• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۵۹۳۳
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۱:۵۰
سیاسی » عمومی
فراخوان جهانی برای عدالت فلسطینی

از سکوت دولت‌ها تا حمایت مردمی

دیوید میلر استاد دانشگاه و جامعه شناس اسکاتلندی گفت: با وجود حمایت مردم دنیا از ساکنان غزه، دولت های غربی همچنان بر جنایات رژیم صهیونیستی سرپوش می گذارند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ادامه نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه موضوع گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب بود که با حضور دیوید میلر - استاد دانشگاه و جامعه شناس اسکاتلندی، گلن دیزن - استاد علوم سیاسی دانشگاه نروژ و دیمیتری لاسکاریس - روزنامه نگار و وکیل کانادایی برگزار شد.

مقدمه مجری: سومین جشنواره بین المللی رسانه‌ای صبح امروز در مرکز همایش‌های بین المللی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران آغاز شد در این دوره از جشنواره ۴ هزار و ۱۶۰ اثر هنری و رسانه‌ای از ۴۰ کشور از سیزدهم تا هجدهم اردیبهشت قرار است رقابت کنند. بیش از ۴۶ میهمان خارجی شامل مقامات سیاسی سابق، روزنامه نگاران، مستندسازان، تولیدکنندگان محتوا و همچنین انسان رسانه‌ها از کشور‌های مختلف از جمله مصر، لبنان، انگلیس، آمریکا، ایرلند، روسیه، برزیل، اوکراین و فلسطین در این دوره از جشنواره حضور دارند می‌خواهیم راجع به ابعاد مختلف این جشنواره و ادامه نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه صحبت کنیم.

سوال: میهمان جمهوری اسلامی ایران هستید و البته یک جشنواره رسانه‌ای، با موضوعات مختلف از جمله موضوع مهم فلسطین و غزه، این تجربه حضور را چطور می‌بینید آقای میلر؟

میلر: این دومین بار است که من به ایران آمدم و بسیار لذت بردم از تجربه حضور در این کنفرانس، کنفرانسی که امسال برگزار شد بسیار بزرگ‌تر بود و واقعا تبدیل به نقطه‌ای برای دیدار افرادی که می‌توانند در زمینه مقاومت فعال باشند دسترسی و آگاهی را در زمینه مقاومت افزایش دهد و می‌تواند پیش نیاز و حرکت جهانی بر ضد صهیونیست باشد.

سوال: آقای دیزن نظر شما چیست و چندمین تجربه حضور شما است و جشنواره امسال را با توجه به مواجهه افراد سیاسی، افراد رسانه‌ای، افرادی از حوزه‌های مختلف چطور می‌بینید؟

دیزن: این نخستین بار است که من به ایران آمدم و سوالات زیادی درباره فرهنگ و تاریخ ایران خواهم داشت و فکر می‌کنم بهتر خواهم شد در آینده، فکر می‌کنم هیئت‌هایی که در ایران حضور داشتند آمده بودند که بر ضد نسل کشی که در غزه در جریان است صحبت کنند و ما تجربه خودمان را در این زمینه به اشتراک گذاشتیم و امیدواریم بتوانیم همکاری داشته باشیم با ژورنالیست‌ها و خبرنگاران ایرانی در این زمینه. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

سوال: آقای میلر سوالم را درباره پوشش رسانه‌ای غرب در مورد جنایات رژیم صهیونیستی در مورد اتفاقاتی که در غزه و فلسطین می‌افتد، شاهد سانسور یا خودسانسوری رسانه‌های غرب نسبت به آنچه که پوشش می‌دهند هستیم در مورد جنایات اسرائیل و رژیم صهیونیستی در غزه و فلسطین، این سانسور به چه دلیل است؟

میلر: بله این سانسور وجود دارد و واقعا به دنبال آن هستند که حذف کنند صحبت‌هایی را و همچنین در نظر دارند که در بوق و کرنا کنند صحبت‌های دیگری را و همه آن افرادی که مورد خشونت قرار گرفتند کار‌هایی که حماس انجام داده و حزب الله انجام داده آنها در تلاش هستند که این نسل کشی خودشان را توجیه کنند و با این در تلاش هستند که بتوانند که حرف خودشان را پیش ببرند.

سوال: نظر شما چیست؟ فکر می‌کنید نقش لابی‌های طرفدار رژیم صهیونیستی و اسرائیل و فشار‌های سیاسی که در شکل دهی به پوشش رسانه‌ای غرب دارد انجام می‌شود چقدر در این سانسور‌هایی که صورت می‌گیرد نسبت به سرپوش گذاشتن جنایات رژیم صهیونیستی و البته مردم مظلوم فلسطین و غزه نقش دارد؟

دیزن: تجربه من درباره رسانه این است که آنها در تلاشند که شکل دهند تمام آنچه که در غزه می‌گذرد تا بتوانند مشروعیت اسرائیل را جلوه دهند در این زمینه و پذیرش جهانی ایجاد کنند درباره این حقیقت که اسرائیل گفتمان اصلی این جریان را در تلاش است که در دست بگیرد و این به این دلیل است که بیش از پیش ما شاهد این هستیم که افراد به رسانه‌های جایگزین برای دریافت اطلاعات مراجعه می‌کنند.

سوال: آقای میلر غربی‌ها صحبت می‌کنند از آزادی بیان و به نوعی مدعیان آزادی بیان هستند، اما زمانی که ما می‌بینیم مردمان کشورهایشان صحبت یا انتقاد می‌کنند از سیاست‌های رژیم صهیونیستی در مقابل مردم فلسطین، متهم می‌شوند به یهودستیزی و با آنها برخورد می‌شود. چرا؟

میلر: خیلی ساده است این جریان، تمام گفتمان غرب دروغ است و آنها واقعا این که می‌گویند که ما به آزادی بیان اعتقاد داریم دروغ است و بنابراین افرادی که با آنها هستند در راس قدرت هستند به آنها همه برای این پیگیری این نسل کشی و حفظ قدرت و سیاست‌های غرب در حال دروغ گویی هستند و این مکانیسم و راهکار غرب برای حفظ کردن خود و تنها صحبت از حق و حقیقت می‌زند و واقعا واقعیتی که در عمل آنها است حمایت از رژیم صهیونیستی است.

سوال: آقای دیزن، شما اشاره‌ای داشتید به رسانه‌های جایگزین، رسانه‌های جایگزین چطور و از چه راه می‌توانند جایگزین رسانه‌های اصلی شوند که طبق سیاست ها، سانسور می‌کنند جنایات رژیم صهیونیستی را، گفته نمی‌شود مظلومیت‌ها و آنچه که در صحنه میدان در فلسطین و غزه اتفاق می‌افتد، از چه راهی می‌تواند این جایگزینی اتفاق بیفتد؟

دیزن: از دیدگاه خودم باید بگویم که ما رسانه‌های اصلی را شاهد هستیم، اما در حال حاضر دسترسی به رسانه‌های جایگزین بسیار بهتر شده و اگر شما به یوتیوب و تلگرام مراجعه کنید می‌توانید رسانه‌های جایگزین را براحتی ببینید. این رسانه‌ها جایگزین هستند که تصاویر واقعی از نسل کشی را ارائه میدهند برخی از این تصاویر توسط این رسانه‌ها نیز حذف میشود، اما اگر شما آگاه باشید که چقدر این رسانه‌ها روایت واقعی را نمی‌گویند و به دنبال برنامه‌ها و تبلیغات خبری خودشان هستند به این نتیجه می‌رسید که واقعیت است که می‌تواند جنگ را به پایان ببرد و این نسل کشی را متوقف کند.

سوال: آقای میلر، یک سوال بپرسم شما جامعه شناس هستید و در ارتباط با مردم. چه اتفاقی افتاد که شاهد بیداری افکار عمومی در کل دنیا و در عرصه بین الملل بودیم نسبت به موضوع فلسطین، نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی، در بسیاری از کشور‌هایی که مدعی آزادی بیان بودند، مدعی حقوق بشر بودند و کشور‌هایی که ساکت و آرام بودند در مقابل غزه و فلسطین، در ماه‌های گذشته، در سال گذشته شاهد برپایی تظاهرات‌های میلیونی بودیم که حمایت کردند از مردم مظلوم فلسطین و غزه، چه اتفاقی در این مردم افتاده؟

میلر: می‌بینیم که کل جهان در همه جهان میلیون‌ها و میلیون‌ها نفر بیش از گذشته اکنون به دنبال این هستند که آرمان فلسطینی و عدالت برقرار شود، به طور فزاینده‌ای تنها آنها به دنبال آتش بس نیستند بلکه به دنبال آن هستند که افرادی که در فلسطین ساکنان واقعی هستند به حق خودشان برسند. ما همزمان شاهدیم که دولت‌ها حمایتی از این جنبش‌های مردمی نکردند، حتی کشور‌های غربی در غرب اروپا سکوت اختیار کردند و دموکراسی غربی یک دروغ و یک فریب است و هیچ کمکی به آرمان فلسطینی نکرده، انگلیس، فرانسه، آمریکا. آنها حتی واقعا کمک کردند به این نسل کشی و این تضاد را در اقدام مردم و اقدام دولت‌ها شاهد هستیم و کل جهان حامی این مردم هستند و مردم یمن، مقاومت عراق و مقاومت لبنان و فلسطینیان هستند که این جنگ را در حال پیش بردن هستند.

سوال: آقای دیمیتری لاسکاریس روزنامه نگار و وکیل کانادایی هم به جمع ما اضافه شدند. آیا نظام حقوق بین الملل فعلی ابزار‌های کافی و لازم را برای جلوگیری از ادامه این نسل کشی، این جنایت و البته پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی دارد؟

لاسکاریس: مشکل اصلی در نظام بین المللی عدالت جهانی این است که آنها به دنبال اجرای این عدالت به زور هستند، شاهد این هستیم که دادگاه بین المللی که برگزار شد در این زمینه توسط دیوان بین المللی جنایی و دیدگاه‌هایی که در شورای امنیت مطرح شد تنها برای اجرای این دستورات بود و بیشتر آنها به دنبال حمایت از این نسل کشی که فرانسه و انگلیس و آمریکا دنبال آن هستند را اجرا کنند و به دنبال اجرای این دستورات بودند و نتیجه این شد که نه تنها دنیا مجبور شد که این نسل کشی را تماشا کند، بلکه کل دنیا برخلاف آن و این نظام را به چالش کشید و این مشروعیت خودش را این نظام عدالت بین المللی از دست داد و این پیامد‌ها نه تنها برای مردم فلسطین خواهد داشت بلکه برای همه دنیا خواهد داشت و چشم اندازی درباره بهبود اوضاع مشاهده نمی‌شود و ما در سال‌های آتی شاهد قانون جنگل خواهیم بود.

سوال: آقای دیزن، صحبت‌های آقای میلر درباره بیداری افکار عمومی دنیا نه یک کشور، در یک منطقه، بلکه صحبت از کشور‌های مختلف در عرصه بین الملل است. استاندارد دوگانه غرب در موضوعات مختلف از جمله مواجهه آن با مردم غزه و فلسطین، موضوع ادامه جنایات رژیم صهیونیستی چقدر در همراهی مردم جهان در کشور‌های مختلف در گوشه گوشه دنیا با مردم فلسطین و غزه مهم و موثر بوده در طول این چند وقت؟

دیزن: این نسل کشی یک شوک بسیار بزرگی را در غرب ایجاد کرد و مشروعیتش را از دست داده و ارزش‌های لیبرال دموکراسی واقعا با چالش رو‌به‌رو شد و اکنون شاهد این هستیم که این نسل کشی به شکل دیگری به آن چیزی که واقعیت است در حال نمایش داده شدن است و حتی آمریکا و جمعیت آن حمایت خودشان را از اسرائیل برداشتند و بیشتر به رنج و دردی که مردم فلسطین در حال تحمل هستند و بیشتر در حال همدردی با مردم فلسطین هستند تا آن چیزی که جامعه غرب در تلاش برای القا آن است. افراد می‌بینند که جامعه خودشان به سمت دیگری دارد حرکت می‌کند و ما شاهد بحران مشروعیت در غرب هستیم و افرادی هستند که دولت خودشان را همدست در نسل کشی می‌بینند و باورشان به دموکراسی‌های آزاده اندیشانه لیبرال کاهش پیدا کرده.

سوال: آقای میلر، رسانه ها، فضای رسانه‌ای، فضا‌های اجتماعی که در کشور‌ها هست چقدر تاثیرگذار بوده تا این جای کار برای بیان این جنایت ها، برای آشکارسازی تصویر بهتری از این جنایت‌ها و چقدر از این جا به بعد راه می‌تواند مهم و موثر باشد؟

میلر: فکر می‌کنم که تغییرات عظیمی را شاهد بودیم و رسانه‌های غربی تبدیل به رسانه‌های قدیمی و سنتی شدند و حتی رسانه‌هایی مثل خبرگزاری‌ها و تلویزیون دارند جایگزین رسانه‌هایی می‌شوند که توسط رسانه‌های جایگزین دارند جایگاه ضعیف تری را پیدا می‌کنند، پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی بیشتر مورد ارجاع قرار می‌گیرند و به این دلیل که رسانه‌های اجتماعی استفاده بیشتری توسط مردم می‌شود و طرفداران فلسطین و جنبش‌های طرفدار فلسطین در حال استفاده آن هستند. حتی شاهدیم که این رسانه‌ها یک اجتماعی نیز در حال پاک کردن رسانه‌ها و حتی اسراییل در تلاش برای سرکوب رسانه‌های اجتماعی است، اما با این حال باز هم شکست می‌خورند.

سوال: اقای دیزن، اگر حامیان مردم فلسطین را در سطح گسترده‌تر ببینیم حامیان مظلومیت، آزادیخواهان جهان، بخواهند از این فضا استفاده کنند و همراه شوند با آرمان‌های مردم فلسطین، همراه شوند با آرمان‌های مردم غزه و هر کسی که در تحت ظلم است چطور میتواند از این فضای اجتماعی به نحو شایسته‌ای با ابزار مناسب استفاده کند؟

دیزن: فکر می‌کنم که مزایای خودش را دارد که از جمله مزایای آن، تعاملی بودن آن است و ارتباطات می‌تواند در رسانه‌های اجتماعی دوطرفه باشد. من استاد دانشگاه هستم بعنوان یک استاد دانشگاه ملاحظه من این است که در رسانه‌های سنتی این گفتمان وجود ندارد، ما به دنبال این هستیم که کانال‌هایی مانند کانال‌های یوتیوب و دیگران را که افرادی که تشنه واقعیت هستند چطور می‌توانند تعامل کنند با این دیدگاه‌ها و آن دیدگاه‌هایی که درباره ضد نسل کشی است می‌توانند ارتباط برقرار کنند و با آنها همراه شوند به نظر من این خیلی کمک کننده است که بتوانیم کامنت بدهیم، نظر خودمان را بگوییم و استدلال بکنیم و این ایده‌های بیشتری را به من می‌دهد که در آینده می‌توانیم شاهد آن باشیم که قدرت این رسانه‌های اجتماعی بسیار افزایش پیدا کند و رسانه‌های کنونی که هستند با این چالش رو‌به‌رو هستند که در آینده خودشان را مشروعیت ببخشند.

سوال: فضای اجتماعی را داریم ولی آیا بستر لازم را در این فضا برای همراهی با مردم فلسطین فراهم است به نظر شما؟

دیزن: به نظر من این مسیر برای ما ساده است، افرادی که ما شاهد آن هستیم برای استفاده از رسانه ها، برای این که به دنبال آن هستند که استفاده کنند رسانه‌های اجتماعی برای حرف خودشان افرادی که می‌توانند این مطالب را به اشتراک بگذارند می‌توانند شامل افراد دولتی، افراد خصوصی باشند، رسانه‌ها برای این که به دنبال آن هستند که استفاده کنند رسانه‌های اجتماعی برای حرف خودشان. افرادی که می‌توانند این مطالب را به اشتراک گذارند می‌توانند افراد دولتی و افراد خصوصی باشند. چشم انداز رسانه‌هایی که چشم اندازی که در این زمینه داریم بازاری که در این زمینه است هنوز دست نخورده است و راه برای پیشرفت بسیار زیاد است.

سوال: من ارتباطم را با آقای لاسکاریس ادامه می‌دهم، الان که در خدمت شما هستیم وضعیت انسانی مردم غزه چطور است، زنان، کودکان و البته مسئولیت بین المللی، می‌خواهم متمرکز شوم بر این موضوع که مسئولیت بین المللی در این زمینه چیست؟

دیمتری لاسکاریس: براساس بند یک کنوانسیون حقوق بشر باید که همه افراد هر چه که در توان دارند به کار گیرند تا این نسل کشی انجام نشود و اگر که معتقد شدند این ریسک وجود دارد که این نسل کشی در حال انجام است، در حال حاضر شاهدیم که براساس شرایط، براساس حکمی که دادگاه بین المللی دادگستری داد، به طور قطع می‌توانیم بگوییم که نسل کشی به هر حال در حال انجام است، بنابراین وظیفه اول براساس بند این مصوبه محقق شده و ما باید وظایف خودمان را انجام دهیم و باید کمک‌های نظامی به اسرائیل متوقف شود و فشار‌های سیاسی به اسرائیل گذاشته شود و از همه ابزار‌ها برای جلوگیری از اقدام اسرائیل برای ادامه نسل کشی انجام شود. اما شاهدیم که کشور‌های غربی در نقض اولین بند این کنوانسیون در حال کمک به اسرائیل هستند و آن‌ها باید فورا تحریم کنند اسرائیل را و هیچ گونه همکاری نداشته باشند با افراد و همه مسئولانی که در اسرائیل هستند.

سوال: آقای میلر آقای لاسکاریس اشاره کردند به حکم دادگاه بین المللی درباره رژیم صهیونیستی و جنایاتی که انجام می‌شود. دیدیم که مقامات رژیم صهیونیستی تحت پیگرد قانونی قرارگرفتند، نقش رسانه‌ها را راجع به موضوعی صحبت کنیم که قبلا جزو خط قرمز‌ها بود ولی الان در دادگاه بین المللی لاهه راجع به آن صحبت می‌شود و حکم صادر می‌شود، حکم پیگرد مقامات رژیم صهیونیستی را ما شاهدیم. در سازمان ملل می‌بینیم که اسرائیل را با عنوان رژیم کودک کش خطاب می‌کنند، رسانه‌ها فضای اجتماعی چقدر موثر بودند در ایجاد چنین اتفاق هایی؟

میلر: باید که رسانه‌های دنیا نقش خودشان را ایفا کنند تا شاهد این اقدام باشیم. شاهد بودیم که این اقدام شکل گرفت و در نتیجه کشور‌ها توانستند که تاثیر واقعی را ارائه کنند. امارات، عربستان و حتی قطر که متحدان فلسطین بودند.

جناب آقای دکتر جبلی در مصاحبه در این گزارش تاکید داشتند بر این که فضای جشنواره بین المللی صبح و آن چه که در طول روز‌های مختلف اتفاق می‌افتد ابزار قدرت رسانه‌های مستقل است در مقابل رسانه‌های غربی، رسانه‌هایی که سعی و تلاش دارند که واقعیت مظلومیت مردم فلسطین و غزه را مورد تحریف قرار دهند، برنامه‌ها و سین متفاوت جشنواره بین المللی صبج گویای این موضوع است، اشاره به جایزه سید حسن نصرالله که اهدا شد به یکی از خبرنگاران و فضای رسانه‌ای که صبح امروز در مرکز همایش‌های بین المللی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد گویای این است که آن چه که اتفاق می‌افتد به عنوان یک ابزار قدرت است و می‌تواند یک ظرفیت بالایی را ایجاد کند که واقعیت از دید جامعه بین الملل مغفول نماند.

آن طور که در رسانه ملی اعلام شد سومین جشنواره بین المللی رسانه‌ای صبح در مرکز همایش بین المللی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار کرد و نکته بسیار مهم نسبت به دوره‌های گذشته علی رغم تلاش همه همکاران تعداد بالای آثار رسیده به دبیرخانه این جشنواره است که ۴ هزار و صد و شصت اثر هنری و رسانه‌ای از چهل کشور علی رغم تصویرسازی‌هایی که انجام می‌دهد، ایران هراسی ها، شیعه هراسی ها، اسلام هراسی‌هایی که صورت می‌گیرد، ما شاهدیم که در جشنواره بین المللی رسانه‌ای صبح از کشور‌های مختلف حضور داشتند و آثار خودشان را دبیرخانه این جشنواره ارسال کردند. تا هجدهم اردیبهشت هم در بخش‌های مختلف شاهد رقابت آثار هستیم. نکته قابل توجه حضور میهمانان خارجی این جشنواره است. بیش از چهل کشور، چهل و شش میهمان خارجی حضور داشتند، از مقامات سیاسی سابق، روزنامه نگاران، مستندسازان، تولیدکنندگان محتوا و همچنین انسان رسانه‌های سرشناسی هستند که از کشور‌های معروف دنیا حضور بهم رساندند، از جمله انگلستان، آمریکا، ایرلند، روسیه، برزیل، اوکراین، فلسطین و لبنان و تلاش خواهند کرد در موضوع مقاومت، در موضوع غزه و فلسطین، در موضوع جایگزینی رسانه‌های مختلف، فضای اجتماعی، بهره مندی از این فضا به یک زبان و فهم مشترک برسند و تقویت کنند و برنامه ریزی کنند برای اهدافی که مدنظر است.

جناب آقای میلر صحبت‌های شما را می‌شنویم در خصوص نقش رسانه‌ها و تقویت آن‌ها برای بهره گیری از همراهی جهانی با مردم مظلوم فلسطین و غزه؟

میلر: نقش رسانه باید حمایت از حقوق مشروع مردم فلسطین باشد، نقش رسانه در جهان در حال حاضر اکنون چیزی نیست که ما شاهد آن هستیم، آن‌ها از مقاومت حمایت نمی‌کنند، ما تنها شاهد آن هستیم که رسانه‌های اجتماعی، رسانه‌های جایگزین و کشور‌هایی که در حمایت از مقاومت هستند، در حال حمایت هستند باید که ما آگاهی مردمی را افزایش دهیم و باید که بیشتر ترغیب کنیم مردم را برای اقدامات بیشتر و باید که این نقش ترغیبی رسانه افزایش پیدا کند.

سوال: آقای دیزن، ما می‌بینیم که یک فضایی اتفاق می‌افتد که قبلا شاهد این فضا نبودیم، حکمی بر علیه رژیم صهیونیستی در دادگاه بین المللی لاهه داریم و اتفاق‌هایی که در این گفت‌و‌گو به آن اشاره کردیم. نقش رسانه‌ها کجاست؟

ایزن: نقش کلیدی اشاعه اطلاعات است، باید که این اختلافی که در اتفاقات واقعی و آن چیزی که روایت می‌شود وجود دارد از بین برود و تمرکز واقعی اکنون این است که گفتمان کنترل شود و دفاع بشود از آن اهداف واقعی و به نظر من رسانه اکنون نقشی بسیار مهمی در ایجاد درک و ارتباط میان واقعیت و آن چیزی که روایت می‌شود از رسانه وجود دارد و درباره غزه باید این قضیه انجام بشود، در واقع رسانه‌ها باید آن چیزی که باشد که نگرانی‌هایی که اکنون ایران درباره امنیت غزه دارد منعکس شود و باید که دستکاری‌های رسانه‌هایی که از سوی رسانه‌های غربی شاهدیم و بسیار خراب کننده و ویران کننده است از بین برود و نقش رسانه بسیار مهم است و باید ارزش‌هایی که باید براساس آن سخن بگوید پایداری کند.

سوال: من بروم به استودیوی دیگرمان و سوالم را از آقای لاسکاریس بپرسم که چرا به رقم فضای ملت‌ها و این روشنگری که ملت‌ها می‌بینیم نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی، اما این همچنان وکلای این رژیم به توجیه نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه دارند ادامه می‌دهند؟ چرا؟

لاسکاریس: رژیم صهیونیستی تنها ابزاری برای این اهداف است و رسانه یکی از دیگر وسایلی است که این رژیم در کنترل خودش دارد. با این حال آن‌ها هستند که در حال حاضر جلوگیری می‌کنند از رساندن کمک‌ها به گروه‌های فلسطینی از جمله حماس به بیمارستان‌ها را هدف قرار می‌دهند و تنها پناهگاه این رژیم حضور و استفاده از رسانه‌ها برای توجیه خودش است. تنها ابزاری است که می‌تواند دادگاه‌های بین المللی را قانع کند و تنها ابزاری که باید استفاده کنیم از این گونه دادگاه‌ها برای اثبات حقوق مردم فلسطین و رسانه‌ها، خبرنگارانی که اسم شان خبرنگارست و آن‌ها هستند که پایه‌های این نسل کشی را شکل دادند باید به طریقی تغییر مسیر دهند، اما خبر خوب این است که این‌ها در حال شکست هستند و ۵۳ درصد از مردم آمریکا در حال حاضر دیدگاه‌های منفی نسبت به این رژیم پیدا کردند و دیدگاه‌های اکثریت مردم این است که جمعیت جمهوری خواه جوان آمریکا بر ضد اسرائیل است و آن‌ها هستند که مخالفت کلی دارند، رسانه‌ها را همدست می‌دانند و این تبلیغات رسانه‌ای در حال ویران شدن است و باید اقداماتی صورت بگیرد که این فروپاشی سرعت بگیرد.

سوال: آقای میلر، آقای لاسکاریس اشاره کردند که باید تبلیغاتی صورت بگیرد که این فضا شکسته شود و آن چیزی که اتفاق افتاده است و آن همصدایی و حلقه‌های تنگاتنگ مردم، رسانه و واقعیت اتفاق بیافتد، چطور؟

میلر: فکر می‌کنم که دیمتری به درستی اشاره کرد که ابزار پروپاگاندا در ابزار این جنجال رسانه‌ای و این تبلیغات رسانه‌ای در حال از بین رفتن است، باید که ما سرعت دهیم به این در هم شکستن و از جمله آن‌ها تحریم ها، اعتراضات و تحرکات مردمی است و به نظر من مقاومتی که در منطقه شام در حال شکل گرفتن است، می‌تواند که منجر به مقاومت مسلحانه بر ضد اسرائیل باشد.

سوال: یک دقیقه آقای دیزن نظر شما راجع به همصدایی رسانه‌ها و مردم در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و غزه چیست؟

دیزن: رسانه‌ها می‌توانند نقش بسیار حامی ایفا کنند و ما در حال حاضر رسانه‌های دیجیتال زیادی داریم که در این زمینه فعال هستند. آمریکایی‌ها در حال تلاش برای سانسور کردن آن‌ها و حتی برچیدن کل تیک تاک هستند، اما باید که رسانه‌ها به سمت جوانان و به سمت‌هایی حرکت کنند که اسرائیل و آمریکا و دولت‌ها نمی‌توانند آن‌ها را کنترل کنند و تیک تاک بربچینند می‌توانند از رسانه‌های دیگری استفاده کنیم، مثل توییتر و آن اکانت‌ها و حساب‌هایی که می‌سازیم بتوانیم که گفتمان خودمان را پیش ببریم در رسانه‌های مختلف و به سادگی می‌توانیم که با آن‌ها مقابله بکنیم، اما پلتفرم ها، سانسور می‌کنند و بعضی از آن‌ها بازاری ایجاد می‌کنند برای دیگران از جمله تلگرام که بسیار محبوب است، به خاطر این که سانسور زیادی می‌کند در مقایسه با رسانه‌هایی که در آمریکا فعال هستند و باید که دولت‌هایی مثل دولت آمریکا که کنترل می‌کنند این رسانه‌ها را، مردم به سمت رسانه‌هایی حرکت کنند که این کنترل کمتر است و بتوانند صحبت‌های خودشان را در کشور‌های مختلف گسترش دهند.

سوال: آقای لاسکاریس یک دقیقه پایانی را به شما اختصاص می‌دهم، راجع به فضای اجتماعی، همراهی رسانه‌ها در بازتاب واقعیت میدان غزه و فلسطین از شما بپرسم که باید چه اتفاقی بیافتد در این موضوع؟

لاسکاریس: باید که خبررسانی در محل بسیار تقویت شود. اگر سوال تان را درست متوجه شده باشم، اما با توجه به این که در یک سال گذشته شاهد محدود شدن و محاصره غزه بودیم منابع محدودی داریم در غزه. باید که خبررسانی از مبداء بسیار، از محل درگیری بسیار با قوت بیشتری صورت بگیرد. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس 12 روزه
سوختن ۱۵۰ اصله نخل خرما در شهرستان شادگان
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۳۱ تیر ۱۴۰۴
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
انفجار کنترل‌ شده در تبریز حین عملیات خنثی‌سازی مهمات
اخبارنقاط مختلف چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
استقبال خانواده‌ها از کلاس‌های تابستانی فرهنگسرا‌های کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)