• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۵۷۲۷
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تعویض دریچه قلب بدون باز کردن قفسه سینه با فناوری رباتیک در جهان

جراحان برای نخستین بار در جهان توانستند با استفاده از فناوری رباتیک، یک دریچه قلب را از طریق برشی کوچک در گردن جایگزین کنند، بدون اینکه قفسه سینه را باز کنند.

تعویض دریچه قلب بدون باز کردن قفسه سینه در جهان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، جراحان کلینیک کلیولند برای نخستین بار در جهان موفق شدند دریچه آئورت قلب را با کمک ربات و از طریق یک برش کوچک در ناحیه گردن جایگزین کنند، بدون اینکه نیازی به باز کردن قفسه سینه باشد.

 در یک دستاورد بی‌سابقه، پزشکان توانستند با استفاده از فناوری رباتیک، یک دریچه قلب را از طریق برشی کوچک در گردن جایگزین کنند، بدون اینکه قفسه سینه را باز کنند.

این روش نوآورانه توسط دکتر «ماریجان کوپریواناک»، جراح قلب و قفسه سینه در کلینیک کلیولند، انجام شد و نخستین مورد استفاده بالینی از دسترسی رباتیک ترانس‌سرویکال (از طریق گردن) برای تعویض دریچه آئورت به شمار می‌رود.

چهار بیمار اوایل امسال این جراحی را انجام دادند و تنها طی چند روز پس از عمل از بیمارستان مرخص شدند. یکی از بیماران تنها یک هفته بعد از جراحی به تمرین در باشگاه بازگشت.

بدون شکاف سینه، بدون درد طولانی

دکتر کوپریواناک می‌گوید: ما امیدواریم این روش بتواند نقطه عطفی باشد برای بهره‌بردن از مزایای جراحی تعویض دریچه آئورت، بدون دوره نقاهت طولانی و دردناک که در روش‌های رایج دیده می‌شود.

در جراحی‌های سنتی تعویض دریچه آئورت (AVR)، معمولا لازم است که قفسه سینه از طریق استرنوتومی (شکاف کامل استخوان جناغ) باز شود، که باعث افزایش درد و طول دوره بهبودی می‌شود. روش‌های کمتر تهاجمی مانند مینی‌استرنوتومی یا توراکوتومی قدامی راست باعث کاهش آسیب بافتی شده‌اند، اما روش جدید با حذف کامل هرگونه شکاف سینه‌ای، قدم را فراتر می‌گذارد.

تعویض دریچه قلب بدون باز کردن قفسه سینه برای اولین بار در جهان

در این روش، از یک سیستم رباتیک استفاده می‌شود که از طریق برشی کوچک در امتداد چین طبیعی گردن وارد بدن می‌شود. این روش از جراحی رباتیک تیمکتومی (برداشتن غده تیموس) الهام گرفته شده است. بازو‌های رباتیک، دقت، دید و کنترل بیشتری در ناحیه تنگ اطراف دریچه آئورت فراهم می‌کنند. از طریق چهار برش کوچک، جراحان می‌توانند دریچه معیوب را خارج کرده و دریچه مصنوعی جدید را جایگزین کنند.

دوره بهبودی بسیار سریع بوده است. هر چهار بیمار سطح درد کمی گزارش کرده‌اند که عمدتا با استامینوفن و ایبوپروفن کنترل شده است. یکی از بیماران سه هفته پس از عمل به کار کشاورزی بازگشت و دیگری تنها یک هفته بعد شروع به دویدن کرد.

جراحی سریع، جسورانه و کمتر تهاجمی

پایه این روش بر تجربه پیشین دکتر کوپریواناک در جراحی تیمکتومی ترانس‌سرویکال است، که از طریق گردن به حفره قفسه سینه دسترسی دارد. او برای توسعه این روش، ابتدا در مرکز تحقیقات لرنر کلینیک کلیولند آن را روی حدود ۲۰ جسد آزمایش کرد.

در چهار بیمار اول، میانگین زمان بستن شریان آئورت حدود ۱۴۰ دقیقه بود. سن بیماران بین ۶۰ تا ۷۴ سال بود. بیشتر بیماران در عرض سه تا چهار روز مرخص شدند. تنها یک بیمار نیاز به ضربان‌ساز پیدا کرد و روز ششم ترخیص شد.

دکتر کوپریواناک گفت: با کسب تجربه بیشتر، در حال اصلاح تکنیک‌ها هستیم. اکنون که ایمنی این جراحی اثبات شده، کاهش زمان بستن آئورت هدف اصلی ماست. هدف بعدی تیم، کاهش این زمان به ۹۰ دقیقه و در آینده حتی به ۶۰ دقیقه است. برای رسیدن به این هدف، ابزار‌های جدید و بخیه‌های خاص‌تری طراحی می‌شوند تا بهتر با فضای تنگ آناتومی گردن تطابق داشته باشند.

تیم جراحی امیدوار است در آینده برخی بیماران حتی در روز دوم پس از عمل از بیمارستان مرخص شوند که گامی مهم برای شتاب‌دهی به بهبود پس جراحی است. در حال حاضر، این روش فقط در کلینیک کلیولند انجام می‌شود. اما دانشمندان امیدوار هستند در آینده آن را به مراکز تخصصی دیگر نیز گسترش دهند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجلیل از برگزیدگان مرحله استانی جشنواره صالحین در گرگان
افزایش حق عائله مندی و اولاد در بودجه سال آینده
باران و برف در راه آسمان قزوین 
کشف دپوی مواد غذایی در اردبیل
روابط ایران و چین در بالاترین حد خود قرار دارد
پیام تقدیر استاندار کرمان از مردم در سالگرد شهید سلیمانی
نشست مشترک مسئولان استان یزد با بازاریان
پذیرایی بانوان فوتسالیست گلبرگ از صدرنشین لیگ برتر
رالی داکار در عربستان؛ پیشتازی شارینا در موتوربایک و لاته گان در اتومبیل رانی
گرامیداشت یاد و نام ۳۲۷ شهید والامقام انتظامی، مرزبانی و یگان ویژه استان گلستان
پایان اردوی آماده سازی تیم ملی اسکی آلپاین در سپیدان
مروری بر سه برنامه ورزشی از شبکه ورزش
سیل‌بند‌های سعدی مانع تکرار خسارات سیلاب به منازل شهروندان
شهرداری منطقه ۸ رتبه برتر اجرای آرای ماده ۱۰۰ را کسب کرد
آیین بزرگداشت رودکی، پدر شعر فارسی
قهرمانی ورزشکار بافقی در وزن منهای ۹۵ کیلوگرم رقابت‌های قوی‌ترین مردان ایران
توسعه بازار‌های میوه و تره‌بار مشهد با هدف کنترل قیمت‌ها و حذف واسطه‌ها
کشف ۱۳ تُن کالای اساسی احتکار شده در ایرانشهر
پاکستان خواستار مخالفت قاطع با اعزام نیرو به غزه شد
ثبت ملی «مکان‌رویداد قیام ۱۹دی شهر قم»
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
پیگیری حادثه بیمارستان ایلام براساس گزارش هیئت اعزامی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
درگذشت معاون سابق اجرایی نیروی زمینی ارتش در همدان  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)