• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۶۸۵۳
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۲
یزد » اجتماعی

موانع پیش روی نیروگاه‌های تولید پراکنده رفع می‌شود

رئیس کمیسیون نفت، گاز، انرژی و پتروشیمی اتاق بازرگانی یزد: یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که نیروگاه‌های تولید پراکنده با آن مواجه‌اند، هزینه بالای ترانزیت برق است.

موانع پیش روی نیروگاه‌های تولید پراکنده رفع می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، نشست کمیسیون نفت، گاز، انرژی و پتروشیمی با دستور کار بررسی مشکلات نیروگاه‌های تولید پراکنده در استان یزد برگزار شد. 

احمد عشقان‌ملک، رئیس کمیسیون نفت، گاز، انرژی و پتروشیمی اتاق بازرگانی یزد در نشست این کمیسیون که با هدف بررسی مشکلات نیروگاه‌های تولید پراکنده برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که این نیروگاه‌ها با آن مواجه‌اند، هزینه بالای ترانزیت برق است، در این زمینه تلاش‌های زیادی انجام دادیم، حتی موضوع را تا دیوان عدالت اداری پیگیری کردیم، اما متأسفانه هنوز نتیجه مطلوبی نگرفته‌ایم. 
 
وی ادامه داد: موضوع مصرف داخلی برق تولیدی این نیروگاه‌ها و همچنین قطعی مکرر فیدر‌ها نیز از دیگر مسائل جدی در این حوزه است که در حال بررسی آن هستیم و امیدواریم با هم‌افزایی بین فعالان اقتصادی و نهاد‌های مسئول، بتوانیم بخشی از این مشکلات را حل کنیم و مسیر توسعه این نوع نیروگاه‌ها را در استان هموارتر سازیم. 

علی‌اصغر بیگی، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی یزد با تأکید بر ضرورت واقع‌بینی در مواجهه با بحران انرژی کشور اظهار کرد: در شرایط فعلی، کشور کاملاً درگیر بحران برق است، اگر بخواهیم صرفاً به اجرای کامل و بدون انعطاف قانون پایبند باشیم، تولید در بسیاری از واحد‌ها متوقف خواهد شد. 

بیگی با تأکید بر لزوم بررسی واقع‌بینانه و جامع موضوع گفت: محیط زیست باید با نگاه همه‌جانبه و بر اساس واقعیت‌های موجود تصمیم‌گیری کند، نه فقط با اتکا به بند‌های قانونی که در عمل، با شرایط بحرانی فعلی هم‌خوانی ندارد. 
 
وحید صالحی، فعال اقتصادی در این نشست با انتقاد از رویکرد‌ها و موانع موجود بر سر راه توسعه نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس گفت: در حال حاضر، بیشترین مشکل برای نیروگاه‌ها نه از جنبه فنی، بلکه از سوی سازمان محیط زیست ایجاد شده است، متأسفانه هنوز درک روشنی از کارکرد نیروگاه‌ها در این نهاد وجود ندارد و نگاه چندین سال پیش همچنان حاکم است. این دیدگاه نیازمند بازنگری جدی است. 

وی با اشاره به ظرفیت‌های نیروگاه‌های تولید پراکنده (DG) و تولید همزمان (CHP) ادامه داد: این نیروگاه‌ها موتور‌های گازسوزی هستند که به صورت دائم کار می‌کنند و از ظرفیت ۵۰۰ کیلووات تا ۹ مگاوات را پوشش می‌دهند، در دنیا به دلیل مزایای فراوان این نوع موتورها، استفاده گسترده‌ای از آنها می‌شود، در ایران نیز از سال ۱۳۸۷ با تدوین یک دستورالعمل، تعداد زیادی از متقاضیان این سیستم‌ها شناسایی شدند. 
 

صالحی با بیان اینکه نخستین نیروگاه CHP کشور در یزد احداث شده، افزود: اکنون یزد سومین استان تولیدکننده برق در مقیاس کوچک است، این نیروگاه‌ها در کشور حدود ۱۵۰۰ مگاوات برق تولید می‌کنند، در حالی که مجموع تولید نیروگاه‌های خورشیدی ۸۰۰ مگاوات است، مزیت مهم این موتور‌ها راندمان بالاتر نسبت به توربین‌های نصب‌شده در کشور است. 

وی ادامه داد: راندمان متوسط نیروگاه‌های کشور بین ۳۴ تا ۳۵ درصد است، که البته عدد واقعی احتمالاً کمتر از اینهاست، اما راندمان DG‌ها بین ۴۰ تا ۴۲ درصد است. اگر از حرارت تولیدی آنها در مکان‌هایی مثل گرم‌کردن آب استخر‌ها استفاده شود، این راندمان می‌تواند به ۸۰ درصد برسد. با این حال، متأسفانه استخر‌های استان حاضر به همکاری نشدند. 
این فعال اقتصادی همچنین به جنبه‌های اقتصادی و زیرساختی این فناوری اشاره کرد و گفت: در صورت استفاده از CHP، نرخ خرید برق توسط توانیر افزایش می‌یابد و ما نیز به همین دلیل به دنبال توسعه این مدل بودیم، اما به دلیل ارزان بودن گاز، CHP هیچ‌گاه در ایران جدی گرفته نشد. 

صالحی استفاده از این نیروگاه‌ها را در دنیا بخشی از پدافند غیرعامل دانست و گفت:، چون این نیروگاه‌ها محلی هستند و سرعت نصب بالایی دارند، در عرض سه ماه می‌توان آنها را نصب و راه‌اندازی کرد، در مواقع بحرانی اهمیت دوچندانی دارند. 

در ادامه سیدرضا علوی، فعال اقتصادی با انتقاد از برخورد دوگانه نهاد‌های نظارتی گفت: سازمان محیط زیست ما را به عنوان صنایع آلاینده تعریف کرده و محدودیت‌هایی برایمان اعمال می‌کند، در حالی که عامل اصلی این آلایندگی، گازی است که شرکت گاز در اختیار ما قرار می‌دهد. 

وی افزود: این تناقض در سیاست‌گذاری باعث شده تولیدکننده در میانه فشار بین چند دستگاه قرار بگیرد، بدون اینکه نقش واقعی خود را در ایجاد آلودگی یا امکان اصلاح آن در نظر گرفته باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نتایج امتحانات نهایی پایه دوازدهم
سنگربان ملی‌پوش ذوب‌آهن ماندنی شد
افزایش سرعت وزش باد در چهارمحال و بختیاری
شهرداری‌ها موظف به پرداخت سهم کتابخانه‌های عمومی شدند
کارتال از پرسپولیس جدا شد
هوای اصفهان و ۴ شهر مجاور قابل قبول است
برگزاری راهپیمایی جمعه‌های خشم و نصر در خراسان جنوبی
اتصال ۱۷ نیروگاه خورشیدی نصب شده در جوار چاه‌های کشاورزی به شبکه برق
دروازه بان ذوب‌آهن در این تیم ماندنی شد
اسرائیل بی‌اجازه از حریم ما برای حمله به ایران استفاده کرد
معدوم کردن ۴ تُن فراورده‌های خام دامی ضبط شده در خراسان جنوبی
کاروان ورزش ایران از حضور در یونیورسیاد بازماند
صیاد پرندگان زینتی در دام محیط بانان شهرستان پلدختر
آغاز تمرینات ملی پوشان جوان تیم پارادو ومیدانی نابینایان و کم بینایان
پیام عراقچی به همتای عربستانی با محوریت روابط دوجانبه
تعویق انتخابات فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام
آلودگی هوا، ادارات بهمئی را تعطیل کرد
گاردین: حمله آمریکا به ایران منشور ملل متحد را نقض کرد
غوغای مداح کوچولو در حسینیه معلی
دولت ترامپ خواستار برکناری فرانچسکا آلبانیز شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش به انتشار تصویر موهن از پیامبر در نشریه لمان ترکیه
ساخت نیروگاه‌های تولید پراکنده در بیش از ۱۰۰۰ نقطه کشور
شکست پروژه جنگ ۱۲ روزه علیه ایران
کالابرگ الکترونیک به هفت دهک پرداخت می‌شود
پاسخ قاطع ایران مانع تحقق اهداف آمریکا شد
آغاز ساخت نخستین نیروگاه خورشیدی پتروپارس
شرایط مالیات صفر اعلام شد
صهیونیست‌ها ابعاد ضربه بزرگی را که خورده‌اند، پنهان می‌کنند
قدرت موشکی برای پاسخ به صهیونیست‌ها در وضع عالی است
هم‌گرایی و تعامل عامل پایداری تولید در صنعت پتروشیمی
دو هزار میلیارد تومان خسارت صنعت برق ناشی از جنگ ۱۲ روزه
ایران به تقویت رشته‌های حساس علمی ادامه خواهد داد
برگزاری نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ در روز‌های ۲۶ و ۲۷ تیر
بازسازی مناطق آسیب‌دیده از اولویت‌های وزارت راه است
بازدید پزشکیان از مناطق آسیب‌دیده از تهاجم رژیم صهیونی
صدراعظم آلمان: هراسی از جنگ با روسیه ندارم  (۳ نظر)
بازدید سرپرست سفارت ایران از بازگشت مهاجران افغان  (۱ نظر)
ظریف: آژانس خود را از ننگ جنایات جنگی گروسی پاک کند  (۱ نظر)
پیام آیت الله نوری همدانی در پی شهادت سردار شادمانی  (۱ نظر)
یاوه‌گویی ترامپ نتیجه شکست سنگین در برابر ایران است  (۱ نظر)
تیم ملی فوتسال ناشنوایان ایران چهارمین بار قهرمان جهان شد  (۱ نظر)
لیگ والیبال ملت ها؛ برتری بلند قامتان ایران مقابل آرژانتین  (۱ نظر)
برانکو: ایران به جرات یکی از امن‌ترین کشور‌های جهان است  (۱ نظر)
اصرار گروسی بر بازدید از سایت‌های بمباران‌شده بی‌معناست  (۱ نظر)
ادای احترام هند به ملتی که ایستاد  (۱ نظر)
پوشش حفاظتی ۹۷ ذخیره گاه جنگلی در لرستان  (۱ نظر)
عراقچی: ایران با واژه تسلیم بیگانه است  (۱ نظر)
حملهٔ وحشیانهٔ اسرائیل به ایران بی‌پاسخ نخواهد ماند  (۱ نظر)
دستگیری عامل خرابکاری در بندرانزلی  (۱ نظر)
گروسی: ایران سلاح هسته‌ای ندارد  (۱ نظر)