پخش زنده
امروز: -
رییس شورای شهر تهران با اشاره به ناایمن بودن بازار و برخی ساختمانها در پایتخت گفت: ایمنی بازار کافی نیست و دادستانی برای رسیدگی به ساختمانهای ناایمن اولویتها را دنبال میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهدی چمران امروز در سیصد و چهلمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به حریق مجدد در بازار کفاشها گفت: دادستانی برای رسیدگی به ساختمانهای ناایمن اولویتها را دنبال میکند؛ هرچند متاسفانه بازار همواره در معرض خطر بوده و باید برنامهریزی اصولی در مورد آن انجام شود. اقداماتی انجام شده اما کافی نیست.
وی افزود: سیمکشیهای برق در بازار با مشکل روبرو است. انبارهای کوچکی در برخی تیمچهها وجود دارد و سیمکشیها و فضای تردد آن وضع نامناسبی داد.
رییس شورای شهر تهران در ادامه در خصوص افزایش تعرفه شارژ خودروهای برقی هم گفت: بنده هنوز فرصت نکردم درخصوص علت این موضوع سوالی داشته باشم. وزارت نیرو در تامین برق خودروها مسئولیت دارد. قرار بود هزینهها به دلیل صرفهجویی در مصرف سوخت کاهش یابد. اگر قرار است هزینهها افزایش یابد، مردم از آن استقبال نخواهند کرد.
وی با بیان اینکه تصویب لایحه مدیریت یکپارچه شهری برعهده ما نیست، تصریح کرد: پیشنویسی در برنامه هفتم در مجلس برای این موضوع تهیه شده و دولت میتواند این کار را آغاز کند. برنامهای نیز با شورای کلانشهرها در این زمینه داشتیم که فضا آرامتر شود، این کار را خواهیم کرد.
رئیس شورای شهر تهران همچنین در مورد بازسازی خانههای آسیب دیده پس از جنگ، یادآور شد: شهرداری تهران خودش به تنهایی نمیتواند این کار را انجام دهد. هنوز تعداد ساختمانها دقیق اعلام نشده است. شهرداری تعمیرات جزئی را آغاز کرده است.
چمران گفت: بر اساس برآورد اولیه ما همین کارهای کوچک هزینههای زیادی برای شهرداری داشته و این اقدامات بیش از چند هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. قطعا دولت باید در این زمینه کمک کند.
وی درباره شش برابر شدن قیمت شارژ تاکسیهای برقی توسط وزارت نیرو نیز گفت: قرار شده بود به خاطر تشویق استفاده از خودروی برقی، این حوزه هزینهبر نباشد، اما با این روند شاید استقبال کاهش پیدا کند.
امانی: اگر شرکت آب و فاضلاب بودجه ندارد، چرا مردم باید تاوان آن را بدهند؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با وجود اینکه هنوز در کشور شرایط جنگی حاکم است و مردم با این شرایط درگیر هستند، شاهد بدسلیقگی یکی از سازمانهای خدماترسان هستیم. شرکت آب و فاضلاب اقدام به صدور قبوض میلیونی علیالحساب کرد. چرا این اقدام صورت گرفت؟
ناصر امانی در نشست امروز شورای شهر با اشاره به حضور تاریخی و ماندگار ملت در مقابل تجاوز ددمنشانه رژیم صهیونیستی نقطه عطف دیگری در تاریخ کشور ثبت کرد و همه باید آن را پاس بداریم، اظهارکرد: مسئولین نظام هم تأکیدات زیادی دارند که با خدمات رسانی به مردم، گوشهای از این خرابکاریها را جبران کنیم و اجازه ندهیم مردم درگیر بروکراسی غلط اداری شوند.
وی افزود: با وجود اینکه هنوز در کشور شرایط جنگی حاکم است و مردم با این شرایط درگیر هستند، شاهد بدسلیقگی یکی از سازمانهای خدمات رسان هستیم. شرکت آب و فاضلاب اقدام به صدور قبوض میلیونی علی الحساب کرد. چرا این اقدام صورت گرفت؟
امانی با بیان اینکه اگر کنتورها با تأخیر یک ماهه قرائت و قبوض صادر میشد، چه اتفاقی میافتاد، خاطرنشان کرد: اعلام شده که اگر شهروندان قبوض را پرداخت کردهاند، از شرکت آب و فاضلاب طلبکارند و اگر پرداخت نکردهاند، اعلام کنند که کنترل کنتورها انجام شود. اگر شرکت آب و فاضلاب بودجه ندارد، چرا مردم باید تاوان آن را بدهند؟
وی با تأکید بر اینکه مردم تهران بیشترین آسیب را از جنگ دیدهاند، یادآور شد: این خسارات نباید از سوی سازمانهایی مثل شرکت آب و فاضلاب هم تکرار شود.
امانی با بیان اینکه آیتم جدیدی به عنوان هزینه آلایندگی در قبوض عوارض خودروها اضافه شده است، تصریح کرد: شهرداری تهران به قانون درآمدهای پایدار که توسط دولت ابلاغ شده، استناد میکند. بحث من قانونی و غیرقانونی بودن آن نیست. اگر تمام جوانب یک امر سنجیده شود، منجر به حاشیه نخواهد شد.
وی همچنین تصریح کرد: نحوه محاسبه، نوع و سال تولید خودرو و علت آلایندگی خودرو باید مورد بررسی قرار بگیرد تا شاهد صدور قبوضی با هزینه چندین برابر نباشیم. شهرداری اقدام خلاف قانون انجام نداده و قانون دولت را اجرایی کرده، اما تصمیم گیران و تصویب کنندگان در مورد جزئیات آن فکر کردهاند؟ اگر قرار است چنین کاری صورت بگیرد باید اطلاع رسانی شود که شاهد این حجم از نارضایتی نباشیم.
تقدیر نایب رییس شورای شهر از بهشت زهرا (س)
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران هم در نشست امروز شورای شهر گفت: اقدامات فرهنگی هم در این فضا پیشبینی شده بود که برنامههای پیش بینی شده را تقویت میکرد. آمادهسازی بسیار سریع قطعه ۴۲ از اقداماتی است که جای تقدیر دارد.
پرویز سروری با اشاره به بازدید خود از بهشت زهرا (س) اظهار کرد: اکثر نمایندگان شورا حضور پررنگی در این محل در زمان تشییع و خاکسپاری شهدا داشتند که جای تقدیر دارد.
وی افزود: گزارشی از اقدامات صورت گرفته در این ایام ارائه شد. بر این اساس شاهد بودیم که مدیران بهشت زهرا (س) به مدت ۲۰ روز از این فضا خارج نشدند. اولین جلسه آنها در اولین روز حمله و ساعت چهار صبح برگزار شده بود.
سروری با بیان اینکه تمام اقدامات مربوط به خانواده شهدا از روال عادی بهشت زهرا (س) جدا شده بود، خاطرنشان کرد: نمیشد که روال عادی دفن اموات مختل شود و مداخله آن باعث مشکل میشد. کل کار تجهیز و تدفین در معراج شهدا انجام شد. یکی از تجلیهای مدیریت یکپارچه شهری در همین فضا بود و به اندازه زیادی اثرگذار بود.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بنیاد شهید و اورژانس و سایر مجموعههای دیگر در بهشت زهرا (س) مستقر شدند، تصریح کرد: به صورت هماهنگ و آنلاین و بدون مراجعه خانواده شهدا به دستگاه ها، اقدامات دنبال شد.
وی افزود: این هماهنگیها باعث شد که هم اختلالی در امور جاری و دفن عادی صورت نگیرد و هم خاکسپاری شهدا به خوبی انجام شود. شرایط امروز به گونهای است که باید آمادگی کامل را برای هر احتمالی داشته باشیم.
سروری با بیان اینکه امکانات خوبی در بهشت زهرا (س) فراهم شده بود، یادآور شد: اقدامات فرهنگی هم در این فضا پیش بینی شده بود که برنامههای پیش بینی شده را تقویت میکرد. آماده سازی بسیار سریع قطعه ۴۲ از اقداماتی است که جای تقدیر دارد. این قطعه با سه شیفت کار، بسیار سریع آماده شد. باید از مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) دعوت شود که گزارش کاملی از اقدامات ارائه دهد.
پیشنهاد تبدیل زندان اوین به موزه و پارک عمومی
جعفر بندی شربیانی ، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران نیز در نشست امروز شورای شهر گفت: قبل از اینکه مرمتی در زندان اولین صورت بگیرد، شهرداری تفاهمی در راستای تفاهم قبلی با قوه قضاییه انجام دهد و با توجه به موقعیت سوق الجیشی زندان اوین و اتصال آن به کوههای شمال تهران، زندان اوین به موزه و پارک عمومی تبدیل شود.
وی افزود: در دوره سوم و چهارم مدیریت شهری، تفاهمی بین شهرداری و قوه قضاییه برای تبدیل زندان قصر و زندان اوین به موزه و تفرجگاه عمومی با رویکرد فرهنگی و اجتماعی شکل گرفت. در دوران آقای قالیباف زندان قصر تبدیل به موزه شد.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: بنده از شهردار و معاونین ایشان درخواست میکنم که در راستای امور دنبال شده پس از جنگ ۱۲ روزه، این کار را هم پیگیری کنند.
شربیانی با تأکید بر اینکه باید قدردان مردم بود، یادآور شد: مردم از شهرستانهای مختلف استان گزارشات متعددی ارسال کردهاند که برای جبران ناترازی برق، در برخی مناطق حاشیهای شهر، روزانه دو مرتبه هریک به مدت دو ساعت برق قطع میشود و این در حالیست که برخی محلات چنین وضعیتی ندارند. موارد باید بررسی شود و قطعی برق هم عادلانه باشد و مردم جنوب شهر معترض نباشند.
تقدیر پیرهادی از اقدامات شهرداری برای کمک به آسیبدیدگان جنگ ۱۲ روزه
همچنین مهدی پیرهادی ، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر ضمن تقدیر از عوامل شهرداری در مناطق و مجموعههای مختلف برای کمک به آسیبدیدگان جنگ ۱۲ روزه و تعمیرات خانههای آسیب دیده، گفت: اقدامات بهموقع شهرداری جای تقدیر دارد.
وی تصریح کرد: آثار جنایات رژیم صهیونیستی در سطح شهر به سرعت پاک شد. اجازه داده نشد که مردم در امور مرتبط دچار سردرگمی شوند که جای تقدیر دارد.
پیرهادی با بیان اینکه نباید از امور جاری غافل شد، خاطرنشان کرد: گرمای هوا در شرایط فعلی باعث مشکل در فضای سبز میشود. عکسهای هوایی سرخه حصار نشان میدهد که در چند دهه گذشته به این محدوده بی توجهی شده است. در چیتگر ۳۰ کیلومتر لوله گذاری برای انتقال پساب صورت گرفت و بخشی از مشکلات آن حل شد، اما در سرخه حصار با وجود پیگیری ها، هنوز اقدام چندانی انجام نشده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: اقدامی که در حوزه آبرسانی، تصفیه خانهها و انتقال آب صورت گرفته، قابل تقدیر است. اینکه میبینیم چالشها در فضای سبز کمتر است، به علت اقداماتی است که در چند سال اخیر صورت گرفته است.
پیرهادی گفت: ما هرجا که نیاز بوده که درختان دچار تنش نشوند، اعلام آمادگی کردیم که بودجه لازم را در اختیار شهرداری قرار خواهیم داد. وضعیت موجود سرخه حصار شایسته آن نیست و باید پیگیریها و اقدامات لازم انجام شود تا وضعیت آن بهبود یابد.
وی با بیان اینکه اجرای لایحه ساختمان سبز باید سریعتر انجام شود، خاطرنشان کرد: طراحی برای ساخت پناهگاه در ساختمانهایی که بیشتر از تعداد مشخصی واحد مسکونی دارند، در معاونت شهرسازی در حال انجام است که جای تقدیر دارد، اما موضوع ساختمان سبز نیز باید دنبال شود.
پیش بینی اختصاص ۷۰ میلیون تومان برای آسیبهای جزئی ساختمانهای آسیب دیده و ۲۵۰ میلیون تومان برای خرید اثاثیه منزل
عضو شورای شهر تهران گفت: باید به تفکیک مناطق آمار آسیب دیدگان را مشخص کنیم؛ برای جبران آسیب جزئی ساختمانهای آسیب دیده ۷۰ میلیون تومان و برای خرید اثاثیه ۲۵۰ میلیون تومان پیش بینی شده است تا اختصاص یابد و باید برای خرید اثاثیه نوع آن مشخص شود و یا هماهنگیهای صورت بگیرد که تخفیفهایی ارائه شود.
حبیب کاشانی در جلسه امروز شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود، اظهار کرد: پس از جنگ ۱۲ روزه و خسارات مادی به شهر تهران تدابیری اندیشیده شد و با توجه به تجربه هشت سال دفاع مقدس، اتفاقاتی باعث سالها خسارت شد. باید تفاهم نامهای برقرار شود تا شهرداری تهران و دیگر شهرها بدانند که این هزینهها معاملهای با دولت است و این پول به شهرداریها برمیگردد.
وی ادامه داد: ما در کمک و ساخت خانههای آسیب دیده به الگو تبدیل شدیم و دیگر شهرها نیز به تبعیت از تهران اقدام خواهند کرد. با دولت همکاریهای زیادی داریم و با توجه به این موضوع باید هزینهها مشخص شود تا کسی احساس ضرر نکند.
خزانه دار شورای شهر تهران اضافه کرد: باید به تفکیک مناطق آمار آسیب دیدگان را مشخص کنیم؛ برای آسیب جزئی ۷۰ میلیون تومان و برای خرید اثاثیه ۲۵۰ میلیون تومان پیش بینی شده است. باید برای خرید اثاثیه نوع آن مشخص شود و یا هماهنگیهای صورت بگیرد که تخفیفهایی ارائه شود.
وی ادامه داد: اگر قرار بر این است که آسیب دیدگان در هتل اسکان داشته باشند، باید شرایط یکسانی برای آنها در نظر بگیریم. اگر قرار است اسکان آنها بیش از سه ماه زمان ببرد، باید سازوکار آن را مشخص کنیم. ابهامات باید با هماهنگیها برطرف شود. باید به شکلی عمل شود که مردم بدانند چه در منطقه ۴ و چه در منطقه ۱۰ کمک رسانی به یک شکل است. نباید حقی از کسی ضایع شود.