• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۶۸۲۸۱
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۰
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

اسلامی: ملت ایران تهدیدپذیر نیست

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر پایبندی ایران به تعهدات بین‌المللی، اقدام آمریکا و اسرائیل و دیگر کشور‌های اروپایی را در حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، غیرقانونی و ظالمانه خواند و هشدار داد: بی‌عملی آژانس به معنای پذیرش قانون جنگل در عرصه جهانی است.

اسلامی: ملت ایران تهدیدپذیر نیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون رئیس‌جمهور و ئییس سازمان انرژی اتمی روز دوشنبه و در حاشیه شصت و نهمین کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اظهار کرد: کنفرانس عمومی آژانس، یکی از مهم‌ترین اجلاس‌های سازمان ملل متحد است که سالانه در وین برگزار می‌شود. نکته‌ای که برای ما بسیار حائز اهمیت بود، توانایی ترسیم واضح شرایطی است که به‌طور غیرقانونی، ظالمانه و با گستاخی توسط سه کشور اروپایی، اسرائیل و آمریکا علیه کشور ما رقم خورده است. ما تلاش کردیم این واقعیت را به روشنی بیان کنیم و مواضع کشورمان را به گوش جهانیان برسانیم.

محمد اسلامی افزود: در همین راستا اعلام کردیم که ملت ایران نه تهدیدپذیر است و نه تسلیم شدنی؛ دانش صنعت هسته‌ای کشورمان بومی و مستقل است و با بمباران و ترور از بین نخواهد رفت. این هشدار را به جهان دادیم که بی‌عملی آژانس و عدم محکومیت این حملات، هم در شورای حکام و هم در شورای امنیت سازمان ملل، که تحت تاثیر آمریکا و نفوذ اسراییل صورت گرفت، به معنای ضربه زدن به حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد و قوانین و اساسنامه آژانس است. عدم محکومیت این اقدامات یعنی پذیرش قانون جنگل در عرصه جهانی.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: ما در سخنرانی و پیش‌نویس قطعنامه‌ای که تهیه کردیم، به این موضوعات پرداختیم. این پیش نویس مورد استقبال تعدادی از کشور‌های عضو آژانس قرار گرفته است؛ اگرچه آمریکا نامه‌ای سنگین به آژانس نوشته و تهدید کرده در صورت درج این قطعنامه در دستور کار، آژانس را تحریم کرده و بودجه آن را قطع خواهد کرد.

محمد اسلامی اضافه کرد: ما از اعضای کنفرانس خواستیم به این قطعنامه رأی مثبت دهند و بیش از این اجازه ندهند منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل آسیب ببیند و قانون زور و جنگل بر کشور‌ها حاکم شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: نکته مهم دیگر این بود که به ویژه به سه کشور اروپایی اعلام کردیم که شما به تعهدات خود عمل نکرده‌اید، بنابراین حق مطالبه ندارید. ایران به تعهدات قطعنامه ۲۲۳۱ پایبند بوده است. این قطعنامه باید تا ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ خاتمه یابد و پرونده هسته‌ای ایران بسته شود. تلاش مجدد با نفوذ اسراییل و فشار آمریکا برای استفاده از ساز وکار ماشه، غیرقانونی و محکوم بوده و فاقد وجاهت حقوقی است.

محمد اسلامی ضمن اشاره به پروپاگاندایی که تلاش دارد وانمود کند ایران رابطه خود با آژانس را قطع کرده است، افزود: ایران همچنان عضو آژانس و معاهده NPT است و قوانین و مقررات مربوط را برای خود لازم‌الاجرا می‌داند. اما در ضوابط آژانس، در شرایط بحرانی، بند مشخصی برای رفتار در صورت حمله نظامی و برهم خوردن امنیت وجود ندارد.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: همه کشور‌ها باید به این فکر کنند که اگر چنین حادثه‌ای برای هر کشوری رخ دهد، چه رویه‌ای باید در دستور کار قرار گیرد. بر اساس توافقی که بین ایران و آژانس به امضای وزیر محترم امور خارجه و مدیرکل آژانس رسید، قرار است رویه‌ای جدید در این زمینه خلق شود که در شرایط غیرعادی چگونه بازرسی‌ها باید انجام پذیرد. ما به این بازرسی‌ها معتقدیم، اما بازرسی‌ای که منافع و امنیت ملت ایران، سایت‌های هسته‌ای و دانشمندان و کارکنانمان را تضمین کند؛ همان‌گونه که در قانون مجلس شورای اسلامی نیز بر آن تاکید شده است.

محمد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: این مراحل و شرایط نیازمند ممارست و پیگیری مستمر، به دور از هیجان‌زدگی است تا اجازه ندهیم کشورمان متهم شود. نباید منفعل باشیم بلکه باید برخوردی فعال و روشنگرانه داشته باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اهدای زمین به ۲ هزار متقاضی طرح جوانی جمعیت در چهارمحال و بختیاری
آغاز رقابت ۱۲۰ استعداد تنیس‌روی میز دختر کشور در همدان
هفتمین تساوی فصل آلومینیوم سازان در لیگ برتر
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتبال ایران؛ برتری خانگی تراکتور در بازی بزرگ هفته
کشف خودروهای مسروقه
دومینوی جهانی محدودیت
۲ خانه هلال جدید در زنجان افتتاح شد
«جشن کلاه شاپو» اثر جدید هادی حکیمیان در راه است
اجرای ۲۲۳ عنوان برنامه دهه فجر در کهگیلویه و بویراحمد
بهره‌برداری از ۵۷ طرح توسعه آبیاری نوین در آذربایجان غربی با اعتبار ۳۹۱ میلیارد ریال
دیدار با خانواده شهدای اغتشاشات اخیر
برد هیرکان رشت در رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
دنیامالی: پیگیر وضعیت ورزشکاران بازداشتی هستیم
استقرار ۷۰۰ موکب در مسیر حرم تا جمکران
تاکید استاندار بر شفافیت و حل چالش‌های عمرانی و اقتصادی قزوین
سیصد و نود و سومین جلسه شورای شهر تهران
پایان مسابقات فوتسال روستای چاشم مهدیشهر
برد تراکتور مقابل سپاهان
رژه موتوری و خودرویی در شهرهای استان
«آجر» و «شیزوکا و بابا»، آماده پخش از تلویزیون
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
ساترا تحریم شد
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)