• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۷۰۱۵۹
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۲
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

برگزاری رویداد هنری «تائو آب» در اتریش

رویداد فرهنگی «تائو آب»؛ جشن هنرمندان جهانی با تمرکز بر عنصر حیات‌بخش آب، با حضور رایزن فرهنگی ایران در وین پایتخت اتریش برگزار شد.

  • برگزاری رویداد هنری «تائو آب» در اتریش

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، رویداد فرهنگی بین‌المللی «تائو آب» (Tao of Water) در برج تاریخی Wasserturm وین برگزار شد، رویدادی که تنها یک نمایشگاه هنری نبود، بلکه به محملی برای گفتگوی جهانی درباره فرهنگ، فلسفه و پایداری بدل شد.

این رویداد با تمرکز بر عنصر حیات‌بخش آب، تلاش کرد تا نقش مشترک آن را در تمدن‌های گوناگون برجسته سازد و پلی میان شرق و غرب برقرار کند.

رویداد فرهنگی برجسته «تائو آب» بر محوریت فلسفه شرقی تائو و اهمیت آب به عنوان نماد زندگی و جریان متمرکز بود. این نمایشگاه پلی میان فلسفه شرقی (تائوئیسم) و هنر معاصر جهانی ایجاد کرد و بر همکاری‌های فرهنگی میان آسیا، اروپا، آمریکای لاتین و خاورمیانه تمرکز داشت.

در بخشی از برنامه‌های این نمایشگاه، رضا غلامی رایزن فرهنگی ایران در اتریش در سخنرانی خود به جایگاه آب در فرهنگ و تمدن ایرانی پرداخت و بیان کرد که چگونه این عنصر حیاتی در هنر، معماری، شعر، فلسفه و آیین‌های ایران جایگاهی بنیادین دارد.

وی گفت: نماد زندگی، جریان و هماهنگی آب در تمدن ایران زمین، فراتر از یک ماده ضروری برای حیات، به عنوان نمادی از زندگی، پاکی، تطهیر و جریان طبیعت شناخته شده است. این عنصر حیاتی در طول هزاران سال، در عمق فرهنگ، هنر، معماری و اندیشه ایرانی ریشه دوانیده و به یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های هویت تمدنی این سرزمین تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه باغ‌های ایرانی با طرح چهارتایی (چهارباغ) که نماد بهشت زمینی محسوب می‌شوند، آب را به عنوان محور اصلی طراحی قرار داده‌اند، توضیح داد: جویبارهای آب که باغ را به چهار قسمت تقسیم می‌کنند، نه تنها وظیفه آبیاری را برعهده دارند، بلکه نمادی از چهار رود بهشتی و تقسیم متعادل نعمت‌های الهی به شمار می‌روند. صدای زمزمه آب در این باغ‌ها، فضایی معنوی و آرامش‌بخش خلق می‌کند که روح انسان را به تأمل و تفکر وا می‌دارد.

رایزن فرهنگی ایران در اتریش با اشاره به ایجاد دیپلماسی فرهنگی از طریق عناصر طبیعت گفت: آب می‌تواند به عنوان یک عنصر فرهنگی-تمدنی عمل کند و پیامی جهانی منتقل کند. ایران با حضور خود در این نمایشگاه، نشان داد که چگونه می‌توان با محور قرار دادن نمادهای طبیعی، فلسفی و دینی، زمینه‌ای برای گفت‌وگوی میان ملت‌ها و فرهنگ‌ها ایجاد کرد.

وی افزود: این رویکرد دیپلماسی فرهنگی، بر تعامل و همکاری‌های بین‌المللی تأکید دارد و فرصت می‌دهد تا ارزش‌های تمدنی ایران با هنر معاصر جهانی پیوند بخورد و پیام انسان‌دوستانه و زیست‌محیطی خود را منتقل کند.

غلامی با بیان اینکه نگاه سنتی ایرانی به آب، تنها زیبایی‌شناسی یا نیاز زیستی نیست، عنوان کرد: این نگاه درس‌های اخلاقی و فلسفی در خود دارد. حفاظت از منابع طبیعی، احترام به چرخه حیات و جریان طبیعی، همگی نشانگر این هستند که تمدن‌های گذشته می‌توانند الهام‌بخش راهکارهای پایدار برای امروز و فردا باشند. در این مسیر، هنر، فلسفه و آموزه‌های دینی به عنوان ابزار آموزش و انتقال پیام‌های اخلاقی عمل می‌کنند و بازدیدکنندگان را به تأمل و مشارکت فعال دعوت می‌کنند.

بر این اساس، بیش از ۴۰ هنرمند از سراسر جهان از جمله ایران در این رویداد هنری حضور داشتند و آثارشان با موضوع آب، جریان، تعادل و پایداری به نمایش درآمد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شکست تیم والیبال شهید املاکی لنگرود در برابر افق قم
جام جهانی شطرنج، صعود مقصودلو به دور چهارم
شاهمیری: داوران زن ایران از نظر دانش و تکنولوژی از مردان جلوتر هستند
تماشای پاییز هزار رنگ در لرستان
کشف ۳۸ دستگاه ماینر در شادگان
دومین جشنواره بین‌المللی «معروف» کلید خورد
شناسایی ظرفیت‌ها و چالش‌های پیش‌رو در راستای توسعه روستا‌ها
باختی دیگر برای داماش گیلان اینبار در برابر مس شهربابک
ترکیه سومین قربانی تیم ملی در ریاض/ تداوم صدرنشینی شاگردان اکبری
ضرورت همکاری دستگاههای اجرایی لرستان برای مبارزه با مواد مخدر
فراخوان ٢۶ بازیکن فوتبال کشورمان برای حضور در رقابت های العین امارات
ادامه کار ساخت سد ماندگان وزیر نیرو را به مجلس کشاند
شعبان‌خمسه: تیم قزاقستان قدرتمند بود
انتصاب قائم مقام صداوسیمای مرکز خلیج فارس
تاکید استاندار خوزستان بر لزوم آسیب‌شناسی موانع تولید در استان
نیمکت‌های امید؛ از وام دانشجویی تا درخشش دانش‌آموزان قزوینی در نوبل ایرانی
ماده ۱۸ و ۱۳ قانون آموزش و پرورش نیاز به اصلاح دارد
تراکتور در خرم آباد زمین گیر شد
مهرصادقی رئیس کنفدراسیون اسکی روی آب آسیا شد
سرمای شبانه همچنان تداوم دارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)