• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۵۷۵۶۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
گامی جدید در درمان سرطان با ویروس‌های هدفمند؛

تولید نخستین ویروس آنکولایتیک مهندسی‌شده در ایران برای درمان سرطان گلیوبلاستوما

تیم تحقیقاتی یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس، موفق به تولید ویروس آنکولایتیک مهندسی‌شده‌ای برای درمان سرطان گلیوبلاستوما شده‌اند.؛

تولید نخستین ویروس آنکولایتیک مهندسی‌شده در ایران برای درمان سرطان گلیوبلاستوما

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس تمرکز اصلی خود را بر طراحی و دست‌ورزی وکتور‌ها و ویروس‌ها قرار داده است. این مجموعه با فراهم کردن زیرساخت‌های پیشرفته GLP و GMP و حضور تیمی از پژوهشگران مجرب، قادر است چرخه کامل تولید محصولات بایولوژیک و بایوتکنولوژیک را از صفر تا صد به انجام برساند؛ از طراحی پروپوزال و وکتور گرفته تا تولید وکتور، انجام آزمایش‌های سلولی و حیوانی و در نهایت تولید محصول نهایی.

چنین توانمندی‌ای به‌ویژه در شرایطی که کشور به توسعه فناوری‌های درمانی نوین نیاز دارد، نقطه عطفی برای ارتقای جایگاه علمی و صنعتی ایران در حوزه بیوتکنولوژی محسوب می‌شود.

یکی از پروژه‌های شاخص این شرکت، طراحی و تولید یک ویروس آنکولایتیک مهندسی‌شده برای درمان سرطان گلیوبلاستوما است؛ محصولی که با انجام تغییرات ژنتیکی و دست‌ورزی‌های دقیق، قابلیت هدف‌گیری و تخریب سلول‌های سرطانی را پیدا کرده است. این پروژه که با نام کاتک شناخته می‌شود، تاکنون سه سری تولید آزمایشی را پشت سر گذاشته و تمامی مراحل پری‌کلینیکال آن تکمیل شده است. مستندات علمی مربوط به این محصول نیز در قالب CTD در دست تدوین است تا پس از تأیید سازمان غذا و دارو، مسیر ورود آن به فاز‌های بالینی هموار شود.

به گفته اعضای تیم تحقیقاتی، هدف اصلی این شرکت نه تنها تولید محصولات بومی برای درمان بیماری‌های سخت‌درمان، بلکه تقویت حوزه‌های ایمونوتراپی و ایمونوویروتراپی در کشور است؛ حوزه‌ای که می‌تواند آینده درمان بسیاری از سرطان‌ها و بیماری‌های صعب‌العلاج را متحول کند.

معصومه علمدار، مدیر تولید و عضو تیم تحقیقاتی این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌و‌گو با ایسنا، در توضیح فعالیت‌های این مجموعه گفت: حوزه کاری ما دست‌ورزی وکتور‌ها و ویروس‌هاست. به این ترتیب اگر دانشگاه‌ها یا شرکت‌ها متقاضی تولید یک محصول بایولوژیک یا بایوتکنولوژیک باشند، ما قادر هستیم تمام مراحل را از صفر تا صد برای آنها انجام دهیم؛ از طراحی پروپوزال و طراحی وکتور گرفته تا تولید وکتور، انجام آزمایش‌های سلولی و حیوانی و در نهایت تولید محصول.

علمدار با اشاره به توانمندی‌های زیرساختی این شرکت گفت: ما تمامی زیرساخت‌های GLP را در اختیار داریم، از حضور متخصصان مجرب بهره می‌بریم و همچنین زیرساخت‌های GMP در پارک فناوری پردیس فراهم است. به همین دلیل می‌توانیم محصولات مورد نیاز را برای متقاضیان تولید کنیم.

مدیر تولید این شرکت دانش‌بنیان افزود: در زمینه مستندسازی‌ها و تهیه CTD نیز که مورد تأیید سازمان غذا و دارو باشد، می‌توانیم همکاری‌های لازم را انجام دهیم.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر تلاش ما بر بومی‌سازی روش‌های درمان سرطان متمرکز است تا بتوانیم حوزه‌های ایمونوتراپی و ایمونوویروتراپی را در کشور تقویت کنیم، خاطر نشان کرد: محصولی که تاکنون تولید کرده‌ایم، در سه سری ساخته شده و تمامی مراحل پری‌کلینیکال آن به طور کامل انجام شده است. هم‌اکنون در حال تدوین مستندات برای دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو هستیم و به زودی وارد فاز‌های کلینیکال خواهیم شد.

علمدار ادامه داد: محصول ما در قالب پروژه‌ای به نام کاتک طراحی شده است که برای درمان سرطان گلیوبلاستوما کاربرد دارد. این محصول در واقع یک ویروس آنکولایتیک مهندسی‌شده است که با انجام تغییرات و دست‌ورزی‌های ژنتیکی، به گونه‌ای تبدیل شده که قابلیت هدف‌گیری و تخریب سلول‌های سرطانی را دارد. مراحل فنی و تحقیقاتی این محصول به طور کامل انجام شده و اکنون در حال آماده‌سازی مستندات آن هستیم.

علمدار تصریح کرد: در حال حاضر در حال تدوین CTD هستیم تا آن را به سازمان غذا و دارو ارائه دهیم و پس از دریافت مجوز، وارد فاز‌های بالینی برای درمان گلیوبلاستوما (GBM ۰۹۰) شویم.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
درود بر این محققین پر تلاش که باوجود تمامی سختی های کارهای پژوهشی در کشور، برای پیشرفت و ارتقای ایران تلاش می‌کنند. خدا کنه سازمان های مربوطه ازشون حمایت کنند.
نظر شما
آخرین اخبار
قطع گاز ویلاهای خالی از سکنه در مازندران
ثبت همایش یوزپلنگ ایرانی جاجرم در فهرست رویداد‌های گردشگری کشور
تصادف مرگبار در جاده آرو به نازمکان گچساران
یگان‌های نیروی زمینی با همه توان از مرز‌ها محافظت می‌کنند
تایید مجوز جذب دانشجو بین‌الملل برای ۱۵۶ موسسه
شتاب حرکت اقتصاد ایران از بانک‌محوری به بازار سرمایه
لزوم نگاه راهبردی به راهبردی و دانشی به تولید، صنایع تبدیلی و بازاریابی خرما
اعلام اسامی محرومان هفته دوازدهم لیگ یک فوتبال
«سرزمین من» و «ققنوس»، از رادیو فرهنگ
برگزاری نشست تخصصی ائمه جمعه شاخص و‌موثر اهل سنت آذربایجان غربی در ارومیه
برگزاری بیش از ۵۰۰ برنامه فرهنگی در کتابخانه‌های استان
ترکیب تیم فوتبال امید ایران برای بازی با روسیه
تیم فوتبال استقلال، حامی تالاب‌های ایران شد
اجرای روشنایی سه راهی روم محور قائن -بیرجند
آغاز شانزدهمین دوره مسابقات زیبایی اسب اصیل عرب کشور در اشکذر
رونمایی از سامانه تغییرات دارایی صندوق‌های سرمایه‌گذاری
کشف محموله ۶ میلیارد ریالی پوشاک قاچاق در دلفان
خدمات رسانی گروه جهادی دامپزشکی استان به دامداران منطقه جلاله
افزایش برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان کاشمر
رشد ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر به بیش از ۲۷۲۰ مگاوات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
شبکه ضدامنیتی آمریکایی اسرائیلی، متلاشی شد
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)