• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۵۳۸۲۴
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۹
اقتصادی » آب و انرژی

افتتاح ۸۰۰ کیلومتر خط لوله نفتی با صرفه‌جویی ۶ هزار میلیارد تومانی

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: با بهره‌برداری از طرح‌های صنعت نفت، علاوه بر تأمین پایدار خوراک پالایشگاه‌ها، روزانه ۱۶۰۰ نفتکش از جاده‌ها حذف و ۶ هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی می‌شود.

افتتاح ۸۰۰ کیلومتر خط لوله نفتی با صرفه‌جویی ۶ هزار میلیارد تومانی
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدصادق عظیمی‌فر امروز (جمعه، هفتم شهریور) در آیین بهره‌برداری رسمی از ۸۰۰ کیلومتر خط انتقال فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه صنعت پالایش و پخش همچون یک زنجیره به هم پیوسته در تمام جغرافیای کشور گسترده شده است، اظهار کرد: ۱۰ پالایشگاه اصلی کشور با ظرفیت روزانه ۲.۴ میلیون بشکه، نفت خام و میعانات گازی را به فرآورده‌های نفتی تبدیل می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در بخش انتقال فرآورده‌های نفتی حدود ۱۴ هزار کیلومتر خط لوله، ۱۷ هزار نفتکش جاده‌پیما و ۳ هزار مخزن‌دار ریلی فعال هستند، افزود: عملیات ذخیره‌سازی فرآورده در ۸۷ انبار نفت در سطح کشور صورت می‌گیرد و توزیع سوخت در ۷ هزار جایگاه سوخت اعم از بنزین، نفت‌گاز و سی‌ان‌جی انجام می‌شود.

بهره‌برداری از دو پالایشگاه جدید تا پایان سال

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه به دلیل رشد شتابان مصرف که بیشتر برآمده از بهره‌وری پایین در بخش‌های مصرف‌کننده همچون حمل‌ونقل و نیروگاه‌هاست، در بعضی فرآورده‌ها همچون بنزین با ناترازی و کمبود رو‌به‌رو هستیم، گفت: این شرکت از ابتدای استقرار دولت چهاردهم با چند راهبرد اصلی برای مدیریت این ناترازی گام برداشت.

عظیمی‌فر راهبرد نخست را افزایش کیفیت و کمیت تولیدات پالایشی عنوان و تصریح کرد: در سال نخست دولت چهاردهم با افزایش خوراک و راه‌اندازی برخی واحد‌های کیفی‌سازی، تولید بنزین و نفت‌گاز هر کدام به مقدار ۵ میلیون لیتر در روز افزایش یافت. همچنین تا پایان امسال دو پالایشگاه جدید در مجموع به ظرفیت ۱۸۰ هزار بشکه در روز و سه طرح کیفی‌سازی فرآورده‌های نفتی بهره‌برداری می‌شوند که مجموع سرمایه‌گذاری طرح‌های قابل بهره‌برداری در سال ۱۴۰۴ حدود ۳ میلیارد دلار است.

وی توسعه زیرساخت‌های انتقال و توزیع نفت خام و فرآورده‌های نفتی را راهبرد دوم بیان کرد و ادامه داد: عمده تولیدات نفت خام و فرآورده‌های نفتی کشور در جنوب کشور است، درحالی‌که مصارف بیشتر در شمال کشور انجام می‌شود. به همین دلیل انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی به شمال همیشه یک چالش جدی و پرهزینه برای دولت بوده است.

کاهش روزانه ۵ میلیون لیتر مصرف گازوئیل  در ۵ ماهه نخست امسال
معاون وزیر نفت، خطوط لوله را همچون شریان‌های حیاتی بدن انسان دانست که وظیفه خون‌رسانی به ارگان‌های مختلف را برعهده دارند، اظهار کرد: امروز دو طرح راهبردی خط انتقال فرآورده‌های نفتی بندرعباس - رفسنجان و خط لوله انتقال نفت خام سبزآب - شازند در مجموع به طول ۸۰۰ کیلومتر و به‌سرمایه‌گذاری بیش از ۷۲۰ میلیون دلار افتتاح می‌شود که با این گام بلند افزون بر اینکه از تردد پرهزینه و پرریسک ۱۶۰۰ نفتکش جاده‌پیما که بار مالی ۶ هزار میلیارد تومانی برای حمل فرآورده‌های نفتی دارند جلوگیری می‌شود، از ظرفیت پالایشی حدود ۱۰۰ هزار بشکه در روز نیز استفاده می‌شود.

عظیمی‌فر راهبرد سوم را مدیریت مصرف و افزایش بهره‌وری در بخش‌های مصرف‌کننده معرفی کرد و گفت: گرچه بحث مصرف سوخت متولیان مختلفی دارد، اما شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با فعال کردن سازوکار گواهی صرفه‌جویی اجرای طرح‌های نوسازی و متنوع‌سازی مصرف ازجمله برقی‌سازی ناوگان حمل‌ونقل و نیز نوسازی ناوگان اتوبوسرانی کشور را تسریع کرد. همچنین با اقدام‌های مقابله با قاچاق سوخت ازسوی دستگاه‌های مختلف حدود ۵ میلیون لیتر در روز در ۵ ماهه نخست امسال کاهش مصرف نفت‌گاز محقق شده است.

وی با اعلام اینکه در نتیجه تمامی اقدام‌های انجام‌شده، هم‌اکنون مقدار ذخایر سوخت کشور در یک‌سالگی دولت چهاردهم در بخش بنزین و نفت‌گاز نسبت به سال قبل بالاتر است، بیان کرد: این امر کمک می‌کند در بیشینه مصارف همچون جنگ ۱۲ روزه و زمستان پیش‌رو به‌صورت پایدار تأمین سوخت کشور انجام شود و فرصت برای انجام تعمیرات اساسی و بازسازی پالایشگاه‌ها فراهم آید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
بررسی مسائل حوزه مسکن لرستان در نشست تصويری شورای عالی مسکن
رامسر میزبان همایش ملی نخبگان شاهد و ایثارگر کشور
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
قبوض گاز بر اساس الگوی مصرف پنج‌ساله محاسبه می‌شود
افتتاح زمین چمن مصنوعی دبستان بانو سَرِه در آران و بیدگل
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
بسته خبر‌های کوتاه ۱۸ آبان در یک نگاه
قطع گاز در رودسر و املش
رئیس انجمن قهوه ایران خواستار توجه بیشتر به این صنعت شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)