• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۵۸۴۸
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶
اقتصادی » آب و انرژی

شناسایی ۱۱۲۳ ساختگاه با قابلیت احداث ۳۸۶۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی

مجری توسعه نیروگاه‌های خورشیدی توانیر از شناسایی هزار و ۱۲۳ ساختگاه با قابلیت احداث ۳ هزار و ۸۶۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی عمدتا ۳ مگاواتی برای معرفی به متقاضیان سرمایه گذاری در این حوزه خبر داد.

شناسایی ۱۱۲۳ ساختگاه با قابلیت احداث ۳۸۶۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، عبدالرضا حسینی مهر توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر را چهارمین برنامه از ۱۴ مگاپروژه وزارت نیرو برای گذر از ناترازی اوج بار ۱۴۰۴ عنوان کرد که با اولویت نیروگاه‌های بادی و خورشیدی در دستور کار قرار دارد و مقرر شد شرکت توانیر ۵۰۰ ساختگاه ۳ مگاواتی را برای احداث ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی، شناسایی و برای واگذاری و شروع عملیات اجرایی به ساتبا معرفی کند که تاکنون بیش از ۲ برابر این ظرفیت شناسایی و به تایید ساتبا رسیده است.

مجری توسعه نیروگاه‌های خورشیدی توانیر تصریح کرد: از اواسط مهر تا بهمن امسال هزارو ۱۲۳ ساختگاه برای احداث ۳ هزار و ۸۶۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی یا بیشتر با همکاری شرکت‌های توزیع و استانداری‌ها و تشکیل کارگروه و تعیین مجری در هریک از شرکت‌های توزیع شناسایی شد که کار واگذاری این زمین‌ها به پیمانکاران یا سرمایه گذاران از سوی ساتبا در حال انجام است و پیش بینی می‌شود تعداد ساختگاه‌ها تا تابستان به ۲ هزار مورد افزایش یابد.

وی توسعه نیروگاه‌های خورشیدی را از راهکار‌های کم هزینه و کوتاه مدت جهت افزایش ظرفیت تولید برق ذکر کرد که کار احداث و تکمیل یک نیروگاه ۵ کیلوواتی طی ۲ هفته و ۳ مگاواتی حدود ۴ ماه قابل انجام است.

حسینی مهر این ساختگاه‌ها را جزو زمین‌های منابع طبیعی و از قابلیت اتصال به خطوط توزیع برق برخوردار دانست و افزود: هر فیدر ۲۰ کیلوولت توزیع می‌تواند یک ساختگاه ۳ تا ۷ مگاواتی را پوشش دهد که سقف ۳ مگاوات برای آن پیش بینی شده و در صورت افزایش ظرفیت به بیش از ۳ مگاوات، باید شرایط اتصال از نظر فنی بررسی شود.

وی یادآور شد: در قرارداد‌های ساتبا، موضوع تسطیح و محصور کردن ساختگاه بر عهده پیمانکاران و سرمایه گذاران است و در مورد پیمانکاران، شرکت‌های توزیع متعهد به احداث شبکه از محل نیروگاه تا فیدر توزیع هستند که به محض شروع عملیات اجرایی از سوی پیمانکار، در کوتاه‌ترین زمان احداث می‌شود.

مجری توسعه نیروگاه‌های خورشیدی توانیر با تاکید بر اینکه به ازای هر فیدر روستایی در کشور، امکان تعریف ساختگاه وجود دارد، زمین مورد نیاز برای احداث یک مگاوات نیروگاه خورشیدی را حدود ۱.۲ تا ۱.۵ هکتار عنوان کرد که این رقم برای ساختگاه ۳ مگاواتی به ۴ تا ۴.۵ هکتار افزایش می‌یابد و معمولا زمین‌ها از طریق ماده ۲۱ و قرارداد اجاره ۳۰ ساله با امور اراضی، در اختیار سرمایه گذار قرار می‌گیرد.

حسینی مهر در خصوص منافع سرمایه گذاران در این طرح خاطرنشان کرد: در حال حاضر ساتبا انرژی تولیدی نیروگاه‌های خورشیدی را از طریق خرید تضمینی و به قیمت هر کیلووات ساعت ۲۲۰۰ تومان خریداری می‌کند که نسبت به قیمت فروش برق در کشور مبلغ قابل توجهی است و احتمال می‌رود این قیمت نیز طی یکی دو ماه آینده مورد بازنگری و افزایش قرار بگیرد.

وی همچنین از امکان فروش برق این نیروگاه‌ها از طریق بورس انرژی و با متوسط قیمت ۴ هزار تومان به ازای هر کیلوواتساعت بر اساس گزارش سازمان بورس خبر داد که قیمت‌های جذابتری را پیش پای سرمایه گذاران این حوزه قرار داده و اقبال هولدینگ‌های بزرگ برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی در ظرفیت‌های ۱۰۰، ۲۰۰ تا بیش از ۱۰۰۰ مگاوات را به همراه داشته که ساختگاه خاص خود را دارند و به شبکه انتقال متصل می‌شوند.

حسینی مهر ظرفیت پیش بینی شده برای احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر تا پایان دولت چهاردهم را شامل ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۵ هزار مگاوات بادی ذکر کرد که بخشی از تجهیزات مورد نیاز به وسیله تولید کنندگان داخلی قابل تامین است و الباقی از طریق واردات تامین می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (سی ام آبان ۱۴۰۴)
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
استحمام کوتاه‌تر، صرفه‌جویی ۷ میلیون مترمکعبی آب در زنجان
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت
هیدج ،شهری با گام های کتانی
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده است
برپایی نمایشگاه اسوه بسیج در اهر
لزوم حفظ وحدت و اطاعت از رهبری در جامعه اسلامی
رتبه برتر شهرستان میانه در جذب اعتبارات بانکی
معاون وزیر صمت: سیاست کاهش توقف تولید در فولاد و صنایع معدنی در صدر دستور برنامه‌های ایمیدرو است
رونمایی از مجموعه وصایای کامل شهدای آذربایجان‌شرقی
مقاومت پیروز اصلی انتخابات عراق بود
راه اندازی سامانه راه نیکان مراکز نیکوکاری در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان؛ ۳۰ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۳۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش از دریچه دوربین
معرفی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه نهایی تنیس ساحلی BT۵۰
درخشش دانش آموز شاهین‌دژی در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز
بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان باروق
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
سفر رئیس جمهور به قزوین
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)