰۴۵۶۸۸۰ نوع کالا چای سیاه از مبدا هندوستان و امارات قید شده، اما فاکتور فروش کالا در اسناد اظهار شده حمل کالا، از شرکت JOE of CUP واقع در شهر نایروبی کشور کنیا است؛ لذا بار اظهار شده مغایر با مبدا اعلام شده کالا می‌باشد که در گزارش اتحادیه نیز این مسئله صراحتاً قید شده و در اسناد بارنامه‌ها نیز این مسئله قابل مشاهده است.
 
نکته قابل تأمل دیگر، مغایرت میزان تولید چای دارجلینگ توسط گروه دبش با میزان واردات شرکت مذکور، می‌باشد. از طرف دیگر واردات چای ۱۴ دلاری (چای لوکس) به کشور هیچ توجیه عقلانی و منطقی ندارد، زیرا با قیمت تمام شده چای دارجلینگ، در بازار همخوانی ندارد، مگر اینکه مشابه آنچه در مشهد مورد بازرسی قرار گرفته، در بسته بندی‌های چای دارجلینگ، چای دیگری به قیمت پایین عرضه گردد.
 
مضافاً بر اینکه بررسی بار کانتینر‌های موجود در بندرعباس، حاکی از این مسئله است که چای اظهاری به عنوان دارجلینگ، چای CTC کنیا با قیمت حدود یک دلار بوده است. به طور کلی قیمت‌های پایین محصولات گروه دبش، موید واردات چای بی کیفیت و مغایر با ثبت سفارشات شرکت مذکور می‌باشد.
 
گفتنی است، پرونده چای دبش با شکایت بانک مرکزی و بانک‌های دولتی و خصوصی که به عنوان بانک‌های شاکی شناخته می‌شوند (بانک ملت، بانک ملی، صادرات، پارسیان، رفاه کارگران، خاورمیانه، پاسارگاد، آینده، صنعت و معدن، سامان و کار آفرین و ایران زمین) و گزارش های متعددی که وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی کل کشور، گمرکات کشور و پلیس اقتصادی فراجا تهیه کردند و گزارش‌هایی را به مراجع نظارتی دادند تشکیل شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
صعود پسران کمتر از ۱۶ سال ایران به رقابت‌های جام آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)