• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۸۹۳۹
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۸
صفحه نخست » عمومی

اتهام‌زنندگان به دولتمردان با شناسنامه حرف بزنند

رئیس جمهور در مراسم گشایش نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: از همه می خواهم با شناسنامه سخن بگویند و با نام جناح خود حرف بزنند نه با نام ملت ایران چرا که ملت ایران راهش روشن است.

{$sepehr_old_video_48939}

به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای روحانی افزود: ملت ایران در عصر حاضر به دنبال آرامش، اعتدال، پیشرفت و اخلاق است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر گروهی می خواهند ذهن مردم را از تعالی اخلاقی بازدارند و گروهی هم می‌خواهند با تخریب و تهمت و دروغ بر اخلاق جامعه ضربه وارد کنند، یادشان باشد که امسال سال فرهنگ و اقتصاد است نه سال تخریب و مشغول کردن مردم به حوادث غیرواقعی و رویدادهای تخیلی که از ذهن کوچک برخی برمی خیزد.
آقای روحانی گفت: همان طور که باید به دنبال اقتصاد مقاومتی باشیم باید در پی فرهنگ مقاومتی نیز باشیم، فرهنگ و اخلاقی که ملت را در برابر هویت ها و فرهنگ های دیگر تضمین می کند تا بتواند در برابر انواع موج های انحرافی مقاومت کند.
رئیس جمهور تصریح کرد: همان طور که نیاز به فرهنگ مقاومتی داریم نیاز به فرهنگ دانش‌بنیان داریم و همان گونه نیز نیاز به اقتصاد دانش‌بنیان داریم و فرهنگ ما نیز در کنار دین قرار دارد که اساسش بر تفکر و تعقل است و ما را در همه جا هدایت می‌کند.
آقای روحانی گفت: فرهنگ ما از دیرباز در کنار کتاب، شعر، ادبیات، خداپرستی و یکتاپرستی حضور داشته است.
رئیس جمهور افزود: ما در کنار هویت ایرانی و اسلامی هستیم البته جامعه ما و اعتقادات ما چارچوبی را برای همه آفرینندگان، نویسندگان و مبلغان فرهنگی پیش رو می‌گذارد و آن چارچوب منافع ملی، مصلحت ملی، احترام به فرهنگ دین و عقاید مردم، اسرار کشور، تمامیت ارضی و وحدت ملی است.
آقای روحانی گفت: البته ملت ایران اجازه نمی‌دهد که افرادی بخواهند در جامعه بین اقوام، طوایف و مذاهب، تفرقه، شکاف و فاصله ایجاد کنند.
رئیس جمهور ادامه داد: همه آنهایی که ارزش‌آفرینان جامعه بوده‌اند حتی آنهایی که نامشان کمتر برده می شود، در قدم اول مادران، معلمان، استادان و معلمان فرهنگ در جامعه هستند.
دولت در پی سانسور دولتی نیست
رئیس جمهور گفت: دولت در پی سانسور دولتی نیست همانطور که می بینید بیشترین نقد در جامعه از این دولت و دولتمردان می شود.
آقای روحانی افزود: کتاب به معنای آن است که ما از دیروزمان بازنمانیم که چه بوده است و از فکر فردایمان که چه باید باشد فاصله نگیریم، اگر کتاب می خواهد جامعه ما را در مسیر تعالی و پیشرفت قرار دهد باید با نقد توأم باشد.
آقای روحانی افزود: کتاب، اندیشه و نقد متمم و مکمل یکدیگرند؛ کدام اندیشه است که بدون نقد و نقادی پیش برود و کمال یابد و کدام نقدی است که بدون اندیشه بتواند مفید باشد؟.
رئیس جمهور گفت: باید زمینه را برای نوشتن بهتر و آسان‌تر و بدون دغدغه فراهم کنیم؛ اگر خلق اثر بدون دغدغه امکان پذیر بود من این همه بر امنیت و آزادی تأکید نمی کردم؛ بگذاریم آنچه در دل و اندیشه وجود دارد بر روی صفحه کاغذ خودنمایی کند.
وی افزود: البته دولت در پی سانسور دولتی نیست همانطور که می بینید بیشترین نقد در جامعه از این دولت و دولتمردان می شود و من افتخار می کنم که این دولت شرایطی به وجود آورده است که همه به راحتی نقد می کنند ، سخن می گویند و گاهی از کاه کوه می سازند.
رئیس جمهور تأکید کرد: نقد حق مردم و همه گروه هاست، چه اقلیت و چه اکثریت، اما اینکه با پول بیت المال مردم از دولتی که منتخب مردم است و با رأی اکثریت مردم شروع به کار کرده است کسی بخواهد به جای نقد، تخریب را در پیش گیرد چیزی است که این دولت نمی پسندد.
اجازه ندهیم عده‌ای بخواهند در میان ما تفرقه ایجاد کنند
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود گفت: اگر امروز به دنبال فرهنگ و اقتصاد مقاومتی و در پی تعالی این کشور هستیم، راهی جز تعادل و همراهی، همبستگی و همزیستی مسالمت‌آمیز نداریم.
آقای روحانی افزود: اجازه ندهیم عده‌ای بخواهند در میان ما تفرقه ایجاد کنند و فضا و شرایط امروز منطقه‌ای و بین‌المللی را که برای تعامل سازنده با جهان از دیروز فراهم‌تر است، بر هم بزنند.
رئیس جمهور گفت: اگر امروز به دنبال ثروت ملی هستیم باید به یاد سهم ارزش‌آفرینانی باشیم که کمتر نام آنها برده می‌شود.
وی افزود: اگر به دنبال ثروت ملی هستیم به یاد آنانی هم باشیم که به ما اعتماد به نفس و انگیزه لازم را برای حرکت و تعالی جامعه دادند و پایه های اولیه اخلاق را در جامعه خلق کردند.
آقای روحانی نمایشگاه بین‌المللی کتاب را یک دیپلماسی عمومی، نوعی تعامل سازنده با جهان و محل تلاقی فرهنگ‌ها و اندیشه ها دانست و گفت: اینجا تنها محل فروش کتاب نیست بلکه جولانگاه فرهنگ و جایگاه ظهور و بروز عقلانیت و اندیشه است.
وی افزود: باید به تبعیت از پیامبر (ص) که فرمود علم را حتی در دورترین نقاط مطالبه کنید، باید علم را بیاموزیم و زمینه را برای فعالیت فرهنگ‌دوستان آماده کنیم.
رئیس جمهور تأکید کرد: باید مشکلات را از پیش پای نشر، از جمله نشر کتاب برداریم و فضا را برای خالقان اثر و دست‌اندرکاران نشر و توزیع کتاب و آنها که مغازه خود را با محصول اندیشه‌ها آراسته می کنند و‌ آنان که مردم و به ویژه جوانان و نوجوانان را به خواندن و خرید کتاب ترویج می کنند و معلمان آماده کنیم. 
آقای روحانی همچنین به صحبت‌های آغاز سال تحصیلی خود اشاره کرد که به معلمان توصیه کرده بود زنگی را برای انشا و کتابخوانی در مدارس در نظر بگیرند.
نویسنده،ناشر وخواننده به اندازه اندیشه حرمت دارد
آقای روحانی  این رویداد مهم فرهنگی را به اصحاب فرهنگ و همه دست‌اندرکاران صنعت نشر کتاب، آفرینندگان آثار، ناشران و عرضه‌کنندگان و خریداران کتاب تبریک گفت.
رئیس جمهورهمچنین حضور همه میهمانان داخلی و خارجی را در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب گرامی داشت.
وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه کلمه کتاب و نام کتاب هم با فرهنگ ایرانی و هم با فرهنگ اسلامی ما عجین شده است گفت: اگر موسی کلیم (ع) را به عنوان شکافنده نیل می شناسند و اگر عیسی روح الله (ع) را به عنوان زنده کننده مردگان می نامند، پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) را به عنوان صاحب کتاب می شناسند.
رئیس جمهور گفت: معجزه پیامبر ما کتاب است و ما مسلمانان و خانواده‌های ایرانی از دوران خردسالی جزو اولین اشیائی که در قفسه اتاقمان مشاهده می کردیم کتاب و حداقل قرآن مجید، کتاب آسمانی بود.
وی به شکل گیری ارتباط مسلمانان با دیگر ادیان آسمانی و مکاتب توحیدی با کلمه کتاب اشاره کرد و افزود: ما آنان را اهل کتاب می دانیم و کلمه اهل کتاب ارتباط ویژه ما مسلمانان با تمام فرقه‌های دینی است که به نزول کتاب آسمانی معتقدند.
رئیس جمهور گفت:‌ به همان اندازه که  اندیشه و خرد حرمت دارد، کتاب و نویسنده و ناشر و خواننده آن نیز دارای حرمت و احترام است.
روحانی با بیان اینکه کتاب به معنای ظهور و بروز خرد و اندیشه است تأکید کرد: باید در قانون و مقررات و در حمایت‌هایمان و در امنیت حقوقی اجتماعی و فرهنگی‌مان تلاش کنیم تا حرمت اهل قلم نگاه داشته شود.
وی افزود: قلم مورد احترام خالق و آفریننده جهان است که به آن قسم یاد کرده، پس دارای حرمت است و صاحب قلم حرمت بیشتر دارد.
رئیس جمهور گفت:‌ باید تلاش کنیم مسیر خلق کتاب و کتابخوانی و دوست داشتن کتاب و یار آن بودن را بیشتر کنیم.
وی افزود: آن حبل متینی که ما را به همه اعصار و دوران‌ها و همه کشورها و مناطق جهان متصل می‌کند کتاب است که ما را با دیار دور و نزدیک، با قبایل و با زبان و فکر و راه و روش آنها آشنا می سازد، پس کتاب حلقه اتصال همه انسان‌هاست یعنی همه ما را به هم متصل می کند.
رئیس جمهور گفت:‌ اسلام آیینی است که تعلق به قوم و قبیله خاصی ندارد، دارای عصبیت عشیره‌ای و قبیله‌ای نیست، بلکه دریچه ورود حقایق و علم و دین و فرهنگ را عقل و دل می‌داند و نه طایفه و سرزمین.
وی افزود: کتاب همانند فرهنگ و دین مرز نمی شناسد بلکه ارزشی است ورای همه مرزهای سیاسی یا جغرافیایی.
آقای روحانی گفت: اگر می خواهیم کتاب جایگاه اصلی خود را بیابد باید برای آفریننده و ناشر و عرضه‌کننده کتاب در همه مراحل، امنیت و آزادی را تضمین کنیم.
رئیس جمهور تصریح کرد:‌ بدون آزادی فکر و خرد، اندیشه واقعی انسان تحقق نمی یابد چه بر روی صفحه کاغذ یا فضای مجازی؛ ‌زیرا کتاب به معنای ثبت آن چیزی است که در دل و جان داریم، چه روی سنگ باشد یا برگ یا صفحه نقاشی یا به صورت تابلوی نقاشی یا مجسمه‌سازی و یا حتی معماری، بنابراین همه آثار ثبت شده جهانی به نوعی کتابند.
صاحبان فرهنگ به ارشاد و گشت ارشاد نیاز ندارند
 رئیس جمهور در ادامه گفت: خداوند قدرتی  به ما عنایت کرده که مانند بیت‌های فضای مجازی با کلماتی کم و حروفی که تعدادش خیلی زیاد نیست - 28 یا 32 حرف - کمی بیشتر یا کمی کمتر، با همین الف، ب، م، ع، س و ق بشر چه کرده است؟!
آقای روحانی افزود: با ترکیب حروف در کنار هم و قرار دادن کلمات در کنار یکدیگر چه چیزها آفریده نشده است؟! هم عشق آفریده شده، هم علم آفریده شده، هم ثروت، هم پیشرفت، هم تعالی، هم دوستی، هم برادری، هم کمک و هم تعاون؛ همه این کلمات که بار معنایی بسیار سنگینی دارند از واژگانی ساده تشکیل شده‌اند.
رئیس جمهور در ادامه گفت: خداوند این نعمت را به ما داده است که با همین کلمات آنچه در دل داریم و می‌اندیشیم و می‌فهمیم به دیگران منتقل کنیم و از آنها بگیریم و استفاده کنیم.
آقای روحانی در بخش دیگری از سخنانش با قدردانی از تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همه دست اندرکاران برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افزود: سایر امور فرهنگی نیز حایز اهمیت است و از همه مؤلفان و آنهایی که برای خلق و نشر آثار فرهنگی تلاش می کنند سپاسگزارم.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه اخلاق، تعالی، ثروت و قدرت ما در سایه کار مؤلفان و تلاشگران عرصه فرهنگی خواهد بود تصریح کرد: باید کار را برای همه آنها آسان کنیم؛ باید تشخیص خوب و بد را به صاحبنظران واقعی و انجمن‌ها و اصحاب قلم و فکر واگذار کنیم و بدانیم هیچ کس در ممیزی بالاتر از وجدان و افکار عمومی نیست.
آقای روحانی افزود: آنها (وجدان و افکار عمومی) بهترین ممیزان جامعه ما هستند؛ می دانند به استقبال چه کتابی بروند و چه کتابی را در گوشه انزوار قرار بدهند؛ بگذاریم صاحبان صلاحیت بهترین شیوه‌ها را برای اداره کشور برگزینند.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت معتقد است که باید دخالتش را در همه امور کمتر و کمتر کند و کار را به صاحبان آن رشته و پیشکسوتان بسپارد گفت: همه ما از جمله دولتمردان و همه دولت‌ها به ارشاد صاحبان فرهنگ نیازمندیم؛ صاحبان فرهنگ ما به ارشاد و گشت ارشاد نیاز ندارند؛ آنها باید بگذرند و عبور کنند و تماشا کنند.
آقای روحانی در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه آنها (صاحبان فرهنگ) چون صاحب اندیشه و فکر و فرهنگ هستند راه را به همه نشان بدهند افزود: آنها (صاحبان فرهنگ) نیز  احترام جامعه و دین را به خوبی حفظ خواهند کرد. به امید تعالی بیشتر، به امید علاقه بیشتر مردم به کتاب و کتابخوانی، به امید تعالی فرهنگ و اخلاق در سال فرهنگ و پیشرفت اقتصاد در سال اقتصاد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان یازدهمین کنگره ملی شعر بسیج در زنجان
ممنوعیت تردد مرزنشینان از مرز تمرچین
نایب قهرمانی ورزشکار کردستانی در مسابقات پاراگلایدر
امضای تفاهم نامه آبرسانی به ۹۰۰ روستای دارای تنش آبی در آذربایجان غربی
کاهش ذخایر آب سد‌های استان بوشهر
دانشجویان امروز، افسران جنگ نرم فردا هستند
آسمانی شدن مادر شهید والامقام حسینعلی جعفری
صعود کوهنوردان قمی به قله شیرباد «بام خراسان»
حمایت از نخبگان ، دغدغه مشترک همه مسئولان
گره ترافیکی حرم حضرت عبدالعظیم و بازار قدیم ری باز می‌شود
دعوت چهار کشتی گیر نونهال کردستانی به اردوی تیم ملی
گشایش نمایشگاه کوچه‌های بنی‌هاشم در دیزج‌دیز خوی
برگزاری مسابقات ورزش های الکترونیک
۷۰۰ هزار نفر عوامل اجرایی در تدارک برگزاری انتخابات شورا‌ها
قاتل خاموش در میانه جان یک نفر را گرفت
اعلام ویژه برنامه‌های گرامیداشت هفته کتاب
دو خانه تاریخی دامغان به سرمایه‌گذار واگذار شد
آخرین قطعه لوله‌گذاری طرح انتقال آب به شهر‌های شمالی کرمان
مصدوم شدن 6 نفر در تصادف زنجیره‌ای اتوبان ذوب‌آهن
اعزام ۱۴۰۰ نفر از دانش آموزان آذربایجان غربی به مناطق عملیاتی جنوب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
صدور موافقت اصولی راه‌اندازی یک طرح گردشگری در چهارمحال و بختیاری
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۴ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)