• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۰۸۷۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۷
بین الملل » سیاسی

تخت‌روانچی: آماده هر احتمالی هستیم

معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در گفت‌و‌گو با ان‌بی‌سی درباره مذاکرات غیر مستقیم بین ایران و آمریکا در ماه‌های گذشته گفت که تهران با حسن نیت مذاکره کرد، اما واشنگتن با سوءنیت وارد شد.

تخت‌روانچی: آماده هر احتمالی هستیم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در مصاحبه با شبکه «ان بی سی» آمریکا، با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با میانجی‌گری عمان در طول ماه‌های گذشته گفت: ما با حسن نیت مذاکره کردیم، ولی آمریکایی‌ها به طور قطع با سوء‌نیت وارد مذاکرات شدند.

تخت روانچی در پاسخ به این پرسش که آیا هنوز فضا برای مذاکره وجود دارد و هنوز می‌توان راهی را برای همکاری با آژانس پیدا کرد؟ گفت: در‌ها از این باب بسته نشده است. ما همکاری خود را با آژانس متوقف کردیم و ادامه همکاری بستگی به یک سری موارد دارد. مثلاً اینکه دقیقاً چه اقدامی باید انجام دهیم تا یک همکاری منظم و روانی با آژانس داشته باشیم. سفیر ما در وین با دبیرکل در تماس بوده و موضع ما را برای او مشخص کرده است.

وی در واکنش به اینکه آیا امکانی برای عبور از این جنگ و ازسرگیری مذاکرات وجود دارد؟ افزود: نمی‌توان از این تجاوز آشکار به آسانی عبور کرد. مردم ما صدمات زیادی را در نتیجه تجاوز اسرائیل و آمریکا متحمل شدند. چگونه می‌توانیم این را فراموش کنیم؟! مردم ما کشته و زخمی شده‌اند. این برای ما آسان نیست. مردم ما نمی‌توانند فراموش کنند که در ۱۳ ژوئن رژیم اسرائیل به ما حمله و دولت آمریکا از آن حمایت کرد. آمریکا چند روز بعد به ایران حمله کرد. ما چطور می‌توانیم این را فراموش کنیم.

دیپلمات ارشد ایرانی اضافه کرد:، اما سوال اصلی این است: آیا ما می‌توانیم به آمریکا اعتماد کنیم؟ دو روز قبل از شروع ششمین دور مذاکرات بین ایران و آمریکا این تجاوز اتفاق افتاد. این بزرگترین ضربه به دیپلماسی بود. این بزرگترین ضربه به اعتماد مورد نیاز برای یک مذاکره واقعی است. آمریکایی‌ها چطور می‌توانند این را توضیح دهند؟ ما از آنها می‌خواهیم که توضیح دهند چرا ما را گمراه کردند؟ چرا آنها چنین اقدام غیرقانونی را علیه مردم ما انجام دادند؟ چند روز قبل از تجاوز، ما تماس‌هایی را به صورت غیرمستقیم با استیو ویتکاف برقرار کرده بودیم و او به ما گفت که ظرف چند روز با ما در عمان دیدار خواهد کرد.

وی تاکید کرد: آمریکایی‌ها قطعاً با سو نیت مذاکره کردند. ما با حسن نیت از طریق عمان ۵ دور مذاکره کردیم. درست است که موفقیتی حاصل نشد و پیشرفت ما کند بود، اما هر دو طرف معتقد بودند که در مسیر صحیح حرکت می‌کنند. ما ناگهان با یک تجاوز مواجه شدیم. آنها چه توضیحی دارند؟ آنها باید بیایند و بگویند چرا چنین اقدامی کردند.

تخت‌روانچی در پاسخ به این پرسش که به باور وی شرایط به چه سمت پیش خواهد رفت و آیا شاهد خشونت و حملات بیشتر از جانب اسرائیل و شاید آمریکا خواهیم بود، ادامه داد: ما برای هر احتمالی آماده هستیم. ما هر اقدامی را برای حفاظت از مردم و ملت مان انجام می‌دهیم. نمی‌خواهیم دوباره تهدید شویم. به همین دلیل است که گفته‌ایم ما دیپلماسی را می‌خواهیم، اما بزرگترین مسئله برای ما این است که برای این پرسش باید پاسخی از سوی آمریکا داشته باشیم. آنها باید ما را قانع کنند که در حین مذاکره دوباره از قدرت نظامی استفاده نخواهند کرد.

وی همچنین درباره میزان خسارت واردشده به تأسیسات هسته‌ای ایران در حمله آمریکا، آسیب را «بسیار جدی» خواند و گفت: خسارت جدی است. این را می‌توانم بگویم. البته من کارشناس ارزیابی خسارت نیستم. سازمان انرژی اتمی ما در حال ارزیابی خسارات است.

تخت‌روانچی در پاسخ به ادعای رافائل گروسی، مدیرکل آژانس درباره احتمال جابه‌جایی بیش از ۴۰۰ کیلوگرم اروانیوم با غنای بالا پیش از حمله آمریکا، گفت: من نمی‌دانم آن مواد کجا هستند. نمی‌توانم نکته‌ای بیش از آنچه گفتم، اضافه کنم و به همین بسنده خواهم کرد.

وی در واکنش به این پرسش که آیا ایران قصد دارد با حمله به پایگاه‌های آمریکا یا سرزمین آمریکا به این جنگ ۱۲ روزه پاسخ دهد و انتقام بگیرد؟ تاکید کرد: ما قبلاً پاسخ دادیم. تا زمانیکه به ما تجاوز نشود، اقدامی نخواهیم کرد.

دیپلمات ایرانی همچنین در پاسخ به اینکه آیا ایران پس از این حمله غافلگیرکننده، موضع خود را درباره ساخت سلاح هسته‌ای تغییر داده است، گفت: موضع ما درباره پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) همان موضع قبلی است. ما به دنبال سلاح هسته‌ای نمی‌رویم، چون این خلاف دکترین دفاعی و فتوای رهبر معظم ما است و ما اعتقاد نداریم که سلاح‌های هسته‌ای می‌توانند امنیت به همراه داشته باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
حسن نیت نسبت به آمریکا ؟؟؟ حسن نیت در هر مذاکره ای حماقت است. اصلاً اگر با این دید وارد شوید از همان اوّل شکست خورده اید!!! حالا جواب حسن نیت و شفاف سازی های خودتان را ببینید.
نظر شما
آخرین اخبار
تجمع بزرگ زینبیون درشهرستان نقده
اختصاص بیش از یک و نیم میلیارد تومان برای برگزاری مراسم دهه اول محرم در مهر
راه اندازی بزرگترین شهرک صنعتی محور شمال خوزستان در باوی
آغاز عملیات اجرایی شبکه فاضلاب شهری چایپاره
معرفی شهر بجنورد در نخستین دوره جوایز سازمان جهانی گردشگری
کسب ۳ نشان طلا و ۲ برنز نمایندگان ایران در ۵ وزن نخست
دشمن نظاره‌گر بخش کوچکی از توانایی‌های ایران در جنگ بود
تولید ۲۹۵ فراورده حیاتی با کمک بافت پیوندی
آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد
فراخوان سرمایه گذاران ایجاد نیروگاه های خورشیدی در سمنان
عملیات‌های گروه‌های مقاومت فلسطین علیه نظامیان صهیونیست در غزه
بررسی آخرین وضعیت گذرگاه مرزی کوزه رش سلماس
لزوم شرکت مدیران دستگاه‌های اجرایی در جلسات ستاد اربعین
مراسم دسته روی کاروان حسینی در گرگان
ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه یک پیروزی تاریخی به دست آورد
تلنگر این هفته و انعکاس متفاوت رویداد‌های خبری
فشار آب در بخش سیوان افتاد
علی‌اکبر دهخدا به روایت فرید مرادی
«کشیک سلامت» و پخش زنده نیمه‌نهایی جام جهانی باشگاه‌ها، از قاب تلویزیون
کشف محموله ۳۰ کیلوگرمی مواد مخدر در گمرک بازرگان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت پدافند هوایی تبریز برای انهدام ریزپرنده ها
بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از پایگاه‌های اصفهان و دزفول
گذرنامه؛ مبنای حضور اتباع خارجی در کشور
هدف از حمله به ایران، فروپاشی ایران مقتدر بود
آمادگی قرارگاه خاتم‌الانبیاء برای اجرای طرح‌های عمرانی
صدور گذرنامه زائران اربعین در کمترین زمان ممکن
ترامپ ادعا کرد: زمان مذاکرات بعدی با ایران مشخص شده است
شبکه تروریستی اینترنشنال به طور کامل هک شد
اهدای انگشتر سردار شهید حاجی‌زاده به سردار موسوی
آمریکا مسئول اصلی تجاوز به ایران است
اتابک: بسته حمایتی وزارت صمت برای پایداری تولید ابلاغ شد
هراس آمریکا از طرح ایجاد سازوکار مالی چندجانبه بریکس
آخرین شب مراسم عزاداری ابا عبدالله در حسینیه امام خمینی (ره)
ضرورت ارائه مشوق به داروخانه‌های فعال در جنگ تحمیلی اخیر
ایران مقابل زورگویی آمریکا و رژیم صهیونی ایستاد
مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی با حضور رهبر انقلاب  (۴ نظر)
ترامپ ادعا کرد: زمان مذاکرات بعدی با ایران مشخص شده است  (۴ نظر)
اعتماد به روند گفت‌وگو، شرط بازگشت به مذاکره  (۳ نظر)
اغلب جاسوسان رژیم صهیونیستی با کمک مردم شناسایی شدند  (۳ نظر)
واکنش مردم به حضور رهبر انقلاب در مراسم شب عاشورا  (۳ نظر)
ترامپ: کشور‌های همسو با بریکس جریمه خواهند شد  (۳ نظر)
همه فهمیدند ستون این خانه محکم و استوار است  (۲ نظر)
سردار صفوی: هزاران موشک و پهپاد در جای مطمئن داریم  (۲ نظر)
اتحادیه اروپا تحریم «اسرائیل» را بررسی می‌کند  (۲ نظر)
عیادت نماینده ولی فقیه در گیلان از جانشین پلیس راه رشت - لاهیجان  (۲ نظر)
اردوغان: فشار غرب بر رژیم صهیونیستی افزایش یابد  (۲ نظر)
آمریکا بداند تنها راه صلح پایدار گفت‌وگوی محترمانه است  (۲ نظر)
نخستین پرواز فرودگاه بین‌المللی تبریز انجام شد  (۱ نظر)
شبکه تروریستی اینترنشنال به طور کامل هک شد  (۱ نظر)
شهروندان تخلف نانوایی‌ها را از طریق سامانه‌های ارتباطی گزارش دهند  (۱ نظر)