• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۰۶۲۸
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۹
سیاسی » عمومی

لاریجانی: تامین ۶۰% بودجه کشور از منابع نفتی

رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه بیش از ۶۰ درصد بودجه جاری کشور از منابع نفتی است بر استفاده درست از این منابع تأکید کرد و گفت: این رویکرد در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار دارد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای علی لاریجانی در حاشیه افتتاح نمایشگاه "عکس آغاز عصر نفت " با اشاره به گذشت بیش از یک صد سال از کشف نفت در ایران تصریح کرد: تاکنون بخش زیادی از منابع نفتی مصرف شده است که باید به این موضوع توجه داشت.
آقای لاریجانی با بیان اینکه نفت یکی از سرمایه های مهم کشور است، گفت: ما یک کشور نفتی محسوب می‌شویم و از این سرمایه باید درست استفاده کرد؛ استفاده درست به این معنا نیست که از این منابع در بودجه‌های جاری استفاده کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون ثقل بودجه جاری کشور بر منابع نفتی متمرکز است و سیاست های کلی کشور این است که ما از این رویکرد فاصله بگیریم و بودجه جاری کشور از محل مالیات‌ها و سایر منابع غیرنفتی تأمین شود.
آقای لاریجانی تأکید کرد: منابع زیرزمینی کشور باید صرف سرمایه‌گذاری شود و رفتار نادرستی که معمولا در دولت‌ها صورت گرفته، زمینه‌ساز تورم  بوده است.
وی با بیان اینکه در سیاست های اقتصاد مقاومتی بر دوری از تکیه بر منابع نفتی تأکید شده است، گفت: اکنون با توجه به شرایط کشور و تحریم ها فرصت آن نیست که در زمینه حذف منابع نفتی از بودجه جاری کشور گام بلندی برداشته شود اما این سمت گیری وجود دارد و لایحه مالیات که در مجلس در حال پیگیری است با همین هدف است.
آقای لاریجانی با یادآوری اینکه در برنامه ششم نیز بر استفاده از منابع غیرنفتی در بودجه جاری کشور تأکید شده است، تصریح کرد: تدوین برنامه ششم باید در دولت آغاز شود و دولت باید امسال مراحل تدوین برنامه ششم را نهایی کند و تا شهریور ماه و حتی زودتر از این زمان، باید کار بررسی برنامه ششم توسعه در مجلس انجام شود. 
وی افزود: مباحثی هم در این زمینه در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی مطرح است و همایشی نیز در این باره برگزار خواهیم کرد.
نمایشگاه عکس به مناسبت سالروز کشف نفت در ایران    
نمایشگاه عکس "آغاز عصر نفت" به مناسبت پنجم خرداد، سالروز کشف نفت در ایران و فوران نخستین چاه نفت خاورمیانه در مسجد سلیمان، با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی گشایش یافت.  
رئیس مجلس شورای اسلامی با تبریک پنجم خرداد سالروز کشف نفت در ایران و فوران نخستین چاه نفت خاورمیانه در مسجدسلیمان و با تشکر از نماینده مسجدسلیمان برای برپایی این نمایشگاه، افزود: امیدواریم این گونه نمایشگاه‌ها پندی باشد که سابقه تاریخ صنعتی کشور را دقیق‌تر فهم کنیم.
دکتر لاریجانی گفت: نمایشگاه عکس آغاز عصر نفت گوشه‌ای از فکر صنعتی کشور را نشان می‌دهد؛ مسجد سلیمان یکی از شهرهای مهم است که باید به آن توجه ویژه شود.
پنجم خرداد 1287 نخستین روز اکتشاف نفت در ایران و خاورمیانه بود که نقطه عطف صنعتی شدن و استفاده از منابع زیرزمینی برای تولید ثروت بود و در واقع مسیر اقتصاد ملی ما بعد از فوران نخستین چاه نفت در خاورمیانه که چاه شماره یک مسجدسلیمان نام گرفت، سمت و سوی جدیدی پیدا کرد.
در نمایشگاه عکس آغاز عصر نفت فرایند اکتشاف تا تولید نفت به نمایش گذاشته ‌شده است. در این نمایشگاه همچنین عکس هایی مرتبط با "قرارداد دارسی" که نخستین قرارداد برای خرید نفت در سال 1280 بود تا مرحله کشف، فوران، انتقال و فروش به نمایش گذاشته شده است.
ثبت پنجم خرداد به عنوان "روز مسجد سلیمان" در تقویم سالانه
از امروز پنجم خرداد، روز مسجدسلیمان در تقویم ثبت شد و این نخستین بار است که یک واقعه اقتصادی و طبیعی مبنای ثبت یک روز در تقویم کشور قرار می‌گیرد.
دیروز اسماعیل جلیلی، نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس شورای اسلامی، در نشستی خبری از ثبت روز پنجم خرداد به عنوان روز مسجدسلیمان در تقویم کشورمان خبر داد و گفت: مسجدسلیمان در طول 100 سال گذشته توانسته است در بخش منابع درآمدی و به حرکت درآوردن چرخه اقتصادی کشور تأثیرگذار باشد لذا بنا داریم پنجم خرداد را به نام روز مسجدسلیمان نامگذاری کنیم و به همین مناسبت در سطح مرکز، استان و شهرستان برنامه‌هایی  برگزار خواهیم کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت
هیدج ،شهری با گام های کتانی
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده است
برپایی نمایشگاه اسوه بسیج در اهر
لزوم حفظ وحدت و اطاعت از رهبری در جامعه اسلامی
رتبه برتر شهرستان میانه در جذب اعتبارات بانکی
معاون وزیر صمت: سیاست کاهش توقف تولید در فولاد و صنایع معدنی در صدر دستور برنامه‌های ایمیدرو است
رونمایی از مجموعه وصایای کامل شهدای آذربایجان‌شرقی
مقاومت پیروز اصلی انتخابات عراق بود
راه اندازی سامانه راه نیکان مراکز نیکوکاری در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان؛ ۳۰ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۳۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش از دریچه دوربین
معرفی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه نهایی تنیس ساحلی BT۵۰
درخشش دانش آموز شاهین‌دژی در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز
بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان باروق
منطقه آزاد ارس پیشانی توسعه اقتصادی آذربایجان شرقی
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
استمرار غبارآلودگی هوا در مناطق صنعتی سمنان
پیام تسلیت استاندار آذربایجان شرقی در پی درگذشت خبرنگار تبریزی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
وزیر دفاع: نباید فولاد و ذوب‌آهن را به اصفهان می‌بردیم
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)