• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۸۳۶۹۸
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۲
اقتصادی » آب و انرژی

۸۶ واحد آب شیرین کن فعال در کشور داریم

مدیر عامل آب و فاضلاب کشور گفت: تاکنون ۸۶ سامانه آب شیرین کن در نوار ساحلی جنوب کشور در مدار بهره برداری قرار دارد که آب آشامیدنی حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت استان‌های سیستان وبلوچستان، هرمزگان بوشهرو خوزستان را تامین می‌کند و قرار است ۱۸ واحد آب شیرین کن جدید دیگر در جنوب کشور به مدار بهره برداری برسد.

هاشم امینی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما افزود:یکی از منابع آبی غیر متعارف کشور که جزء سیاست‌های نظام هست وپیوسته مورد تاکید مقام رهبری بود ودولتمردان وحوزه تامین هم به ورود پیدا کرده استفاده از منابع آب شور وبخصوص در سواحل برای کانون‌های جمعیتی در این استان هاست.

وی گفت: این طرح‌ها مازاد بر طرح‌هایی است که اخیرا از طریق انتقال آب دریای عمان وخلیج فارس برای مصارف صنعت از ۵ خط بزرگ در حال انجام است، که این خطوط در نقاط شرقی، مرکزی وغربی کشور با هدف تامین آب صنایع ودر کنار آن تامین آب شرب وبهداشت شهر‌های طول مسیردر حال اجراست.

امینی افزود: بخش خط شرقی طرح را صنعت اجرا می‌کند تا آب صنایع استان‌های سیستان وبلوچستان خراسان جنوبی ورضوی تامین شود البته همراه با آن آب شرب این مناطق نیز تامین می‌شود.

مدیر عامل آب وفاضلاب کشور با اشاره به این که در بخش نوار مرکزی دوخط انتقال آب در حال اجرا است گفت:این خطوط به استان‌های هرمزگان، کرمان ویزد رسیده ودر ماه‌های آینده به اصفهان می‌رسد.

وی ادامه داد:تمام این آب‌های در نقطه برداشت شیرین سازی می‌شود تا مسایل زیست محیطی را کمتر کند وپساب وشورابه‌های آب شیرین کن‌ها با استاندارد‌های زیست محیطی صاحبان آب شیرین کن‌ها به اعماق دریا منتقل می‌شود گرچه این طرح‌ها را کمی دیر آغاز کردیم.

وی تصریح کرد: در نوار شمالی کشور بارش‌های خوبی داریم در گیلان ومازندران طرح‌های متعددی را در قالب سد‌هایی برای تامین آب شرب وکشاورزی تعریف کردیم وطرح‌های دیگری نیز برای تامین آب شرب گیلان ومازندران دردست داریم بنابراین از ظرفیت آب‌های سطحی بهره‌مند می‌شویم وکمتر از آب شیرین کن‌ها استفاده می‌کنیم.

امینی ادامه داد: برنامه ریزی کردیم در استان گلستان بخشی از آب مورد نیاز را از طریق شیرین سازی تامین کنیم که اقدامات ان در سازمان برنامه وبودجه انجام شده وامیدواریم هرچه سریعتر بتوانیم فرا خوان سرمایه گذار را داشته باشیم.

وی درباره موانع اصلی سرمایه گذاری در آب شیرین کن‌ها گفت:قیمت تمام شده آب از طریق آب شیرین کن‌ها وقیمت تکلیفی که از مشترکان مسکونی وغیر مسکونی می‌گیریم موجب شده سرمایه گذاران استقبال کمتری داشته باشند، از طرف دیگر دولت باید خرید تضمینی از آب شیرین کن‌ها داشته باشد که بخش عمده‌ای از منابع صرف خرید تضمینی می‌شود تا مابه التفاوت قیمت تمام شده وتکلیفی پرداخت شود.

وی درباره بزرگترین آب شیرین کشور گفت: آب شیرین کن ۱۰۰ هزار متر مکعبی بندر عباس که بخش خصوصی آن را وارد مدار کرده و آب شیرین کن ۱۰۰ هزار متر مکعبی سیستان وبلوچستان که تامین آب آن از منابع زیر زمینی است وبزرگترین آب شیرین کن خشکی دنیاست از بزرگترین آب شیرین کن‌های کشورند ولی آب شیرین کن‌های بزرگ دیگری را هم بخش خصوصی اداره می‌کند که آب آن برای مصارف صنعتی استفاده می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زمین‌لرزه پیاپی وراوی شهرستان مهر را لرزاند
پیش بازی‌های روز دوم از هفته دهم لیگ برتر فوتبال
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
کاهش ۵۰ درصدی آب ورودی سد‌های خراسان شمالی 
آمادگی می‌تواند پایلوت طرح ملی حکمرانی داده و آموزش مدیران هوشمند باشد
مضرات نوشیدن آب سرد برای بدن
جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
خبرنگار صداوسیما جایگاه نخست رویداد رسانه‌ای «ن» را به‌دست آورد
امشب، آخرین مهلت ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۵
گلایه اهالی روستای طَورِه شوط از عدم تکمیل مدرسه
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (شانزدهم آبان ۱۴۰۴)
آغاز لیگ برتر بدمینتون مردان کشور با نمایش قدرت تیم‌های برتر
آغاز لیگ برتر بدمینتون بانوان کشور با گرامیداشت یاد زنده‌یاد صابر کاظمی
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)