• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۳۰۴۵۴
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۹
اقتصادی » آب و انرژی

افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی گاز کشور

سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از پیشرفت طرح‌های راهبردی گاز در حوزه های بهینه سازی و انتقال خبر داد و گفت: با بهره‌برداری از طرح های توسعه ذخیره‌سازی گاز در سراجه و شوریجه، ظرفیت ذخیره‌سازی کشور بیش از دو برابر افزایش می‌یابد.

ظرفیت ذخیره‌سازی گاز شوریجه ۲ برابر می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بهنام میرزایی با اشاره به اینکه شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به‌ عنوان مجری پروژه‌های کلان شرکت ملی گاز ایران زیرساخت‌های توسعه را برای صنعت گاز مهیا می‌کند اظهار کرد: این شرکت مأموریت طراحی، اجرا و راه‌اندازی خطوط انتقال فشار قوی، ایستگاه‌های تقویت فشار، طرح‌های ذخیره‌سازی، اندازه‌گیری و توسعه پالایشگاهی را به‌عهده دارد.

وی یکی از پروژه‌های اصلی در حال اجرا در حوزه ذخیره‌سازی را طرح ذخیره‌سازی سراجه قم با ظرفیت کنونی یک میلیارد مترمکعب در سال دانست که امسال به بهره‌برداری می‌رسد و افزود: پروژه‌های ذخیره‌سازی، مخازنی هستند که گاز در هشت ماه فصل گرما به آنها تزریق و در چهار ماه فصل سرما گاز نگهداری‌شده در شبکه استفاده می‌شود و از ناترازی گاز جلوگیری می‌کند.

افزایش ۲ برابری ظرفیت ذخیره‌سازی گاز در شوریجه

سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه پروژه مهم دیگر، توسعه ذخیره‌سازی در میدان شوریجه است که با ظرفیت سالانه ۲ میلیارد و ۲۵ میلیون مترمکعب وظیفه رفع ناترازی در شبکه شمال و شمال شرق را برعهده دارد، بیان کرد: طرح توسعه این پروژه در قالب شوریجه دی با پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصد در سه حوزه بالادست، پایین‌دست و عمومی در حال انجام است.

میرزایی با اشاره به اینکه طراحی و اجرای این پروژه شامل حفر ۲۸ مخزن و نصب سه کمپرسور با ظرفیت بالا است، تصریح کرد: برای نخستین بار است که این کمپرسور‌ها در ایران ساخته می‌شوند که فشار ۵۰ بار را به فشار ۳۴۵ بار تبدیل می‌کند.

وی افزود: با تکمیل این پروژه، ظرفیت ذخیره‌سازی گاز شوریجه به ۴.۵ میلیارد مترمکعب در سال افزایش می‌یابد و هدف‌گذاری ما این است که این پروژه اواسط سال آینده به بهره‌برداری برسد.

شتاب در توسعه زیرساخت‌های انتقال و ذخیره‌سازی گاز

سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از پروژه ذخیره‌سازی زیرزمینی گاز طبیعی در گنبد‌های نمکی نصرآباد کاشان به‌عنوان یکی دیگر از طرح‌های این شرکت یاد کرد و گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی این منطقه در مرکز کشور و سهولت دسترسی به خطوط انتقال، اجرای این پروژه نقش مؤثری در کاهش ناترازی شبکه گاز ایفا می‌کند.

میرزایی با بیان اینکه احداث حدود ۲۷۰۰ کیلومتر خط انتقال گاز به این شرکت واگذار شده است، گفت: راه‌اندازی هزار کیلومتر از این خطوط برای سال ۱۴۰۴ هدف‌گذاری شده است. از جمله پروژه‌های مهم امسال می‌توان به خط لوله ۵۶ اینچ اهواز – کوهدشت اشاره کرد که در چهار گستره و با مشارکت پیمانکاران داخلی در حال اجراست.

به گفته وی، احداث سه ایستگاه تقویت فشار در خطوط هفتم و هشتم سراسری، اجرای سیستم‌های اندازه‌گیری ۲۸ نقطه مبادلاتی بین پالایشگاه‌ها، نقاط مصرف و بخش صادراتی و احداث تأسیسات زیربنایی در شرکت انتقال گاز ایران از دیگر پروژه‌های در حال اجرای شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران است.

تحول در مدیریت پروژه‌ها با تکیه بر فناوری

سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران درباره اقدام‌های این شرکت برای افزایش سرعت اجرای پروژه‌های اولویت‌دار گفت: در دو حوزه نرم‌افزار و سخت‌افزار، تحولاتی در حال انجام است. از دو سال پیش، دفتر مدیریت پروژه در این شرکت راه‌اندازی شد و به‌عنوان تنها شرکت پروژه‌محور زیرمجموعه شرکت ملی گاز ایران، مدیریت پروژه‌ها را از شیوه سنتی به رویکردی مدرن ارتقا دادیم. تاکنون ۳۵ نفر از همکاران موفق به دریافت مدرک بین‌المللی PMP (مدیریت حرفه‌ای پروژه) شده‌اند و امسال نیز ۶۰ نفر دیگر در حال گذراندن این دوره تخصصی هستند.

میرزایی در تشریح اقدام‌های انجام‌شده در حوزه نرم‌افزار اظهار کرد: بر این باوریم که مدیریت پروژه باید هم‌زمان با مدیریت ذی‌نفعان انجام شود. امسال از پیمانکاران و مشاوران خواسته‌ایم مدیر پروژه خود را معرفی کنند تا با برگزاری نشست‌های مشترک با دفتر مدیریت پروژه، روند اجرای پروژه‌ها به‌صورت نوین و هماهنگ مدیریت شود.

وی با اشاره به به‌کارگیری روش‌های نوین در حوزه سخت‌افزار گفت: برای نمونه، در پروژه خط لوله اهواز – کوهدشت، به‌دلیل الزامات پدافند غیرعامل و عبور از رودخانه کارون، به جای روش متداول HDD، برای نخستین‌بار در کشور از روش «میکروتونلینگ» استفاده شد که ضمن برخورداری از ایمنی بیشتر، از نظر اقتصادی نیز مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

نیروی انسانی متخصص، سرمایه طلایی توسعه

سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، همکاری گسترده با شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها، از جمله امضای تفاهم‌نامه با دانشگاه صنعتی شریف در حوزه پژوهش‌های گازی را یکی از محور‌های راهبردی این شرکت برشمرد و تأکید کرد: سرمایه اصلی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، نیروی انسانی متخصص آن است.

میرزایی تصریح کرد: با اتکا به دانش، تجربه و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، گام‌های مؤثری در توسعه زیرساخت‌های راهبردی صنعت گاز کشور برداشته شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجتماع ۱۵ ساله عزاداران البرزی در میدان فاطمیه کرج
صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا در البرز
برگزاری جلسه شورای پدافند غيرعامل لرستان
عزاداری مردم لرستان در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
برگزاری یادواره شهدای انتظامی در سلسله
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تمدید مهلت انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۴
سفر وزیر امور خارجه به فرانسه
در روزهای آلودگی هوا مایعات زیاد مصرف کنید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۴ آذر
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تجلیل از خانواده معظم شهدا در خرم آباد
قتل یک استاد دانشگاه به‌دست قاتلان اجاره ای در گتوند
حال و هوای این روزهای مدینه منوره
برگزاری یادواره شهدا در دورود
استمرار آلودگی هوا در سمنان
همه مراکز آموزشی لرستان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
تکرار مواضع ممدانی ضد ترامپ بعد از دیدارش با ترامپ
تشییع پیکر‌های مطهر شهدای فاطمی در ضاحیه بیروت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
مدارس سراسر استان سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
مدارس سیستان بلوچستان در روز‌های پایانی هفته غیرحضوری شد
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
تشییع پیکر ۱۰۰ شهید گمنام دفاع مقدس در تهران
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)