• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۵۵۹۰
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۴
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

دیدار معماری و توسعه‌گری؛ گفتگویی برای آینده شهر‌ها در روز معمار

همزمان با فرا رسیدن روز معمار، در سوم اردیبهشت ۱۴۰۴، رویدادی ارزشمند در عرصه معماری و توسعه شهری کشور برگزار می‌شود.

***/ دیدار معماری و توسعه‌گری؛ گفتگویی برای آینده شهر‌ها در روز معمار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، روز معمار، فرصتی مغتنم برای پاسداشت هنر و دانش معماری به عنوان یکی از مهمترین ارکان هویت فرهنگی و تمدنی ایران زمین است. در این روز، ضمن ارج‌نهادن به خلاقیت، تعهد و نوآوری معماران، به اهمیت نقش آنان در شکل‌دهی به محیط زندگی انسان‌ها و ارتقای کیفیت زیست شهری پرداخته می‌شود.

‎در مراسم اختتامیه این رویداد، درگاه (پنل) تخصصی با عنوان «ارتباط معماری و توسعه‌گری» با حضور چهره‌های برجسته‌ای از حوزه معماری، شهرسازی و توسعه شهری برگزار می شود .

در این درگاه ، دکتر پیروز حناچی (شهردار سابق تهران، منتخب نظام مهندسی دوره دهم و استاد دانشگاه تهران)، دکتر رضا دژاگاه (دولوپر و توسعه دهنده ساختمان ) و دکتر محمد سعید ایزدی (معمار و معاون سابق معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی) به عنوان سخنرانان حضور خواهند داشت و مهرداد زواره محمدی به عنوان دبیر این درگاه ، گفت‌و‌گو‌ها را هدایت خواهد کرد.

‎دیالوگ میان معماری و توسعه‌گری از ضروریات اجتناب‌ناپذیر در مسیر دستیابی به توسعه پایدار شهری است. در دنیای امروز، همکاری تنگاتنگ میان معماران با نگاه هنری و فنی، و توسعه‌گران با رویکرد اقتصادی و کاربردی، به یک الزام برای خلق فضا‌های شهری کارآمد و پاسخگو به نیاز‌های جامعه تبدیل شده است. این درگاه ، فرصتی برای بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی این همکاری استراتژیک خواهد بود.

‎یکی از محور‌های اصلی این درگاه ، بررسی نقش توسعه‌گری در تکامل معماری مدرن است. در حالی که معماری سنتی ایران از غنای فرهنگی و هویتی بی‌نظیری برخوردار است، معماری مدرن نیازمند پیوند با واقعیت‌های اقتصادی و اجتماعی روز جامعه است. توسعه‌گران با نگاه جامع خود به بازار، می‌توانند به معماران در خلق آثاری کمک کنند که ضمن حفظ ارزش‌های هنری و زیبایی‌شناختی، از توجیه اقتصادی و کاربردی نیز برخوردار باشند.

‎همچنین در این پنل، به موضوع همکاری معماران و توسعه‌گران در ساخت آینده پرداخته خواهد شد. در شرایطی که شهر‌های ایران با چالش‌های متعددی همچون تراکم جمعیت، کمبود فضا‌های عمومی با کیفیت، آلودگی هوا و ترافیک مواجه هستند، همکاری میان این دو گروه ، می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد.

 معماران با دانش تخصصی خود در زمینه طراحی فضا‌های انسان‌محور و توسعه‌گران با توان اجرایی و مدیریتی‌شان، می‌توانند طرح هایی را به ثمر برسانند که ضمن پاسخگویی به نیاز‌های اقتصادی، به ارتقای کیفیت زندگی شهروندان نیز بینجامد.

‎محور دیگر این درگاه ، همگرایی معماری و توسعه‌گری در خلق فضا‌های کاربردی با دیدگاه یکپارچه است. در گذشته، گاه شاهد رویکرد‌های متضاد میان معماران و توسعه‌دهندگان بوده‌ایم؛ جایی که زیبایی و خلاقیت در تقابل با سودآوری و کارآیی قرار می‌گرفت. اما امروزه، با ظهور مفاهیمی، چون معماری پایدار، ساختمان‌های سبز و طراحی هوشمند، فرصت‌های بی‌شماری برای همگرایی این دو حوزه فراهم شده است. در این درگاه ، راهکار‌های عملی برای دستیابی به این همگرایی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

‎در نهایت، ارتباط معماری و توسعه‌گری در ایجاد زنجیره ارزش از ایده تا بهره‌برداری مورد توجه قرار خواهد گرفت. فرآیند تبدیل یک ایده معمارانه به یک طرح  موفق، نیازمند یک زنجیره کامل از طراحی، برنامه‌ریزی، تأمین مالی، اجرا و بهره‌برداری است. معماران و توسعه‌گران، هر یک نقش حیاتی در حلقه‌های مختلف این زنجیره دارند و همکاری آنها می‌تواند به خلق ارزش افزوده در تمامی مراحل بینجامد.

‎این درگاه تخصصی، مخاطبان گسترده‌ای از جمله سازندگان و توسعه‌دهندگان، معماران، سرمایه‌گذاران و فعالان زنجیره صنعت ساختمان را هدف قرار داده است و فرصتی بی‌نظیر برای تبادل دانش، تجربه و ایده‌های نوآورانه میان متخصصان این حوزه‌ها فراهم خواهد کرد.

‎حضور در این رویداد برای تمامی علاقه‌مندان به حوزه معماری و توسعه شهری رایگان و بدون نیاز به ثبت‌نام است و فرصتی ارزشمند برای آشنایی با دیدگاه‌های نوین و راهکار‌های کاربردی در زمینه همکاری معماران و توسعه‌گران خواهد بود. 

همچنین در این مراسم، برنامه تقدیر از پیشکسوتان حوزه معماری و شهرسازی نیز برگزار خواهد شد. بی‌شک، دستاورد‌های این گفتگوی تخصصی می‌تواند گامی مؤثر در مسیر ارتقای کیفیت معماری و توسعه شهری در ایران باشد.

همزمان با فرا رسیدن روز معمار ، در سوم اردیبهشت ۱۴۰۴، رویدادی ارزشمند در عرصه معماری و توسعه شهری کشور ، از ساعت ۱۷ الی ۱۹ در فرهنگستان هنر – سالن همایش آوینی (ورودی دانشگاه از خیابان قدس) برگزار می شود . 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)