• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۱۶۳۵
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۷
ورزشی » ساير حوزه ها
ناظری:

اعزام تیم ملی چوگان به مقدماتی جام‌جهانی گامی مهم در احیای جایگاه این رشته است

رئیس فدراسیون چوگان، اعزام تیم ملی چوگان به مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۵ به میزبانی شهر ریاض کشور عربستان را گامی در مسیر احیای این رشته کهن و ایرانی عنوان کرد.

اعزام تیم ملی چوگان به مقدماتی جام‌جهانی گامی مهم در احیای جایگاه این رشته است
 
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، نشست خبری اصغر ناظری رئیس فدراسیون چوگان و بازیکنان تیم ملی پیش از اعزام این تیم به مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۵ در ریاض عربستان، برگزار شد.
 
ناظری در این نشست با اشاره به اعزام تیم ملی چوگان به مسابقات مقدماتی جام جهانی، گفت: برای نخستین‌بار، تیم ملی چوگان ایران در یک اعزام برون‌مرزی شرکت می‌کند. اگرچه هدف اصلی این رقابت‌ها صعود به مرحله بعدی نیست، اما اهمیت این حضور در آن است که پس از سال‌ها، تیم ملی چوگان کشورمان بار دیگر در عرصه بین‌المللی حاضر می‌شود و فرصتی تاریخی برای ثبت افتخاری تازه فراهم آمده است. چوگان، ورزشی کهن، اصیل و ریشه‌دار در فرهنگ ایرانی است و حضور دوباره ایران در میادین جهانی، می‌تواند گامی مهم در احیای جایگاه این ورزش باشد. امیدواریم ملی‌پوشان کشورمان با ارائه نمایشی شایسته، زمینه‌ساز موفقیتی ارزشمند شوند.
 
وی با انتقاد از بی‌توجهی به این رشته اظهار داشت: در سال‌های گذشته، ورزش چوگان کمتر مورد توجه قرار گرفته و حمایت‌های لازم از آن دریغ شده است. با این حال، امیدواریم با درخشش تیم ملی در این رقابت‌ها، مسیر حمایت‌های جدی‌تر از سوی مسئولان هموار شود و شاهد رشد و شکوفایی دوباره این ورزش اصیل ایرانی باشیم. امیدواریم ۲ مجموعه‌ای که در اختیار وزارت ورزش و شرکت توسعه قرار دارد، به فدراسیون واگذار شود تا زمینه اجرای بهتر برنامه‌ها و توسعه ساختاری این رشته فراهم گردد.
 
ناظری با اشاره به شرایط این مسابقات گفت: بخش عمده‌ای از موفقیت در این رقابت‌ها وابسته به اسب‌هاست؛ به‌طوری که حدود ۷۰ درصد نتیجه بازی‌ها به عملکرد آنها بستگی دارد. نکته چالش‌برانگیز اینجاست که اسب‌ها از طریق قرعه‌کشی، کمتر از ۲۴ ساعت پیش از آغاز مسابقات در اختیار تیم‌ها قرار می‌گیرند. در چنین شرایطی، هماهنگی سریع میان بازیکنان و اسب‌ها عاملی سرنوشت‌ساز در نتیجه نهایی خواهد بود.
 
ناظری در خصوص اینکه چه اقداماتی برای پیشرفت چوگان در استان‌ها در حال انجام است، بیان کرد: چوگان در حال حاضر در ۱۷ استان کشور فعال است، اما برای تحقق پیشرفت واقعی، زیرساخت‌های لازم باید فراهم گردد. نخستین نیاز این ورزش، تأمین مکان‌هایی مناسب برای نگهداری اسب‌هاست که یکی از ارکان اصلی این رشته به شمار می‌روند. متأسفانه این موضوع هنوز در بدنه ورزش کشور به‌طور کامل جا نیفتاده است. چرا که در چوگان، علاوه بر ورزشکار، اسب‌ها نیز به عنوان ورزشکاران جداگانه در نظر گرفته می‌شوند و نصف مسائل و موفقیت‌های رقابتی به اسب‌ها بستگی دارد.
 
رئیس فدراسیون چوگان افزود: تیم چوگان برای حضور و آماده‌سازی رقابت‌های بین‌المللی، نیازمند ۱۶ راس اسب و همچنین بیش از ۵ هکتار زمین چمن برای برگزاری مسابقات است. تمامی این امکانات نیازمند برنامه‌ریزی و زیرساخت‌های گسترده‌ای است که باید از سوی وزارت‌خانه‌ها و مسئولین مربوطه فراهم گردد. این موضوع صرفاً به رئیس فدراسیون مربوط نمی‌شود، بلکه همه مسئولین باید در این زمینه حمایت و توجه لازم را داشته باشند.
 
ناظری درباره حضور لژیونر‌ها در ترکیب تیم ملی، تصریح کرد: تیم ملی ما در حال حاضر چهار لژیونر دارد. یکی از این لژیونرها، امیررضا بهبودی است که در کنار سه بازیکن دیگر، در حال حاضر در تیم ملی مشغول به تمرین و آماده‌سازی برای رقابت‌ها هستند. ایلخانی‌زاده، سرمربی تیم ملی، به‌طور ویژه بیش از ۷۰ راس اسب را برای این اردو و تمرینات تأمین کرده است. تمرینات به‌طور گسترده و در سطح بسیار بالایی در حال انجام است و امیدواریم که با این آمادگی، تیم ملی بتواند بهترین نتیجه را در مسابقات پیش‌رو کسب کند.
 
وی در ادامه خواستار توجه بیشتر به چوگان شد و تصریح کرد: چوگان به‌عنوان یک ورزش ملی و اصیل ایرانی باید بیشتر از همیشه مورد توجه قرار گیرد. همان‌طور که مقام معظم رهبری نیز فرمودند، توجه به این ورزش در کنار دیگر ورزش‌ها ضروری است. مسئولین باید با تمام توان از این رشته حمایت کنند و این حمایت‌ها نباید تنها در حد شعار باقی بماند.
 
محمدرضا بهبدی، کاپیتان تیم ملی چوگان نیز در این نشست در خصوص شرایط تیم پیش از آغاز رقابت‌ها، گفت: بازی‌های دشواری پیش‌رو داریم، به‌ویژه مقابل تیم‌های قدرتمندی، چون هند و پاکستان که از بازیکنان حرفه‌ای و باتجربه بهره‌مندند. این دوره از رقابت‌ها در مانژ برگزار می‌شود که شرایط خاص خود را دارد و متفاوت از زمین چمن استاندارد است. با این وجود، امیدوارم بتوانیم نمایشی شایسته و عملکردی درخور نام ایران ارائه دهیم.
 
بهادر بابایی، لژیونر جوان تیم ملی چوگان ایران هم در این نشست بیان کرد: چوگان برای ماست، اما به کام دیگران است. در حال حاضر در کشور آرژانتین مشغول بازی هستم، کشوری که در آن، چوگان از حمایت گسترده‌ای برخوردار است؛ هم از سوی دولت و هم بخش خصوصی. واقعا جای تأسف دارد که در حالی‌که ریشه و خاستگاه چوگان ایران است، چنین حمایتی را در کشور خودمان نمی‌بینیم.
 
وی افزود: ما در ایران امکانات، منابع و ظرفیت‌های فراوانی داریم، اما متأسفانه از آنها برای توسعه این ورزش اصیل و ملی استفاده نمی‌شود. امروز کشور‌های دیگر از نام و اعتبار چوگان بهره می‌برند، در حالی‌که برای ما تنها نامی از چوگان باقی مانده است. این در شرایطی است که ایران، خاستگاه تاریخی این ورزش کهن به‌شمار می‌رود.
 
مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۵ در ریاض عربستان از ۱۵ اردیبهشت آغاز می‌شود و طبق برنامه‌ریزی فدراسیون چوگان در صورت صعود در مسابقات، ۲۰۰ میلیون تومان جایزه پای سکو به ملی‌پوشان اهدا می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
️خدمات رسانی رایگان متروی تبریز در روز چهارشنبه
افتتاح ۶ هزار پروژه آب و برق با سرمایه‌گذاری ۱۹۳ هزار میلیاردی در دهه فجر
پرداخت بیش از ۱۸ هزار فقره وام ودیعه مسکن در زنجان
جدال دونماینده کرمان در لیگ برتر والیبال
صدرنشینی مس کرمان درپایان نیم‌فصل هندبال
مس شهربابک مدعی صعود به لیگ برتر فوتبال
صعود مس کرمان به رده ششم جدول لیگ یک فوتبال
افتتاح طرح های صنعتی با حضور معاون رئیس‌جمهور در سیرجان
حضور روئینگ‌سوار زنجانی در اردوی تیم ملی
افتتاح طرحهای دهه فجر در بم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۱ بهمن ۱۴۰۴
بیانیه تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم به مناسبت یوم الله ۲۲بهمن
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۴
یادواره شهدای آهندان لاهیجان
هم‌نوایی مردم کرمان در مشاغل مختلف، برای حضور در جشن انقلاب
کشف ۱۷۵ قطعه عتیقه تقلبی در مراغه
پایتخت مقاومت آماده خلق حماسه در یوم ا... ۲۲ بهمن
ادامه روند افزایش دمای هوا در سمنان
کشف بیش از ۸۰ دستگاه انواع موتور کشاورزی قاچاق در آستانه اشرفیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
افزایش ۲۰۲ درصدی بارندگی در فارس در مقایسه با پارسال
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
الحاق ناوگان پهپادی به جمعیت هلال احمر ایران
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه منتهی به تهران در ۲۰ بهمن
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)