• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۹۶۰۳
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۲
اقتصادی » اقتصاد کلان

اولین مجمع توسعه پایدار اکو در ترکمنستان تشکیل شد

رئیس سازمان برنامه و بودجه به عنوان رئیس هیئت عالی‌رتبه ایرانی در اولین مجمع توسعه پایدار اکو در ترکمنستان حضور پیدا کرد.

اولین مجمع توسعه پایدار اکو در ترکمستان تشکیل شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ حمید پور محمدی در این اجلاس که در حال برگزاری است گفت: تحقق اهداف توسعه پایدار، با در نظر گرفتن مختصات، الزامات و نیاز‌های ملت‌های منطقه اکو و در چارچوب همکاری‌های جنوب جنوب، می‌تواند به رشد و حرکت به سمت تاب‌آوری بیشتر، رشد اقتصادی پایدارتر و کرامت انسانی، کمک کند.

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه تقویت نهاد خانواده پایه‌ای برای ثبات اقتصادی است، گفت: در برنامه‌های توسعه‌ای راهبردی، خانواده به‌عنوان اولین و تاثیرگذارترین نهاد اجتماعی مد نظر قرار می‌گیرد و جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست ارج‌گذاری به خانواده، سال‌هاست یکی از معاونان رئیس‌جمهور را مسئول امور زنان و خانواده، قرار داده است.

پورمحمدی افزود: منطقه اکو با بهره‌گیری از فرهنگ غنی کشور‌های عضو و همچنین نگاه‌های حمایتی در حوزه‌های برنامه‌ریزی و قانون‌گذاری، می‌تواند از ظرفیت غیر قابل انکار نهاد خانواده در راستای توسعه پایدار استفاده کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در بخش دیگری از سخنان خود در نخستین مجمع توسعه پایدار اکو، با بیان اینکه کشور‌های عضو اکو تلاش‌های گسترده‌ای را در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای در بستر همکاری‌های منطقه‌ای داشته‌اند، افزود: با این حال، فاصله قابل توجهی میان دستاورد‌ها و ظرفیت‌های واقعی منطقه اکو به‌چشم می‌خورد. به موازات تلاش‌های جاری، ضرورت دارد اهداف مهمی نظیر بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار در کشور‌های عضو، گسترش تجارت درون منطقه‌ای و حذف تدریجی موانع تجاری، تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی و توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل و ارتباطات، مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

وی در ادامه خواستار استفاده مؤثر از ظرفیت‌های کشاورزی و صنعتی، تبادلات آموزشی، علمی، فنی و فرهنگی، دیجیتال کردن اقتصاد و به‌کارگیری فناوری‌های نوین در خدمت توسعه اقتصادی و رفاه مردم منطقه اکو شد و گفت: در حال حاضر سهم اندکی از تجارت خارجی کشور‌های عضو در داخل منطقه اتفاق می‌افتد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۳، کشور‌های عضو اکو حدود ۴۵۵ میلیارد دلار کالا به کشور‌های جهان صادر کرده‌اند که ۱۰،۳ درصد آن معادل ۵۶.۳ میلیارد دلار، به بازار‌های درون منطقه بوده است.

پورمحمدی افزود: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که سازمانی با بنیان‌های قوی و ریشه‌های مشترک و مستحکم همچون اکو، می‌تواند مبادلات تجاری میان اعضا را به‌خوبی توسعه دهد. همچنین، فقدان یک موافقت‌نامه تجارت آزاد در اکو به‌خوبی احساس می‌شود و همان‌طور که در سند چشم انداز ۲۰۲۵ اکو به آن تصریح شده است، باید هرچه سریعتر در جهت ایجاد منطقه آزاد تجاری میان کشور‌های عضو گام برداریم.

معاون رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه خدمات از جمله خدمات فنی و مهندسی دارد و آماده تقویت تبادلات میان کشور‌های عضو اکو است، گفت: در حوزه تامین مالی توسعه، کشور‌های اکو دارای ظرفیت‌های خوبی هستند. ایجاد یک صندوق توسعه‌ای با منابع از پیش تعیین‌شده و تعیین سازوکار بهره‌برداری مستقیم از این صندوق از سوی کشور‌های عضو اکو، می‌تواند موجب تحقق برخی از دستاورد‌های توسعه‌ای از جمله پیوند بین زنجیره‌های ارزش در منطقه شود که به‌علت عدم تامین مالی از طریق منابع بودجه‌های ملی، متوقف شده‌اند.

پورمحمدی سپس گفت: اکو به‌عنوان یک تسهیلگر منطقه‌ای، می‌تواند زمینه‌ساز همکاری کشور‌های عضو با یکدیگر در تعریف پروژه‌های توسعه‌ای دو و چند جانبه باشد. همچنین لازم است حضور جمعیِ پررنگی در کنفرانس قریب‌الوقوع سازمان ملل در خصوص تأمین مالی توسعه در کشور اسپانیا داشته باشیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه با تأکید بر لزوم تقویت تاب‌آوری ملی و منطقه‌ای در قبال شوک‌ها و بحران‌های اقتصادی آینده، گفت: رشد اقتصادی پایدار در کنار پایداری منابع و تاب‌آوری اقلیمی و انرژی‌های پاک ضروری است. همچنین نیازمند آزادسازی تجاری، زیرساخت‌های توسعه‌یافته، سرمایه انسانی ماهر، مدیریت مسئولانه منابع طبیعی، بخش خصوصی قوی، با انگیزه و کارآفرین، محیط زیست پایدار و بالنده، و البته مهار و بهره‌مندی هوشمندانه از فناوری‌های نوین هستیم.

وی با بیان اینکه در این مسیر، دستگاه‌های برنامه‌ریزی و نهاد‌های اقتصادی در کشور‌های عضو باید نقش محوری ایفا کنند، گفت: با توجه به فرصت‌ها و تهدید‌های ناشی از فناوری‌های نوین، پیشنهاد می‌کنم سازمان اکو، تدوین رویه ناظر بر همکاری درحوزه فناوری‌های نوظهور به‌ویژه هوش مصنوعی را در دستورکار قرار دهد.

معاون رئیس جمهور سپس با بیان اینکه توسعه کشور‌ها تاثیرگذارترین عامل در ایجاد و حفظ صلحی پایدار برای بشر خواهد بود، گفت: جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان میزبان سازمان همکاری اقتصادی (اکو) بر این باور است برای سعادت بشر، راهی جز ارتقای تعاملات و ارتباطات در بستر توسعه وجود ندارد.

پورمحمدی افزود: در سیاست‌های کلان و برنامه‌های توسعه‌ای، این مسیر همواره مورد توجه کارگزاران در ایران است و از این‌رو، جمهوری اسلامی ایران برگزاری اولین مجمع توسعه پایدار در اکو را به‌عنوان یک ابتکار ارزشمند مورد توجه قرار می‌دهد و آمادگی و تمایل دارد از تمامی ظرفیت‌های ملی موجود در راستای ایجاد این همگرایی با محوریت توسعه در منطقه اکو بهر‌ه‌برداری کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین در حاشیه مجمع توسعه پایدار اکو با معاون نخست وزیر قزاقستان، دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

پورمحمدی در این دیدار گفت: با توجه به نقش و مأموریت سازمان برنامه و بودجه کشور در برنامه‌ریزی برای توسعه کشور، از طرف رئیس جمهوری اسلامی ایران مأموریت دارم که مشکلات موجود بر سر راه توسعه روابط دو کشور ایران و قزاقستان را بررسی و برطرف کنم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه شرکت‌های توانمند ایرانی آماده صدور خدمات فنی مهندسی به کشور قزاقستان هستند، گفت: علاقه‌مند به واردات غله و محصولات و فرآورده‌های دامی از کشور قزاقستان هستیم.

وی سپس با طرح پیشنهاد راه‌اندازی نظام تصفیه تبادل کالا و خدمات میان دو کشور، به معاون نخست وزیر قزاقستان گفت: از جناب عالی می‌خواهم سفیرتان را در تهران، مأمور توسعه روابط دو کشور کنید. ما در سازمان برنامه و بودجه کشور آمادگی داریم جلساتی را در این خصوص برگزار کنیم.

معاون رئیس‌جمهور افزود: پیشنهاد می‌کنم دو شرکت ایرانی و قزاق، مأمور گشودن پنجره‌های جدید در راستای توسعه روابط دو کشور شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صفحه نخست روزنامه های اصفهان(بیست ویکم آبان ۱۴۰۴)
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
برگزاری جشنواره استانی آذردخت در تبریز
اجرای طرح آبخیز داری زیدشت طالقان
برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های تجسمی در خوی
وسایل نقلیه شخصی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا
ضرورت آمادگی مدیریت شهری قبل از آغاز بارش‌ها
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل ارومیه گامی به سوی شهری پایدار و توسعه‌یافته
کاهش ۶۷ درصدی ورودی سد‌های آذربایجان‌غربی
تقدیر از همکاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌غربی در انعکاس فعالیت‌های بخش کشاورزی
جهاد کشاورزی مدافع حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان است
بررسی هشت پرونده شورای اصلاحات ارضی در آذربایجان غربی
هم‌افزایی رسانه‌ای برای آگاهی‌بخشی عمومی از پروژه‌های راه و شهرسازی 
لایحه حذف معافیت های مالیاتی تقدیم مجلس می شود
عزم راسخ گروه جهادی شهدای سهرورد برای آبادانی
نمایشگاه قهوه ایران؛ از کارگاه‌های تخصصی تا دهکده برشته‌کاران
ایران‌مال میزبان برند‌های جهانی قهوه؛ سومین نمایشگاه بین‌المللی قهوه آغاز شد
عطر قهوه در ایران‌مال پیچید؛ آغاز جشن قهوه‌دوستان ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۱ آبان ۱۴۰۴
لزوم هم‌افزایی سطوح جامعه در سیاست بازآفرینی شهری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
شبکه ضدامنیتی آمریکایی اسرائیلی، متلاشی شد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)