پخش زنده
امروز: -
کشت نشایی پیاز در شهرستان سملقان قطب تولید این محصول در خراسان شمالی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: میانگین عملکرد تولید پیاز در کشور ۴۲ تن در هکتار است که این رقم در خراسان شمالی با ۱۰ تن افزایش متوسط برداشت، ۵۲ تن در هکتار است.
وحید صباغ کاهش هزینه و افزایش تولید را از مزایای کشت نشایی پیاز عنوان کرد وگفت: سالانه بیش از هزار و ۵۰۰ هکتار از کشتزارهای استان زیر کشت پیاز میرود که ۱۵ تن بذر برای این سطح مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود:سالانه بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تن پیاز و حدود ۶۱ تن بذر پیاز در استان تولید میشود.
اگر چه کشت نشایی در کشتزارهای شهرستان سملقان رواج یافته، اما به گفته مسئولان جهاد کشاورزی بیشتر کشت پیاز در استان به صورت بذری است.
ارقام پیاز قابل کشت خراسان شمالی شامل زرد یا طلایی، سفید یا استرلینگ و رقم قرمز یا آذرشهری است که ۸۷ درصد پیاز کشت شده در استان متعلق به رقم زرد است و این رقم به علت وزن مناسب، خاصیت ماندگاری دارد.
رقم قرمز یا آذرشهری بیشتر در شهرستان جاجرم، گرمه و مانه و سملقان کشت میشود و سطح زیر کشت آن حدود سه درصد کل مزارع پیاز استان را شامل میشود.
بیشترین سطح زیر کشت پیاز در استان مربوط به شهرستان مانه و سملقان است که به گفته چالیک مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سملقان سالانه ۴۲۰ هکتار از کشتزارهای سملقان زیر کشت پیاز میرود.
خراسان شمالی با تولید سالانه ۱۳۰تا ۱۵۰ هزار تن پیاز از نظر جایگاه تولید رتبه هفتم کشور را دارد.